Home / kućni dekor / Zakoračite u ovaj nevjerojatno sanjivi dom u Utahu sa snježnim pogledom na planine

Zakoračite u ovaj nevjerojatno sanjivi dom u Utahu sa snježnim pogledom na planine

Ovaj prekrasan suvremeni dom dizajnirao je Otto Walker Arhitekti s interijerima po Studio McGee, smješteno u planinskoj zajednici Deer Valley, u blizini Park Cityja, Utah. Arhitektura ovog stana govori sama za sebe odabirom materijala koji poboljšavaju prirodne elemente prostora.

Želja vlasnika za ovaj dom bila je stvoriti racionaliziranu estetiku s vrlo strogom paletom boja. Cilj je bio stvoriti jedinstvene životne prostore s pojednostavljenom paletom, a pritom ga učiniti zanimljivim. Tu je dizajner pametno predstavio slojeve i teksture zanimljivih oblika.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKTURA Otto Walker Arhitekti GRADITELJ Don Craig Construction DIZAJN INTERIJERA Studio McGee

suvremena-dnevna soba

Ulaz je otvoreni balkon s pogledom na izvrstan luster koji se spušta preko stubišta koje vodi dolje u prizemlje. Dizajnerica nije imala ulazni trenutak za postavljanje konzolnog stola sa zrcalom, pa je umjesto toga pažnju usmjerila na vrata ormara s izduženim okovom i lijepom mrljom. Također je postavila klupu za skidanje i skidanje cipela.

suvremena-dnevna soba

Što volimo: Ova planinska kuća u Utahu nudi čiste, suvremene linije i neutralnu paletu boja koja je ublažena slojevitim teksturama. S bijelim zidovima kao pozadinom, ovo pomaže da se ne umanji opsežni planinski pogled prekriven snijegom uokviren kroz velike prozore. Posebno volimo kako je dizajnerica ulijevala toplinu kroz ovaj dom u Utahu svojim odabirom završnih obloga i dodataka za stvaranje privlačne estetike.

Reci nam: Koje detalje u dizajnu ovog doma smatrate najinspirativnijima i zašto u komentarima u nastavku!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu kućnu turneju koju smo prikazali ovdje na programu One Kindesign u državi Utah: Apsolutno nevjerojatna moderna seoska kuća s nevjerojatnim bazenom u Utahu.

suvremena-dnevna soba

Dizajner je dobio zadatak da doda toplinu i ugodnost za život ovom suvremenom domu u Utahu. Vanjski kamen uveden je u dnevnu sobu na kaminu s oblogom od lijevanog kamena u detaljima u obliku kutije. S obje strane kamina ugrađene su police za knjige. Umjesto da izjednači police, dizajnerica je odlučila asimetrično razbiti izgled kako bi istaknula vazu i zadržala taj moderni rub.

suvremena-dnevna soba

Svi su pogledi orijentirani prema stražnjem dijelu kuće i prema skijaškim stazama Deer Valley.

suvremena-dnevna soba

Uz neutralnu paletu boja, dizajnerskoj shemi dodani su slojevi tekstura, zajedno s suptilnim uzorkom u jastucima.

suvremena-dnevna soba

Ako vam nedostaje prostora za dodavanje konzole na stražnjoj strani sofe, dizajner predlaže drapiranje bacanja duž stražnje strane sofe. Djeluje kao vizualna barijera između dvije otvorene sobe, dodajući izvrsnu teksturu i uzorak.

suvremena-dnevna soba

suvremena-obiteljska soba

suvremena-obiteljska soba

suvremena ognjišta

Ognjište ima vertikalne obloge duž stražnjeg zida. Kamin ima keramičke vatrene lopte, dodajući zabavan, moderan element. Oni također donose osjećaj visine i proporcije kaminu.

suvremena-obiteljska soba

suvremena-obiteljska-soba-polica za knjige-detalj

suvremena-obiteljska-soba-polica za knjige-detalj

suvremena-velika-soba

Kroz interijere zidovi su oslikani švicarskom kavom OC-45 | Benjamin Moore, dok je obloga prozora Natural Cream OC-14 | Benjamin Moore – dvije omiljene boje boje Studio McGee!

suvremena-kuhinja-doručak-kutak

suvremena blagovaonica

suvremena blagovaonica

Blagovaonica, kuhinja i dnevni boravak složeni su zajedno u otvorenom rasporedu, tako da je dizajner odabrao materijale i završne obloge koji bi bili skladni. Goli kožne stolice za blagovanje su Greely Chair iz McGee & Co.

suvremena blagovaonica

suvremena-kuhinja

U kuhinji dva otoka pružaju obilje prostora za kuhara! Kvarcitne radne površine Tajmahal imaju bež kremaste žilice. Prilagođena kapuljača sastavljena je od nehrđajućeg i antičkog mesinga, pružajući element zaustavljanja ovog prostora.

suvremena-kuhinja

Pokraj opsega, dizajner je promijenio hardver (iz ostatka kuhinje) u gumbe s obje strane. Iako još uvijek stvara kohezivan izgled, promjena u hardveru dodaje interes.

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja

suvremena-kuhinja-doručak-kutak

suvremena-kuhinja-doručak-kutak

S dvostrukim lusterima nad dnevnim i blagovaonicama, dizajner je odlučio ne postaviti rasvjetni uređaj preko kuhinjskog otoka i umjesto toga odabrao je linearno rasvjetno tijelo nad kutom za doručak. Tkane stolice donose teksturu, dok naglašeni jastuci donose neki uzorak. Na zidu je ofsetna slika vintage.

suvremena-kuhinja-doručak-kutak

suvremena-spavaća soba

U glavnoj spavaćoj sobi sivi baršunasti krevet upotpunjen je slojevima privlačnog tekstila – savršenog za grijanje tijekom dugih, hladnih zimskih mjeseci u Park Cityju u državi Utah.

suvremena-spavaća soba

Jedan od omiljenih trikova dizajnera u spavaćoj sobi je vješanje umjetničkog djela uz krevet i preko noćnog ormarića. To je umjesto tradicionalnog okvira za sliku.

suvremena-spavaća soba

Kao dodatak visokim stropovima, dizajner je iznad kreveta dodao ćudljivu apstraktnu sliku.

suvremena-spavaća soba

suvremena-spavaća soba-kamin

Glavna spavaća soba odlikuje se visokim zasvođenim stropovima, drvenim hrastovim gredama i betonskim kaminom, zajedno s veličanstvenim pogledom na snježne planine. U skladu sa željom vlasnika za prigušenom paletom boja i nježnim drvenim tonovima, dizajner je nastavio ovu temu u spavaću sobu kako bi stvorio mirnu i ugodnu atmosferu.

suvremena-spavaća soba-kamin-detalj

Udobna i moderna kutna stolica dodana je u kut ove spavaće sobe pored kamina, zajedno s velikim umjetnim drvetom.

suvremena-kupaonica

suvremena-kupaonica

U kupaonici se mramor koristio na podovima, pločama i zidovima tuša. S prozorom iznad plutajuće taštine, dizajner se odlučio za izduženo zrcalo i linearne svjetiljke. Oživljavanje ovog čistog, suvremenog prostora vintage je prostirač i teksturni dodaci.

suvremena-kupaonica

suvremena-kupaonica

Pored kade za natapanje, dizajner je dodao vintage stolicu, donoseći karakter u inače čist prostor. Ova stolica može držati poslužavnik za soli za kupanje i ručnik.

suvremena-kupaonica

suvremena-kupaonica-ormar-ostava

suvremena-kupaonica-ormar-ostava-detalj

suvremeni-home-ured

Izvan osnovne spavaće sobe dvostruka džepna vrata vode u kućni ured. Stol je bio postavljen u središte sobe. Grasscloth tapeta donosi teksturu.

suvremeni-home-ured

suvremeni-dom-ured-polica za knjige-detalj

suvremena-praonica rublja

Praonica sadrži ormariće od bijelog hrasta i tepih od jute na podu sive pločice od škriljevca radi teksture. Bijela pozadina pločica podzemne željeznice dodaje hladnom i sabranom osjećaju ovaj prostor.

suvremena-praonica-soba-izvlačenje-polica-detalj

suvremena-praonica rublja

suvremena-praonica-soba-umivaonik-detalj

suvremena-mudroom

Blato sadrži meku sivu vitrinu i hladne kožne kuke, dizajnirane da budu izuzetno funkcionalan prostor.

suvremena-mudroom

suvremena-soba za prah

Izrezbareni zakrivljeni detalj preko plutajuće taštine i tapeta od trava uzdiže ovu kupaonicu u prahu.

suvremena-spavaća soba na kat

Smještena u podrumu kuće, ova elegantna dvokrevetna soba sadrži pozadinu Cole & Son Woods i vertikalni pomak. Izbjeljena mrlja ugrađena je u krevete, dok se ladice za odlaganje nalaze na stepenicama s detaljima za ključanicu palca.

suvremena-spavaća soba na kat

Okretanjem donjih kreveta u suprotnom smjeru, na dno možete smjestiti krevet veličine kraljice. Na ovaj način djeca mogu spavati na vrhu, roditelji mogu spavati na dnu, a mjesta za cijelu obitelj ima kad ugoste goste!

suvremena-spavaća soba na kat

suvremena-spavaća soba na kat

suvremena-spavaća soba na kat-prostor za sjedenje

suvremena-spavaća soba

Vlasnici se vole zabavljati, pa je noćenje u apartmanu za goste bilo neophodno u ovom domu. Ovaj lagani i prozračni prostor sadrži slojeviti tekstil i zidne svjetiljke koje se zglobljuju na obje strane kreveta, savršeno za čitanje.

Fotografije: Ljubaznošću tvrtke McGee & Co.

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Elegantna planinska kuća ima zadivljujući pogled na planinski lanac Teton

Arhitekti CLB -a je dizajnirao ovu elegantnu planinsku kuću koja se nalazi u Shooting Star …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *