Home / kućni dekor / Upečatljiv bazen i pansion u Sonomi nadahnuti Miesom van der Roheom

Upečatljiv bazen i pansion u Sonomi nadahnuti Miesom van der Roheom

Ovaj bazen i gostinjsku kuću srednjeg vijeka dizajnirao je Klopf Arhitektura, smješten u Sonomi, povijesnom gradu na sjeveru Kalifornije u srcu poznate vinarske regije Sonoma Valley. Inspirirani paviljonom u Barceloni koji je dizajnirao Mies van der Rohe, kombinacija bazena i pansiona dizajnirane su da povežu područje bazena s izvornim dizajnom moderne glavne rezidencije sredinom stoljeća.

Nova kuća na bazenu / gostinjska kuća bila je jedna komponenta integriranog glavnog plana koji je obuhvaćao obnove glavne kuće, novog bazena i novog umjetničkog studija. Promišljeno se planiralo kako bi se osiguralo da su sve građevine pažljivo usklađene kako bi se osjećale mirno jedna s drugom i kako bi se stvorio osjećaj povezanosti u cijelom posjedu.

bazen srednjeg vijeka

Poluumirovljeni vlasnici kuća zatražili su da struktura služi u više svrha, prvenstveno mjesto za opuštanje i uživanje u bazenu, a istovremeno ugodno smještaju goste preko noći. Sad već prazne gnijezdarice željele su mjesto gdje bi obitelji njihove djece mogle uživati ​​u povratnim posjetima kućama. Tražili su otvoren, moderan i topao dizajn koji poštuje minimalizam njihovog doma u modernom stilu sredinom stoljeća, koji je bio dovoljno fleksibilan da uživa svakodnevno i gostima omogućava vlastitu privatnost.

bazen srednjeg vijeka

Horizontalne linije dizajna ravnog krova usko se poklapaju s linearnošću bazena, dok velika džepna staklena vrata stvaraju prazninu koja otvara prostor prema vrtu i bazenu. Krov je s jedne strane produžen prema van, stvarajući duboke prevjese koji pružaju osjećaj “hlađenja”, dobrodošla zaštita od vrućeg sunoma sunca.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-eksterijer

Šetnica povezuje glavnu kuću izravno s natkrivenom terasom za sjedenje, zaštićenom dubokim prevjesima s jedne strane pansiona, gdje se obitelj može opustiti čak i za vrijeme podnevne vrućine. Noću dvostrani kamin dodaje toplinu i ugodnom vanjskom prostoru za sjedenje, kao i dnevnom prostoru unutra.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-eksterijer

Što volimo: Ovaj bazen i pansion nude prekrasno mjesto za vlasnike da ugoste članove šire obitelji s vlastitim privatnim dnevnim boravkom. Duboki prevjesi pomažu zasjeniti ovaj prostor od elemenata, a istovremeno osiguravaju pokrov vanjskih životnih prostora. Fantastičan bazen pruža vrhunski zajednički prostor za obiteljska okupljanja, dok uživate u kvalitetnom vremenu na izvrsnom otvorenom.

Reci nam: Koji su vam sveukupni detalji dizajna ove strukture najprivlačniji i zašto u komentarima u nastavku!

Bilješka: Pogledajte nekoliko naših omiljenih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma, Klopf Architecture: Renoviranje modernog Eichlerovog doma u Kaliforniji i preuređenje Eichlerovog doma u Kaliforniji blistavi prostori.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-kupaonica

Unutarnji polirani betonski podovi drže goste hladnima tijekom dana i pružaju besprijekornu vezu s betonskim vrtom koji okružuje strukturu.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-kupaonica

Kupaonica pune veličine svijetla je i prozračna s prozorima od poda do stropa koji omogućuju prirodno svjetlo da preplavi sobu.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-dnevna soba

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-dnevna soba

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-dnevna soba

Duboki prevjesi i ugradbene sjene štite unutarnji prostor od vrućeg sunca i pružaju privatnost kada je to potrebno, dok većinu vremena omogućuju jasan pogled na bazen i uređenje okoliša.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-dnevna soba

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-eksterijer

Horizontalna obloga od cedra dodaje moderan dodir kući uz bazen. Isti materijal za postavljanje cedrovine ugrađen je uz betonske terase, stvarajući ugodne putove koji okružuju strukturu.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-eksterijer

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-trijem

Obitelj sada uživa u multifunkcionalnoj, ekstra spavaćoj sobi i udobnoj kućici na bazenu koja služi kao fleks-prostor u kojem se njihova djeca i unuci mogu opustiti i zajedno uživati ​​u obiteljskom vremenu.

sredina stoljeća-bazen-gostinjska kuća-trijem

sredina stoljeća-bazen-kuća-vanjski-tuš

Drugi vanjski tuš pruža gostima brzo ispiranje nakon hladnog kupanja.

FOTOGRAF Mariko Reed

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Nalazi na Facebook tržištu: Washington DC

Slučajno sam preskočio prošlomjesečnu objavu na Facebook Marketplace Finds, pa mi je bilo zabavno zaroniti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *