Home / uređenje dnevnog boravka / Zašto koristiti prirodne materijale? – Empatika

Zašto koristiti prirodne materijale? – Empatika

U Empatiki vjerujemo u upotrebu prirodnih materijala u kući i temeljito osiguravamo da naše poslovanje bude što održivije u ostvarivanju ove vizije. Mnogi neprirodni materijali i tretmani koji se često koriste u kućanskim potrepštinama i namještaju mogu sadržavati štetne onečišćujuće tvari kojima ste nevoljno izloženi svaki dan. Vjerujemo u bolji svijet za vas i za sve, zbog čega toliko naglašavamo prirodno izrađen dizajn kuće. Ovdje smo nabrojali neke od otrova kojima biste mogli biti izloženi bez znanja, ako ne odlučite ići prirodno:

Polibromirani difenil eteri (PBDE) za usporavače gorenja:

Drveni namještaj i tkanine kao što su madraci i sofe često se obrađuju vatrostalnim tvarima kako bi se smanjio rizik od širenja požara. Iako je ova mjera sama po sebi razumna, neke kemikalije koje se koriste u ovom procesu mogu biti štetne za vas i vašu obitelj. PBDE su jedna od onih uobičajenih tvari, a povezani su s poremećajima hormona, razvojnim nedostacima i rakom. Kada kupujete nove proizvode, uvijek pitajte proizvođače koju vrstu usporivača vatre koriste.

Perfluorirani spojevi (PFC) za materijale otporne na mrlje:

Nitko ne voli da im namještaj bude nenamjerno zamrljan, pogotovo ako živite s puno razigrane male djece ili imate životinju, pa su materijali otporni na mrlje popularni kod mnogih. Međutim, vjeruje se da PFC koji se često koriste kako bi se osiguralo da materijali ostanu bez tragova uzrokuju urođene nedostatke i rak. Izbjegavajte kupnju namještaja otpornog na mrlje kako biste smanjili ovaj rizik.

Formaldehid koji se koristi u stolariji, stolariji i ljepilima.

Radna skupina za zaštitu okoliša ocijenila je formaldehid izuzetno otrovnim karcinogenom i visokom prijetnjom za izazivanje raka. Upotreba namještaja od punog drveta ili zatvorenih prešanih proizvoda od drva može zaštititi one u vašem domu od neželjenih šteta, a ako sumnjate, obratite se svom stolaru ili dobavljaču namještaja o korištenim materijalima.

Drugi načini kako prirodno krenuti u svoj dom:

Koristite sobne biljke, ne samo za ukras!

Mnoge sobne biljke korisne su u apsorpciji potencijalno štetnih plinova i mogu očistiti zrak u kući. Gumenjak ili mirovni ljiljan savršeno će obaviti posao, a istovremeno izgledaju sjajno.

Toaletne potrepštine bez štete

Prebacite se na prirodne marke toaletnih potrepština, uključujući šampon, pastu za zube, antiperspirante i kozmetiku. To će smanjiti količinu kemikalija kojima ste izloženi, a vašu će kožu također zaštititi od iritansa. Sirovo kokosovo ulje postalo je nedavno popularno i s razlogom – kadica s uljem može se koristiti za uklanjanje šminke, vlaženje kože i izbjeljivanje zubi! Eterična ulja poput lavande i čajevca također se mogu koristiti za zamjenu parfema, ali imaju i mnoge druge kozmetičke prednosti. Dostupno je mnogo više prirodnih proizvoda za uljepšavanje, čak i iz većih supermarketa, tako da je lako zadržati toksine u sebi.

Prirodno čišćenje

Poput toaletnih potrepština, proizvodi za čišćenje često mogu sadržavati puno štetnih tvari koje mogu ugroziti vaše kućanstvo ili pogoršati kožu uzrokujući osip. Mnogi proizvodi na bazi bijelog octa dostupni su na policama mnogih supermarketa ili trgovina zdrave hrane, ili se domaći proizvod za čišćenje može lako proizvesti s octom, limunom i soda bikarbonom. Ova smjesa održat će čistu površinu kućanstva i mirisati svježe, ne ostavljajući za sobom štetne ostatke.

Zaboravite na osvježivače

Mirisi su sada popularan dodatak bilo kojem domu, s mnoštvom proizvoda koji održavaju vaše sobe i rublje prepunom vašeg omiljenog mirisa. Umjetni osvježivači zraka i omekšivači tkanine, međutim, mogu sadržavati i mnoge kemijske gadnosti. Sobna biljka koja apsorbira toksine ili prirodna svijeća od soje može održati vaš dom jednako ugodnim mirisom, dok dodavanje kapi ulja čajevca u Landry može ubiti bakterije i odjeća mirisati!

About admin

Check Also

30 Manje od 30 £ Sjajni vrtni dodaci za proljeće

Prošli smo nas tjedan vidjeli kako smo raspakirali vrtni namještaj, zaprašili roštilj i vukli vanjske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *