Home / spavaća soba dekor / Uskrsna jaja “Sokol i zimski vojnik” po epizodi: Nagovještaji

Uskrsna jaja “Sokol i zimski vojnik” po epizodi: Nagovještaji

Od premijere, fanovi su u potrazi za njima Sokol i zimski vojnik Uskršnja jaja i tragovi o vezama emisije s drugim filmovima Marvel Cinematic Universe i stripovima na kojima se temelje.

Sokol i zimski vojnik, što je Marvelova druga TV serija nakon WandaVision, premijerno je prikazan na Disney + 19. ožujka 2021. U seriji glume Anthony Mackie i Sebastian Stan kao Sam Wilson (zvani Falcon) i Bucky Barnes (zvani Winter Soldier), a radnja se odvija šest mjeseci nakon događaja u Osvetnici: Endgame, koji je vidio kako je Steve Rogers (zvani Kapetan Amerika) proslijedio svoj štit Samu i imenovao ga novim kapetanom nakon što je otputovao u prošlost kako bi Infinity Stones vratio na odgovarajući vremenski raspored.

Kad se Steve, koji je ostao u prošlosti i ostario, ujedinio sa Samom u sadašnjosti, dao mu je gotovo neuništivi vibracijski štit kapetana Amerike i dodao mu plašt. Sokol i zimski vojnik vidi kako se Sam udružuje s Buckyjem, bivšim suparnikom kapetana Amerike, radi svjetske misije.

“Emisija je vrlo iskrena i iskrena i vrlo nepristojna kad se radi o istini o tome što znači biti Amerikanac, Kapetan Amerika, Crni Kapetan Amerika – i ako je to uopće stvar”, rekao je Mackie za Zabava tjedno u ožujku 2021. “Mislim da nastavljajući s mjesta na kojem smo stali na kraju Endgame-a, emisija napreduje izuzetno dobro postavljajući ta pitanja i stvarno objašnjavajući zašto je Sam rekao da štit osjeća kao da pripada nekom drugom.”

Oni koji su vidjeli Sokol i zimski vojnik zasad znamo da postoji mnoštvo referenci o kapetanu Americi, ali ta klimanja glavom nisu jedina Marvelova uskršnja jaja u emisiji. Ispred su svi Sokol i zimski vojnik Uskršnja jaja koja ste možda propustili.

Slika: Ljubaznošću Disneyja +.

“Poput nečijeg”

U Osvetnici: Endgame, postariji Steve Rogers pita Sama kakav je osjećaj držati štit kapetana Amerike. “Kakav je osjećaj?” Pita Steve. Sam odgovara, “Kao da je tuđi.” Steve tada kaže, “Nije.” U prvoj sceni Sokol i zimski vojnik, gledatelj čuje istu ponovljenu konverzaciju kao što Sam drži štit kapetana Amerike. Prizor također prikazuje Sama s istom vrećicom koju mu je Steve dao da drži štit Osvetnici: Endgame.

Joaquin Torres

Poručnik Joaquin Torres (glumi ga Danny Ramirez), časnik u zrakoplovstvu Sjedinjenih Država, predstavljen je u 1. epizodi Sokol i zimski vojnik. U stripovima Joaquin preuzima plašt Sokola kao hibrid čovjeka i ptice i postaje Samov novi pomoćnik nakon što postane kapetan Amerika.

Crveno krilo

U Sokol i zimski vojnik, Redwing je ptica slična dronu koja se s njim bori u zraku. Ali u stripovima je Redwing zapravo pravi sokol s kojim Sam dijeli telepatsku vezu.

Georges batroc

U prvoj epizodi vidi se kako se Sam bori s Georgesom Batrocom, vođom kriminalne organizacije LAF. Georges nije novi lik. Ljubitelji Marvela prvi su ga put vidjeli unutra Kapetan Amerika: Zimski vojnik, gdje se Steve borio s njim na brodu. Georges je također viđen u svojim potpisima žute i zlatne boje iz stripova. Druga paralela je da oboje Kapetan Amerika: Zimski vojnik i Sokol i zimski vojnik otvoren Georgesovim borbenim scenama sa Steveom i Samom.

Razbijači zastava

U 1. epizodi Joaquin govori Samu da prati grupu koja se zove Flag Smashers. U stripovima je Flag Smashers superzlikov koji se bori s kapetanom Amerikom i u misiji je oslobađanja Zemlje od nacionalne vlasti.

“S tvoje lijeve strane”

Tijekom scene u kojoj Sam daje štit Kapetana Amerike Smithsonianu, na lijevoj strani Sama vidi se poster Kapetana Amerike, što je klimanje glavom omiljenom trenutku obožavatelja. Kapetan Amerika: Zimski vojnik, gdje Sam kaže Steveu “s vaše lijeve strane” dok trče jedno pored drugog.

Izložba kapetana Amerike

Izložba Captain America u Smithsonianu ima nekoliko referenci na naslijeđe lika u Marvel Cinematic Universe. Jedna od najzapaženijih je referenca na “završnu misiju” kapetana Amerike, koja je trebala biti povratak u Beskrajne kamenje. Izložba je također sadržavala popis “nestalih” iz Thanosovog trenutka, kao i Buckyjevu povijest. Izložba je sadržavala i naslovnicu prvog stripa Captain America 1941. godine, koji je prikazivao lik koji udara Hitlera.

Bucky spava na podu

U prvoj epizodi također se vidi kako Bucky spava na podu, što je bila referenca na razgovor koji su vodili Steve i Sam Kapetan Amerika: Zimski vojnik, gdje su razgovarali o tome kako je bilo teško prilagoditi se svakodnevnom životu, posebno spavanju u krevetu.

Buckyjev popis

Buckyjev popis u epizodi 1 uključuje imena nekoliko Marvelovih zlikovaca s kojima se suočavao u stripovima i MCU-u, poput Rostova (zvanog Crveni barbar koji ga je zatvorio u stripove) i Zemoa (zvanog Helmut Zemo) glavnog negativca u Kapetan Amerika: Građanski rat. Na popisu se nalazi i ime Kaminski, što je znak Lenu Kaminskom, Marvelovom piscu stripova koji je radio na Samovim problemima.

Bucky spašava Yori

Prizor u kojem Bucky pomaže Yori u uličici bio je naklon kada je Bucky spasio Stevea u uličici Kapetan Amerika: Prvi osvetnik kad su bili mlađi.

Sam & Sarin brod

Na boku Samovog i Sarinog broda nalaze se imena Paul i Darlene, što su imena njihovih roditelja u stripu.

Novi kapetan Amerika

Epizoda 1 završila je liticom kada je John Walkera (kojeg glumi Wyatt Russell) otkrio kao novog kapetana Ameriku. Evo što treba znati o liku.

Madripoor

Krajnji tekstovi prve epizode uključuju naziv “Madripoor”, zemlja u jugoistočnoj Aziji u Marvelovim stripovima. Tu je i X-Mansion koji je izgradio Magneto bio u stripu X-Men.

16. prosinca 1991

Krediti uključuju i datum 16. prosinca 1991., a to je datum kada je Zimski vojnik ubio roditelje Tonyja Starka / Iron Mana.

Sokol i zimski vojnik emitira se petkom na Disneyu +. Evo kako ga besplatno gledati.

Novi bilten o zabavi

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *