Home / spavaća soba dekor / Ultimate Moving House Kontrolni popis

Ultimate Moving House Kontrolni popis

Preporučuje se da započnete s planiranjem dva mjeseca prije datuma prijenosa. Iako se u ovom trenutku veliki dan može činiti dalekim i možda ćete doći u iskušenje da odložite neke zadatke do tada – ne upadajte u ovu zamku! Osam tjedana lako će proletjeti.

Premještajući dan stići će prije nego što to shvatite i zateći ćete se kako jurite kroz kritične zadatke navodno izvršene prije nekoliko tjedana. Dakle, kojim stavkama možete odrediti prioritet, sada imate dva mjeseca do datuma useljenja?

Unaprijed započeti projekt raščlanjivanja omogućuje vam rad u komadima, čime zadatak postaje daleko zastrašujući. Osim toga, rad u jednoj sobi pomaže vam da ostanete na putu s ovim projektom jer vam omogućuje praćenje napretka. Raspadanje je presudno jer vjerojatno posjedujete više nego što mislite i ne želite sve ponijeti sa sobom u svoj novi dom.

Uklanjanjem predmeta koji vam više nisu potrebni dugoročno ćete uštedjeti vrijeme, jer će u vašem novom domu biti manje stvari za pakiranje, prijevoz i raspakiranje. Izbacivanje je također katarzično, a poslije ćete se osjećati bolje.

  • Obavijestite svog stanodavca da namjeravate napustiti prostor.

Određeni stanodavci mogu zatražiti najavu u roku od tri mjeseca prije nego što vas deložiraju. Stoga je presudno informiranje iznajmljivača kako bi mogli brzo pronaći potencijalne stanare. Ispitivanje ugovora o zakupu dva mjeseca unaprijed omogućit će vam rješavanje bilo kakvih problema s vašim trenutnim prebivalištem.

Na primjer, možda zid ima nekoliko previše rupa za nokte ili tepih ima prljavu mrlju. Ako provjerite ugovor o najmu sa stanodavcem, podsjetit ćete se na njihove zahtjeve i moći ćete započeti planiranje kuće za posljednje korake prije nego što odete.

  • Provedite internetsku pretragu tvrtki koje se seljaka.

To je jedan aspekt pripreme koji će vam dugoročno uštedjeti najviše vremena i truda. Zatražite preporuke od prijatelja i članova obitelji koji su ranije koristili tvrtku koja se seli. Dopunite njihove preporuke povratnim informacijama o platformama društvenih medija i tražilicama ako želite biti temeljiti. Ako ne dobijete preporuke od rodbine i prijatelja, lako je pronaći profesionalni pokretači na mreži s pouzdanom web stranicom i solidnom pozadinom.

Tijekom provođenja istraživanja zabilježite definiciju usluge i cijenu svake tvrtke kako biste ih mogli usporediti na kraju. Zatim, ako ste odabrali tvrtku, zakažite sastanak i potražite telefonski broj za kontakt.

  • Provedite istraživanje o svom novom kvartu.

Otkrivanje vašeg novog susjedstva izvrstan je način da se prilagodite svojoj okolini, a to se može postići čitanjem novina ili biltena iz susjedstva, potragom za lokalnim grupama na društvenim mrežama ili posjetom web stranici zajednice ako postoji.

Lakše ćete se smjestiti i osjećati se ugodno ako imate dodatne informacije o mjestu svog boravka. Ako nemate pristup vozilu, istražite mogućnosti javnog gradskog prijevoza. Ako imate kućne ljubimce ili djecu, potražite parkove i društvene sadržaje u vašem susjedstvu. Istražite gradske mogućnosti zabave, objeda i kupovine.

Dok učite, pročitajte recenzije programa povezanih s djecom, poput liječnika i škola, i odlučite koje biste željeli koristiti nakon preseljenja. Morat ćete migrirati svoje zapise na ove nove usluge i trebali biste unaprijed biti svjesni svojih mogućnosti.

  • Obavijestite svoje servisne tvrtke.

Stvorite popis svih trenutnih davatelja usluga i označite ih dok razgovarate s njima. Zatim ih možete odmah obavijestiti ako želite otkazati određene usluge poput fiksnog telefona ili interneta. Ako to ne učine, u budućnosti će se rezultirati dodatnim radom na rješavanju mučnih problema s naplatom.

  • Započnite sastavljanjem materijala za pakiranje.

Trebali biste početi sakupljati ambalažni materijali što prije prije vašeg prijenosa. Jednom kad započnete s organizacijom, malo je vjerojatno da ćete poželjeti nezaboravno putovanje radi nadopunjavanja zaliha. Stoga, kada kontaktirate tvrtku za uklanjanje, raspitajte se o dostupnosti kartonskih kutija i drugog materijala. Uz to, mogli su prodati rabljene kontejnere manje nego što bi koštali drugdje.

About admin

Check Also

Više od 25 frizura s kratkom kosom

Jeste li ljubitelj kratke kose? U stvari, postoji toliko mnogo frizura koje možete učiniti s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *