Home / spavaća soba dekor / Vodič za majke za zbrinjavanje dječjih prijeloma

Vodič za majke za zbrinjavanje dječjih prijeloma

Djeca su ranjiva na nekoliko različitih vrsta ozljeda dok odrastaju. Svaka druga ozljeda ima neke posljedice na ovaj ili onaj način. Pa, neki mogu brzo proći s kratkotrajnom boli, dok drugi mogu vaše dijete na duže vrijeme dovesti do trauma i zdravstvenih problema.

Kao majka zaista ste osjetljivi prema svom djetetu. Sve majke jesu. Nitko ne želi vidjeti kako se dijete ozljeđuje, a zatim pati od nelagode i trajne boli.

1Koja je najčešća ozljeda u djetinjstvu s dugotrajnim učincima?

Različiti incidenti poput sporta i padova mogu uzrokovati modrice na vašoj djeci. Međutim, ta su pitanja privremena i ne traju jako dugo. S druge strane, prijelomi mogu imati ozbiljne zdravstvene komplikacije. Djeca imaju stvarno slabe kosti koje su još u fazi razvoja. U usporedbi s kostima odraslih osoba, lako se mogu ozlijediti, oštetiti, pa čak i slomiti.

2Kako mogu doći do prijeloma kod djece?

Postoji više razloga zašto djeca mogu podnijeti prijelome. Zaista ne vidite djecu koja samo sjede i bave se svojim poslom. Postoji mnogo razloga zašto djeca dobivaju prijelome:

 • Ozljede nastaju zbog kontaktnih sportova poput nogometa.
 • Pad s visine.
 • Prometne nesreće. (što je prilično često ovdje u Conyersu, GA)
 • Slabe kosti
 • Ortopedski uvjeti

3Što su komplicirani prijelomi?

Iako postoji puno prijeloma koji pravilnim liječenjem ne mogu dugoročno dovesti do zdravstvenih komplikacija, postoje određeni prijelomi na koje biste se možda trebali više usredotočiti.

Komplicirani prijelom može dovesti do daljnjih problema čak i nakon što je kost fiksirana. Smatra se:

 • Prijelom koji uzrokuje pucanje kosti iz više dijelova.
 • Prijelom koji uzrokuje oštećenje živaca.
 • Prijelom koji uzrokuje trošenje mišića i tkiva.
 • Prijelom zbog kojeg se kosti razbijaju.
 • Ograničit će normalno kretanje vašeg djeteta i imobilizirat će zahvaćeni dio dok kosti ne zarastu pravilno. U ovom je scenariju potreban gips u Parizu.
 • Na kraju će odrediti vrstu gipsa koji treba biti u frakturiranom području. Neki prijelomi zahtijevaju potpunu nepokretnost, dok su drugi u redu s djelomičnom gipsom. O tome će odlučiti vaš liječnik. Prelomljeni dio tijela obično ostaje na gipsu najmanje mjesec dana.

4Kako se brinuti o svom djetetu kod kuće?

Kad se vratite iz bolnice, na vama je samo kako se pobrinuti za svoje dijete koje je upravo patilo od neželjenog fizičkog zastoja. Ali to je u redu. Uz odgovarajuće zdravstvene savjete i tehnike možete lako brinuti o svom djetetu.

Neka se odmaraju

Iako izgleda kao fizički udarac, to može imati ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje djeteta. Morate biti sigurni da barem nekoliko tjedana ne ustaju iz kreveta. Ako ih morate nositi u kupaonicu, učinite to, ali nemojte ih tjerati da više opterećuju svoje ionako uznemireno tijelo. Odmaranje će im dati vremena da se opuste i procijene svoje mentalno zdravlje. Kao majka sigurno se radujete svim detaljima. Ali upamtite; nemojte ih tjerati da vam sve kažu, pogotovo ako to ne žele.

Nadgledajte bol

Zbog ove nesreće patnja od boli prilično je česta.

 • Morate paziti da pratite intenzitet boli u djece.
 • Pratite oticanje i crvenilo na mjestima oko prijeloma.
 • Pazite da je gips suh. Budite oprezni kad se kupate. Zaštitite prelomljeno područje svog djeteta plastikom. Mokra žbuka može se oštetiti i koža se može stvarno nadražiti.
 • Morate biti sigurni da je ozlijeđeno mjesto postavljeno na povišenu razinu. Ako je prijelom ozbiljan, liječnik će vas možda zadržati u bolnici nekoliko dana.

5Važnost praćenja

Čak i ako se vaše dijete izliječilo od prijeloma, dijete morate odvesti liječniku. Ponovno će provjeriti i potvrditi je li prijelom izliječen ili nije.
● Ako vam je potrebna dodatna pomoć, vaš će liječnik vaše dijete uputiti liječniku ortopedu u Conyers GA. Liječnici ortopedi pobrinut će se da se koštana struktura pravilno popravi i da nema daljnjih komplikacija.

Kompliciranim prijelomima treba više vremena za oporavak i možda ćete trebati posjetiti svoj liječnik ortoped u Conyers GA za dugoročni pregled.

6Simptomi loma

Starija djeca mogu vam lako reći osjećaju li bilo kakvu nelagodu nakon nesreće. Oni imaju tendenciju biti izražajniji prema svemu što uzrokuje nelagodu. Mlađa djeca poput novorođenčadi i mališana izražajna su, ali obično ne ističu dio koji im nanosi bol. Nekoliko glavnih simptoma na koje morate paziti ako sumnjate da vaše dijete ima prijelom su:

Ako mislite da vaše dijete ima prijelom, ono može imati sljedeće simptome:

 • Iščašena kost
 • Bol i oteklina koja i dalje raste oko zahvaćenog područja
 • Nemogućnost premještanja pogođene regije
 • Crvenilo oko frakturiranog dijela
 • Deformacija kostiju koje su slomljene
 • Plakanje i pokazivanje

Djeca mogu imati simptome bez vidljive deformacije. Mali prijelomi ne pokazuju vidljive simptome, ali uvijek možete prosuditi po oteklini i crvenilu.

7Što učiniti ako je moje dijete pretrpjelo prijelom?

U redu je. Razumljivo, vas kao majku boli što vaše dijete silno boli. Ali nema potrebe za panikom. Detaljno ćemo razgovarati o tome što trebate učiniti ako sumnjate da vaše dijete ima prijelom. Nastaviti.

Liječenje i medicinska pomoć

Bez sumnje, ovo bi trebalo biti prvo na vašem popisu. Bez daljnjeg odlaganja, odvedite dijete odmah na hitnu pomoć ozljeda nesreće liječnik ako vjerujete da je nesreća prouzročila prijelom.

 • Prije temeljitog liječenja, liječnici će vašem djetetu pružiti liječenje prve pomoći kao pokušaj ublažavanja nelagode i smanjenja otekline. Djeci se mogu propisati jaka sredstva protiv bolova poput ibuprofena kako bi se smanjila bol.
 • Kad se odmori, liječnik će pregledati cijelo područje i tražiti od djeteta dijelove koji najviše bole. Slikovni testovi poput rendgenskih zraka češći su za utvrđivanje prijeloma kod djece jer im na taj način nećete još više naštetiti.
 • U drugim se slučajevima djeci također preporučuje da potraže usluge specijalista kiropraktike i fizioterapeuta.
 • Ako se vaše dijete bavi sportom i fizičkim aktivnostima, liječnik će vam reći kada ga trebate vratiti u uobičajeni način života nakon uklanjanja gipsa. U slučaju kirurgije nakon prijeloma, morate osigurati da se vaše dijete drži podalje od snažnih sportskih i tjelesnih aktivnosti.

Zaključak

Mnoga djeca pate od prijeloma. Morate biti sigurni da se dijete pravilno liječi zbog prijeloma. Djeca mogu patiti od prijeloma iz mnogo različitih razloga. Bez obzira na razlog, morate dobro razumjeti prijelom. Liječnici za ozljede nesreća može pomoći vašem djetetu da se izbori s ozljedom u nesreći. Također možete podnijeti zahtjev za naknadu štete ako nesreća nije bila vaša krivnja.

About admin

Check Also

19 najmodernijih kuhinja

Homelisty & Cuisine Plus udružuju se kako bi vam ponudili inspiraciju, ideje, savjete i resurse …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *