Home / kućni dekor / Zavirite u postupak naručivanja namještaja po mjeri

Zavirite u postupak naručivanja namještaja po mjeri

Kao što sam obećao u svom službenom postu o ažuriranju dnevne sobe, zavirit ću u postupak naručivanja namještaja po mjeri. Mnogo sam puta već razgovarao o namještaju po mjeri ovdje na blogu (evo nedavnog popisa resursa, ako ste ga propustili), ali nikada nisam razradio kako taj postupak izgleda kao potrošač. Pretpostavio sam da bi bilo korisno podijeliti postupak od početne narudžbe do dolaska namještaja, tako da točno znate što možete očekivati ​​prilikom naručivanja po mjeri. Dijelim svoje nedavno iskustvo s Djevojački dom. Kliknite da biste saznali kako sam odabrao, kako je izrađen namještaj i kako izgleda postupak isporuke.

* Iako ovaj post nije sponzoriran, neke su mi stavke darovane. Sav sadržaj, ideje i riječi moji su. Zahvaljujemo na podršci brendovima koji nam omogućuju stvaranje jedinstvenog sadržaja uz prikazivanje proizvoda koje zapravo koristimo i u kojima uživamo!

Prije nego što uronimo, možete i uloviti zaista zabavan intervju koji sam obavila s Maiden Homeom– podijelili su ga na svom blogu tijekom vikenda, što je bilo sretno iznenađenje. Odgovorio sam na mnoga nevjerojatna pitanja u vezi s dizajnom, ako vas zanima čitanje! Jeste li spremni iskopati u postupak namještaja po mjeri? Naravno, sve se to temelji na mojoj osobnoj estetici, sklonostima, potrebama namještaja i cjelokupnom iskustvu.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com

Uzorci i odabir

Slučajno sam naišao na web mjesto Maiden Home prije nekoliko godina i zapravo spasio kauč Carmine na Pinterest tablu s popisom želja unazad (to je bio jedan od prvih komada koje su predstavili). Tek kad smo promiješali namještaj prošle jeseni, imala sam potrebu za još jednim kaučem. Ta Pinterest ploča me odvela natrag do Carminea i znao sam da će oblik i veličina savršeno odgovarati našem tlocrtu i estetici. Nakon što sam shvatio tu komponentu, morao sam odabrati nove okretne stolice. Obično počinjem s veličinom i oblikom, a zatim je suzim od tamo. Uvijek je najbolje osigurati da komad odgovara vašem prostoru, a to odmah pomaže suziti stvari. Trudim se ne gubiti vrijeme gledajući opcije koje rade (veličina, proračun, itd.).

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Očito sam sletio zakretne stolice na dinama jer je lijepi moderni oblik lijepo kontrastirao sofi, ali najviše od svega- jer sam znao da će biti super ugodno. Kad jednom shvatim svoj odabir, obično prolazim detalje finim češljem za zube, provjeravam popis materijala, konstrukciju, opcije tkanine i dvostruko provjeravam dimenzije. Nakon što se uvjerim da je okvir pravi za sobu, onda je to zabavan dio postupka odabira: naručivanje swatcheva.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Prije nego što sam radio u dizajnerskoj firmi, nedostaju mi ​​dani kada bih imao knjižnicu tkanina nadohvat ruke. Uvijek je zabavno ponovno glumiti dizajnera i naručiti uzorke koji će se gledati u mom prostoru. Što se tiče namještaja po mjeri, I stalno naručite swatch prije počinjenja. Zapravo sam naručio dosta šablona iz Maiden Homea, svi su od neke vrste izvedbenih tkanina … jer očito imamo pse koji također koriste naš namještaj.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Kad su uzorci stigli, odnio sam ih u našu dnevnu sobu kako bih vidio kako djeluju sa svjetlom, kako se osjećaju u mojoj ruci i dvaput sam provjerio njihove specifikacije (poput broja trljanja). FYI – ako želite znati više o odabiru tkanina, pogledajte ovaj post! Na kraju sam sletio na Slate Blue Mohair za trosjed i izvedbu Chenille izgleda posteljine (u boji Alabaster) za okretaje. Možeš pogledajte sve njihove swatcheve ovdje, ako želite znati koje sam još mogućnosti imao. Imaju praktičan vodič koji govori koje se tkanine mogu očistiti, otporne na tekućine, otporne na blijeđenje itd.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com

Naručivanje i vrijeme isporuke

Imao sam svoje patke u nizu, bio sam uzbuđen zbog dizajna i tkanina i pritisnuo sam gumb za narudžbu! Vrijeme narudžbe bilo je 8-10 tjedana i odmah sam dobio e-poruku s potvrdom. Sad najteži dio … čekanje. Unatoč tome što su mnoge tvrtke za namještaj trenutno imale luda vremena, bio sam prilično impresioniran brzinom dolaska mog namještaja. Naručio sam prošlog studenog, a stigao mi je sredinom siječnja.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Važno je razumjeti da je namještaj po mjeri izrađen posebno za vas prema vašim željama – može potrajati. Vaš odabir također može utjecati na vrijeme izvođenja. Mislim da olovo vrijeme baca mnogo ljudi na petlju. Budući da sam nekada radio u industriji, dobro mi je i znam da vrijedi pričekati … ali ako niste upoznati s postupkom namještaja po mjeri, može biti neugodno čekati TOLIKO dugo. Samo znajte da je to normalno! Proizvođači namještaja rade što je brže moguće zadržavajući njihovu kvalitetu i standarde. To sam nešto što sam spreman čekati.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com

Ažuriranja gradnje

Radeći s mnogim vrhunskim proizvođačima namještaja i izložbenim salonima tijekom svojih dana kao dizajner, obišao sam tvornice i radionice, znam što ide u izradu namještaja i stvarno volim vidjeti vješti obrtnici i trgovci predstavljajući njihov bezvremenski zanat. Zbog toga sam bila oduševljena primanjem e-maila s ažuriranjima o gradnji od Maiden Homea. Bilo je to najsretnije iznenađenje! Kada sam naručivao običaj u prošlosti, nikad mi to nije rekla tvrtka. To je obično samo potvrda narudžbe i potvrda o otpremi … osim ako ne radite s dizajnerom i oni mogu nazvati ažuriranja.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Od uokvirivanja, opruživanja, rezanja i šivanja, do presvlake, Maiden Home je poslao novosti o gradnji (i ažuriranja vremena isporuke) dok se gradio moj namještaj. Bio sam impresioniran! Bilo je lijepo vidjeti tko mi gradi namještaj i shvatiti u kojoj je fazi procesa sve bilo. Mnogi obrtnici imaju 30-40 + godina iskustva! Iskreno, tih je osam tjedana prošlo puno brže znajući da se stvari aktivno događaju iza scene u radnoj sobi.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com

Dostava i dostava bijelih rukavica

Kad je sve gotovo, pažljivo je zamotano i spremno za otpremu. Namještaj po mjeri obično se šalje dostavom u bijelim rukavicama. Nazvali su me iz lokalnog teretnog poduzeća i zatražili da zakažem dostavu. Kad je namještaj stigao, dostavljači su mi ga otpakovali i čak postavili u našu dnevnu sobu (pita me gdje sam to želio) – također su poštovali naš dom (nošenje navlaka za cipele i naravno maski). Bilo je to dobro iskustvo i Emmett i ja nismo se morali baviti recikliranjem, smećem ili dizanjem teških tereta.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Očito je jednom kad je namještaj bio na svom mjestu, zabava započela stilizirati, uživati ​​u njemu, odmarajući se u našim novim udobnim okretištima. Namještaj po mjeri ima veću cijenu, ali ustanovio sam da je to vrijedno ulaganje. Ovo me prvi put posebno dojmilo naručivanje iz Maiden Homea zbog njihove kvalitete i cijena. Čitav njihov poslovni model zasnovan je na izrezivanju srednjih izvora (saloni, veletrgovci, dizajneri itd.), donošenje namještaja iz radne sobe u vaš dom (kao redovni, netrgovački potrošač). Možeš ovdje pročitajte više o njihovom procesu i konceptu, ako ste zainteresirani.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Morao sam razgovarati telefonom s Nidhi, osnivačicom djevojačkog doma, i naš je razgovor bio toliko inspirativan! Govorila je o tome zašto je uopće željela započeti ovaj posao – kako je primijetila jaz na tržištu namještaja po mjeri koje je potrošačima bilo dostupno i pristupačno (bez potrebe za radom preko dizajnera ili trgovine). Zaista je impresivna ženska poduzetnica kojoj je stalo i otvorila je mnoga radna mjesta u SAD-u za vješte proizvođače namještaja. Izvrsno sam uživao u našem razgovoru i sigurno ću ubuduće naručivati ​​od njih.

Pogled u postupak naručivanja namještaja po mjeri - roomfortuesday.com Imate li pitanja po mjeri po mjeri? Može se raditi o dizajnu, naručivanju od Maiden Homea, namještaja općenito, što god želite. Dat ću sve od sebe da pomognem! Nadam se da je korisno pokrivanje svojih dizajnerskih razmišljanja o odabiru i prilagođenom procesu namještaja. Ugodan utorak, prijatelji moji!

Mogli biste i voljeti

 • Prilagođeni resursi namještaja (za ne dizajnere) - roomfortuesday.com

  Ovaj je post bio još jedan zahtjev čitatelja, mislio sam da će biti zanimljiva tema i vodič za resurse! Ovdje sam na blogu malo razgovarao o namještaju po mjeri i mi …

 • Dizajn ugrađenog ureda - roomfortuesday.com

  Obećao sam više postova oko obnove mog kućnog ureda, i dok se kreće prilično sporo – napokon imam ugrađeni plan dizajna! To su mnogi od vas izrazili …

 • 5 načina za proračun kvalitetnog, vrhunskog namještaja - roomfortuesday.com

  Kao dizajneru, ne smeta mi trošenje novca na naš dom. Zapravo bih radije trošio novac na namještaj, uređenje i adaptacije nego na odjeću ili kozmetiku, ali to je samo moje …

 • Kako je raditi s dizajnerom interijera - roomfortuesday.com

  Prije nekoliko tjedana primio sam zanimljivo pitanje čitatelja i pomislio da će to biti zabavan post na blogu: „Kako je zapravo raditi ili zaposliti …

About admin

Check Also

Luksuzna kuća u stilu seoske kuće u Oregonu može se pohvaliti prekrasnim detaljima

Ovu luksuznu seosku kuću dizajnirao je Wendy O’Brien Uređenje i uređenje interijera, smješten na imanju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *