Home / spavaća soba dekor / Vodič za mamu za kupovinu dječje odjeće

Vodič za mamu za kupovinu dječje odjeće

Ako očekujete svoje prvo dijete, vjerojatno vas ispunjava uzbuđenje ili čak tjeskoba. Toliko se toga treba pripremiti, poput poboljšanja zdravlja za vas i vašu bebu. A tu je i priprema vašeg doma za novorođenče.

Još jedna stvar na vašem popisu možda je kupovina predmeta koji će biti potrebni vašoj bebi, poput odjeće. Postoje specifični odjevni predmeti koji će biti potrebni vašoj bebi, posebno tijekom prvih tjedana. Da bismo vam olakšali posao, evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli olakšati kupnju.

1Napravi popis

Kada odete u robnu kuću ili posjetite internetske trgovine, postoji mnogo vrsta odjeće poput novopečene haljine s čvorovima, žabarske odijela, jednobojne odjeće i bočne strane. Tu su i dodaci i drugi predmeti za novorođenčad koje možete odabrati. Lako možete izgubiti pojam o tome što vam treba zbog svih stvari koje biste mogli pronaći u trgovinama.

Jedan od načina na koji možete pratiti sve što vam treba je sastaviti popis. Na taj biste način mogli ostati koncentrirani i organizirani dok ćete uzimati sve stavke na donjem kontrolnom popisu.

 • Jakna
 • Džemper ili kardigan
 • Obložena kapa
 • Izlazak odjeće
 • Spavaće haljine
 • Rukavice
 • Udobne rastezljive hlače
 • Ručnici s kapuljačom
 • Podrignute krpe
 • Hula-hopke
 • Tanke prekrivače
 • Čarape
 • Onesies
 • Portikle
 • Umivači
 • Podrignute krpe

Neke od njih moraju biti spremne u bolničkoj torbi, pa svakako provjerite ono najvažnije. Vođenje zasebnog popisa u tu svrhu također je još jedan sjajan način da osigurate pokrivanje svih svojih osnova.

Uvijek možete promijeniti ovaj popis ako imate stvari za koje smatrate da će biti potrebne, pogotovo ako živite u području s ekstremnim vremenskim uvjetima. Dobra je ideja i potražiti od drugih mama iz vašeg područja dijelove odjeće koji bi vam mogli zatrebati.

2Postavite proračun

Iako je primamljivo kupiti preslatke komade odjeće iz skupih trgovina, najbolje je odrediti proračun i držati se toga. Ako ostanete u realnom proračunu, pomoći ćete izbjeći prekomjernu potrošnju. Kupnja jednog ili dva skupa komada možda bi bila u redu, ali morat ćete razmisliti isplati li se to ili ne.

Mnoge marke daju solidne ponude, čak i za komplete za novorođenčad. Usporedba cijena može potrajati, ali pomoći će vam da ostanete u okviru svog proračuna. Također možete provjeriti prodaju kako biste uštedjeli novac.

3Dajte prednost lakoći i udobnosti

Dva su glavna razloga prilikom odijevanja dojenčeta – lakoća i udobnost. Novorođenčad su prilično krhka, pa potražite odjevne komade koje možete lako staviti na njih. Izbjegavajte one kod kojih morate svoju bebu dovoditi u neugodne položaje samo da biste je stavili u slatku odjeću.

Također je bitno da nose udobnu odjeću kako bi se izbjegla bilo kakva frka. Kad je bebi neugodno, to će izraziti plačem. Da biste ih učinili sretnima, pobrinite se da ih oblačite u odjeću koja je mekana, ugodna i primjerena temperaturi.

4Nabavite komade za sve vrste vremena

Gdje god živjeli, najvjerojatnije već imate dobru predodžbu o standardnoj temperaturi i klimi. Ako živite u području s hladnom klimom, potrebno je nabaviti više džempera i kapa za grijanje djeteta. U toplijim dijelovima svijeta dječja odjeća koja prozračnija pomoći će vašoj bebi da ostane hladna.

Ali još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je sezona u kojoj će se vaše dijete roditi. Ako je vaš datum porođaja oko zime, morat ćete u skladu s tim pripremiti bebin ormar. Isto vrijedi i za ljeto i druga godišnja doba.

5Nabavite veličine za budućnost

Jedna stvar koju nove mame i tate izgleda zaboravljaju je da bebe brzo rastu. Možda će biti potrebno kupovati veće veličine svaka 2-3 mjeseca. Kako biste osigurali da vaše dijete uvijek ima odjeću u pravilnim i udobnim veličinama, najbolje je kupiti za budućnost. Poslije ćete imati potrebu za odjećom kada vaše dijete napuni 3-6 mjeseci ili 6-12 mjeseci, pa će vam kupnja unaprijed pomoći da ostanete spremni.

Zaključak

Dok očekujete svoje prvo dijete, vjerojatno na to mislite dječja imena, dizajniranje vrtića i proučavanje kako postati roditelj. Također ćete kupovati svoje prvo dijete, pa bi vam držanje ovih pet savjeta pomoglo da nabavite potrepštine po poštenoj cijeni. No, postoje i drugi savjeti poput kupnje običnih komada ako još uvijek niste sigurni u spol svoje bebe ili ako želite olakšati doniranje odjeće nakon što je beba preraste. I kao posljednji savjet, izbjegavajte kupovati previše odjeće za novorođenče jer neće imati dovoljno mogućnosti da je nose.

About admin

Check Also

Kako besplatno gledati ‘Krstarenje džunglom’ 2021. na mreži: streaming Disney Plus filma

Oni koji traže još jednu ljetnu uspješnicu prikladnu za obitelj možda će htjeti znati postoji …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *