Home / kućni dekor / Vjetrovita održiva kuća na plaži smještena na idiličnoj obali Mauija

Vjetrovita održiva kuća na plaži smještena na idiličnoj obali Mauija

Je dizajnirao Walker Warner Arhitekti, ova održiva kuća na plaži nalazi se na rubu plaže Makena, jedne od najpopularnijih obala na Mauiju na Havajima. Maksimalno povećavajući prirodno svjetlo, ovo dvoetažno stanovanje kroz prostrane prozore i terase upija prekrasan pogled na Tihi ocean.

Obuhvaćajući 9.007 četvornih metara životnog prostora, ovaj je suvremeni dom dizajniran da uravnoteži otvorenost i privatnost. Unutarnje završne obrade uključuju kalkutski mramor u kupaonicama, uvožene čvrste mramorne taštine, bijeljene obloge od čempresa i grede, zajedno s obnovljenim podovima od tikovine i brodskim podovima kako bi se interijeri povezali s okolnim krajolikom.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Walker Warner Arhitekti DIZAJN INTERIJERA Dizajn Leverone ARHITEKT KRAJOLOGA Lutsko Associates GRADITELJ Dowbuilt

suvremena-plaža-kuća-eksterijer

Ulična strana stanovanja izgleda skromnih razmjera, jednokatna struktura definirana betonskim zidom u obliku dasaka koji se obavija oko dvorišta. Iza čvrstoće prednje fasade otkriva se cjeloviti dvokatni program, lagano izrađen od stakla i čelika, koji otvara dnevne prostore i spavaće sobe prostranom morskom krajoliku.

suvremena-plaža-kuća-ulaz

Da bi se zaštitili od jake sunčeve svjetlosti i tropskih oluja, velikodušni krovni nadvisi i klizni zasloni nude učinkovit i elegantan odgovor za zaštitu od oštrog obalnog okoliša. S krova su prekrivena dva bakrena mrežasta kišna paravana koja usmjeravaju oticanje kišnice.

suvremena-kuća-plaža-eksterijer-perforirani-metalni-detalj

Vanjske obrade imaju daske u obliku betonskih zidova različitih dubina i širina koji se obavijaju oko dvorišta i bazena. Strategije održivog dizajna pomažu ovom domu da iskoristi prirodne elemente i stekle su mu LEED Silver certifikat.

suvremena-kuća-plaža-vanjska-ploča-oblik-beton-detalj

suvremena-dvorana

“Dok napredujete ulaznom stazom do umirujućih zvukova fontane i prošarane svjetlosti s nadstrešnice, prelazite preko praga da biste doživjeli veliko otkrivanje panoramskog pogleda koji se razvija ispred vas.” – Greg Warner, ravnatelj, Walker Warner Architects.

suvremena-blagovaonica-s-pogledom na pacifički ocean

Što volimo: Ova održiva kuća na plaži elegantno je proporcionalna nevjerojatnom kombinacijom materijala i promišljenih detalja koji unose teksturu i toplinu. Stan se prekrasno stapa sa svojim mjestom, upijajući veličanstveni pogled na obalu koja oduzima dah. Arhitekti su fantastično obavili posao neprimjetno integrirajući strategije održivog dizajna u ovaj projekt, stvarajući promišljeni dom za obiteljski život.

Reci nam: Što mislite o ukupnoj estetici dizajna ovog doma? Bi li ovo bila vaša ideja o konačnom otočnom domu? Javite nam u Komentarima!

Napomena: Pogledajte nekoliko drugih zadivljujućih domaćih tura koje smo ovdje predstavili u programu One Kindesign na havajskim otocima: Kuća s tropskim snovima na Mauiju otvara se svježem povjetarcu i izvanrednoj kući na plaži na Mauiju, izvanrednom odmaralištu.

suvremena-dnevna soba

Vlasnici nisu željeli umanjiti ljepotu bajkovitog okruženja, pa su zatražili da ne pretjerano namještaju dom.

suvremena-kuhinja

suvremena blagovaonica

suvremeni-balkon-s pogledom na bazen-bazen-i-Tihi ocean

suvremeni-dom-ured-s-prozorom

suvremena-zabava-jedinica-detalj

suvremeni-hodnik-sa-klupom-i-umjetničkim djelima

suvremena-plaža-kuća-eksterijer

Kroz velika klizna staklena vrata protječe havajski oceanski povjetarac potpomognut stropnim ventilatorima kako bi se povećala prirodna ventilacija i smanjila potrošnja energije.

suvremena-spavaća soba-s velikim prozorima

suvremena-kupaonica-taština

suvremena-kupaonica-natapanje-kada-s-velikim-prozorima

suvremeni-stubište

suvremena-dječja-spavaća soba-s visećim ljuljačkama

suvremena-dječja-spavaća soba

suvremena-kupaonica

suvremena-obiteljska soba-s-pogledom na pacifički ocean

suvremena-soba za prah

suvremena-obiteljska soba-s-pogledom na pacifički ocean

suvremena-obiteljska soba

suvremena-obiteljska soba

suvremena-obiteljska soba

suvremeni-vrt-i-bazen-bazen

suvremena-daska-forma-beton-zid-detalj

suvremena-praonica rublja

suvremena-plaža-kuća-eksterijer

suvremeni-bazen-noćni-pogled

FOTOGRAF Matthew Millman Fotografija

suvremena-kuća-plaža-održivi-dizajn-strategije-dijagram

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *