Home / spavaća soba dekor / Uradi sam, igraj se kuhinjskog posuđa – gotovo je savršeno

Uradi sam, igraj se kuhinjskog posuđa – gotovo je savršenoovaj je post u partnerstvu sa sculpeyem

arlos play kitchen jedna je od njegovih najdugovječnijih omiljenih stvari s kojima se mogao igrati (zato mi je laknulo jer mi je trebalo toliko dugo), pa su mu darivanje pribora za njegovu kuhinju uvijek hit. ima na tone stvari za kuhanje, ali ne i za “posluživanje” komada, pa sam pomislio da će neki mini pribor za jelo biti savršen dodatak njegovoj kuhinji, a želio sam ih sve napraviti u različitim bojama, jer on danas voli sve što je duga.

skulptura na zraku suha glina ima stvarno laganu teksturu, a tako je mekan i savitljiv odmah nakon pakiranja, tako da ga ne morate neko vrijeme sjediti i kondicionirati kao s polimernom glinom. zračno suha glina je također vrlo prikladna ako želite raditi s djecom u školi ili vani jer se ne morate brinuti da li ćete je peći.

i sviđa mi se što s njom možete raditi poput prave keramičke gline (bodovanje, dodavanje vode, itd.) – srećom, prije nekoliko godina držao sam satove grnčarije, tako da sam se s tim dobro snašao, ali mislim da je to prilično jednostavno za upotrebu! skulptura na zraku suha glina dolazi u bijeloj boji i boji terakote, ali I VI MOŽETE OBOJITI – sve što trebate je dodati uljnu boju i mijesiti je dok se ne uklopi. definitivno bih to probao sljedeći put jer mi se čini čak i lakše od slikanja.

k sada ću vam pokazati kako sam izradio njegovu malu mini keramiku!

materijali

skulptura na zraku suha glina
svježa mljevena paprika
akrilni valjak
glinene oštrice
zanatski nož
brusni papir
kućanske stvari kojima sam pomagao u oblikovanju oblika – prazna rola toaletnog papira za šalice, poklopac posude za hranu za promjer zdjele, mali ramekin za oblik zdjelice, žlica za mjerenje žlice
akrilne boje i papirnati ručnici (nije obavezno)

upute

umijesite svoju glinu – za efekt pjegavosti sameljite svježu papriku u svoju glinu, a zatim je razvaljajte. pokušao sam dodati papar nakon toga, ali nije ostao i dalje. objasnit ću kako sam to učinio sada!

razvaljajte dugački komad koji se omotava oko vaše role toaletnog papira.
narežite sve četiri strane najravnije što možete, a zatim ga omotajte oko role, koristeći vodu i zanatski nož, pokušajte izmiješati i zagladiti tamo gdje ste prekrili glinu.

zatim izrežite manji komad za ručku, a pomoću rezača za krugove izrežite i krug koji odgovara dnu. koristeći svoj zanatski nož, opet glatko na mjestu gdje pričvrstite oba. dodajte malo vode i to će vam pomoći da se još više zagladite. neka se osuši!

lijep dio o zračno suhoj glini je što će vam omogućiti da popravite male pogreške dok se suši, pa pripazite kako izgleda dok se suši i popravite ako trebate!


nema sumnje, zdjele je najlakše izbaciti.
opet, razvaljajte svoju glinu i pomoću velikog kružnog poklopca ili predmeta izrežite svoj oblik.
pronađite malu posudu koju možete upotrijebiti kao kalup za stvaranje oblika posude, samo pripazite da je zaobljena na dnu i da nema usne. neka se osuši odmarajući se na kalupu barem nekoliko sati.


za žlice trebate samo mali oblik kuglice i razvaljani ravni pravokutnik.
lagano razvaljajte kuglu i pričvrstite dvije.
upotrijebite mjernu žlicu kao kalup, oblikujte okrugli komad na vrhu i izravnajte prijelaz s dva dijela. neka se osuši na mjernoj žlici.nakon što se sve osuši (pustim ih da se suše nekoliko dana), iznesite sve vani i sve to brusite. ovaj je korak presudan! postaje sve tako lijepo i glatko. ne žurite i budite temeljiti, ovo će vam pomoći i kada nanesete boju.
Odlučio sam se jako posvetiti bojama, pa sam umjesto četkica za boje krenuo s papirnatim ručnikom super zasićenim u vodi (akrilno pranje upravo se vrši razrjeđivanjem boje s puno vode, tako da je puno više vode nego boje ). ovo je jako dobro djelovalo na trljanje boje i pomažući joj da izgleda akvarelno i ujednačeno. Također sam želio da bude lagano kako bi se pjegice iz papra vidjele.

možete je i smočiti i istrljati ako niste zadovoljni bojom. ali ako počnete trljati jedno mjesto i boje se skidaju, a da vi to ne želite, samo ga pustite da se neko vrijeme osuši i prijeđite na sljedeći komad, nakon što akril postane prevlažan, ne možete ga nastaviti nanositi.
i to je to! pustio sam ih da se suše na suncu nekoliko sati i arlo ih peče!


Volim raditi s polimernom glinom, ali skulptura na zraku suha glina definitivno ima i prednosti, volio bih vidjeti hoćete li pripremiti neku igračku za jelo!

About admin

Check Also

Savjeti za najbolje pakiranje za selidbu

Premještanje kuće je uzbudljivo, ali nitko se tome ne raduje jer je to također stresan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *