Home / kućni dekor / Upečatljiva kuća u Teksasu izaziva osjećaj življenja iznad krošnji drveća

Upečatljiva kuća u Teksasu izaziva osjećaj življenja iznad krošnji drveća

Specht arhitekti odgovorni su za ovaj spektakularni moderni projekt obnove i proširenja prigradske ranč kuće iz 1955. godine smještene u Austinu u Teksasu. Poseduje 5.500 četvornih metara životnog prostora, ovo atraktivno stanovanje obuhvaća četiri spavaće sobe i pet kupaonica.

Prije obnove, dizajn ove prostrane jednokatnice bio je vrlo tipičan za svoje vrijeme i mjesto – prilično neopisiv s malim prozorima i u potpunosti je bio obložen teksaškim vapnencem. Arhitekti su se suočili s izazovom pretvoriti ga u moderan stan koji je bio svijetao i privlačan.

Projektni tim: Arhitekt: Specht arhitekti | Dobavljač: Spencer Construction

moderan-dom-eksterijer

Arhitekti vjeruju da bi povijest mjesta trebalo zadržati i uklopiti u novi dizajn, zadržavajući pritom elemente koji dodaju dubinu obnovi. Sačuvali su obodni zid vapnenca i dodali novu drugu razinu koja integrira zidove staklenih prozora bez okvira.

moderan-dom-eksterijer

Okruženje drveća pruža estetski ugodnu pozadinu intimnim unutarnjim prostorima. Veliki prevjesi zaklanjaju ovaj dom od elemenata, dok okolna obloga od ugljenisanog čempresa sprječava odsjaj i daje teksturni kontrast fasadi.

moderan-dom-eksterijer

Uređenje krajolika u cijelosti se sastoji od domaćih trava i drugih nasada s niskim održavanjem.

moderno-dvorana

Unutrašnjost je otvorena kako bi se stvorili prostori dvostruke visine koji dovode svjetlost odozgo i u središte kuće.

moderno-dvorana

Što volimo: Ova je kuća u Teksasu doživjela nevjerojatnu obnovu kako bi pružila svijetle i prozračne životne prostore s drugom razinom iskorištavajući pogled na krošnje stabala. Volimo dodatak iz druge priče s velikim prozorima i atraktivnim tlocrtom koji nudi opuštene životne prostore. Očuvani arhitektonski elementi dodaju cjelokupnom karakteru ovog jedinstvenog i vizualno upečatljivog doma.

Reci nam: Koje detalje u ovom projektu obnove smatrate najintrigantnijima i zašto u komentarima u nastavku volimo čitati vaše povratne informacije!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma: vila Ecoluxe u Meksiku s nevjerojatnom unutarnjom i vanjskom vezom i najhladniji maleni apartman od smeđeg kamena na gornjoj zapadnoj strani, New York.

moderno-stubište

suvremena-kuhinja

Dodatni naglasci ovog stana uključuju prostranu kuhinju s prozorima za opsluživanje u visini radne površine koji se otvaraju na terasu bazena i zabavni prostor, zajedno s jedinstvenim ugrađenim elementima za pohranu i izlaganje.

suvremena-kuhinja

moderna blagovaonica

suvremeni-stubište

moderno-stubište

suvremena-dnevna soba

moderno-obiteljska soba

moderno-obiteljska soba

moderno-sunčalište

suvremena-spavaća soba

moderno-kupaonica

suvremeni-krajolik

moderan-bazen

moderan-dom-eksterijer

Fotografije: Fotografija Casey Dunn

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Na moj um: Tepih i trkači

Iznenađujuće, dobivam dosta pitanja ili zahtjeva za tepihom koji trenutno imamo u svom domu (na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *