Home / spavaća soba dekor / Veliko čišćenje: kako očistiti mikrovalnu pećnicu

Veliko čišćenje: kako očistiti mikrovalnu pećnicu

Hej, čistačice vila! Predstoji novo poglavlje Velikog čišćenja. Odmah nakon što ste napravili veliko čišćenje svih soba u vašem domu, vrijeme je da pogledate nekoliko hakova kako očistiti mikrovalnu pećnicu.

Svi volite dodati vrećicu kokica u mikrovalnu za svoju filmsku večer u petak. Često u njima eksperimentirate s nekim obrocima koji su gotovi za 20 sekundi. Ali postupak čišćenja mikrovalne pećnice obično traje najmanje 20 minuta. Evo nekoliko izvrsnih savjeta o čišćenju mikrovalne pećnice kao profesionalca za kraće vrijeme. Započnimo. Oprostite se od osušene hrane, masnih mrlja i nakupina.

1Kako očistiti mikrovalnu pećnicu s octom

Ovo je najlakši i najsigurniji način čišćenja mikrovalne pećnice bez ikakvih kemikalija i jakih sredstava za čišćenje. Trebat će vam:

  • zdjelu vode
  • 2 ssp bijelog octa
  • nekoliko kriški limuna ili naranče
  • limun sok

Jednostavno, a mirisa tako svježe. Uz to će ukloniti loš miris i miris vaše mikrovalne pećnice. Dodajte limunov sok, kriške limuna / naranče i bijeli ocat u posudu punu vode. Stavite ga u mikrovalnu pećnicu i uključite na nekoliko minuta. Trebate pričekati da voda počne kipjeti i da vidite paru unutar mikrovalne pećnice. Pričekajte nekoliko minuta nakon završetka programa koji ste odabrali i obrišite spužvom. To je sve lako kao dječje stvari.

2Kako očistiti masna vrata za mikrovalne pećnice

Ponekad je najteži dio čišćenja mikrovalne pećnice izvana – vrata i staklene površine. Kako očistiti vrata mikrovalne?

Pa ako slijedite svakodnevnu rutinu čišćenja, nećete naići na poteškoće, a dovoljno je brisanje spužvom.

Ali što se tiče masnih, tvrdih mrlja, trebate koristiti neko oružje. Evo čarobnih sastojaka:

  • soda bikarbona
  • spužva
  • deterdžent za pranje posuđa
  • bijeli ocat

Upotrijebite prigušenu spužvu i umočite je u sodu bikarbonu. Izvrstan je piling za čišćenje rubova vrata mikrovalne pećnice. Ako su mrlje i nakupine preteške, upotrijebite sredstvo za čišćenje za rezanje masti. Drugo rješenje može biti mješavina sapuna i vode. Obrišite vlažnom krpom ili spužvom za ispiranje.

Kad je staklo u mikrovalnoj premasno i dolazi do jakih nakupina, najbolje rješenje je pomiješati pola dijela vode s pola dijela bijelog octa. Ustati i obrisati suhom.

About admin

Check Also

Savjeti za najbolje pakiranje za selidbu

Premještanje kuće je uzbudljivo, ali nitko se tome ne raduje jer je to također stresan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *