Home / kućni dekor / Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom?

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom?

Vraćam se s još jednom vrlo traženom temom bloga … treba li interijer vašeg doma odgovarati eksterijeru? To je prastaro pitanje. Mislim da je ovo još jedno “Kada je soba gotova?” vrsta scenarija koja stvarno ovisi o vašim osobnim preferencijama, situaciji i estetici. Naravno, rado ću podijeliti svoje mišljenje i filozofiju, a volio bih čuti i vaše. Mislim da ne postoji točan ili pogrešan odgovor jer bi dom trebao biti mjesto koje volite. Ako ste zainteresirani za čitanje o mojim mislima … kliknite!

Prvo ću podijeliti svoje stajalište po tom pitanju. Ako dom ima evidentan arhitektonski stil, volim vidjeti da se neki od tih elemenata ponavljaju u unutrašnjosti kuće, održavajući vjernost kući i njezinu arhitektonskom integritetu. Više volim da se dom osjeća skladno u interijeru i eksterijeru, vjerojatno zbog moje pozadine u dizajnu. Kao dizajnera, nervira me kad uđem u dom koji se osjeća vrlo odvojeno od vanjskog izgleda … sada – to vjerojatno nije norma, pa shvatite to s rezervom. Opet, ovo su samo moje osobne sklonosti i mišljenja.

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.comMislim da vanjski izgled kuće zaista postavlja očekivanja za interijer. To je prvi dojam i nagovještava što ćete pronaći unutra. Ako vaš dom nema snažnu arhitektonsku estetiku, mislim da ima više mjesta za igru ​​i definiranje kako želite. Ako, pak, obnavljate povijesni dom, ja sam vjernik da biste to trebali pokušati učiniti s određenom arhitektonskom točnošću. Moja filozofija je držati “kosti” doma prilično dosljednima, dok uzimam kreativnije slobode sa stvarima poput namještaja, dekora, boja boje, završnih obloga itd. Dopustite mi da podijelim nekoliko primjera …

Naš prethodni dom, prikazan na slici dolje, bio je jedno priča. Nije bilo sredinom stoljeća, nije bilo super moderno, nije bilo tradicionalno, nije imalo upečatljive arhitektonske značajke i nije imalo dominantan stil. To mi je omogućilo više prostora za kreativnost i dodavanje minimalne obrade, ali svejedno sam je zadržao u okviru parametara, u smislu razmjera. Odabrao sam kalupe koji nisu bili ni moderni ni tradicionalni, a bio je skromne veličine da odgovara mjerilu kuće i visini stropa. Bilo je prilično neopisivo, a onda sam se više zabavljao s našim namještajem koji je odražavao više našeg osobnog stila.

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.comNaš trenutni dom, prikazan na slici dolje, ima vrlo specifičan arhitektonski stil … iako nije stari ili povijesni, očito izgleda kao gruzijski kolonijal i oponaša mnoge od tih karakteristika. Stoga ovaj put imam bolje parametre i “smjernice” (u čemu zapravo uživam), prilikom donošenja mlinarskih i arhitektonskih odluka. Uspio sam s velikim dramatičnim oblikovanjem, prepoznao sam da ova kuća zahtijeva tvrde rubove i kutove od 90 stupnjeva (za razliku od lukova), a ja sam čak u mogućnosti izvršiti neke ispravke dizajna koje su bile netočne prilikom izrade (na temelju prevladavajućeg arhitektonskog stila). Volim imati dom koji se osjeća kohezivno iznutra i izvana. Ako pratite neko vrijeme, vjerojatno vas neće iznenaditi na temelju moje osobnosti. Želim red, ravnotežu, simetriju i sljedbenik sam pravila. Može li itko pogoditi moj enneagram? Haha!

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.comDakle, tu sam s ovom određenom temom. Svi ste poslali nevjerojatna pitanja na koja sam i ja želio odgovoriti! Pretpostavio sam da bi mali dio pitanja i odgovora mogao biti od pomoći i zabave …

Što ako vaš dom nema definiran vanjski stil?

Mislim da se s tim možete zabaviti, postaviti vlastite parametre i definirati kako želite da izgleda – iznutra i izvana.

Je li moguće umetnuti vašu osobnu estetiku, čak i ako se ne podudara s vanjskom arhitekturom?

Apsolutno – osjećam da bi vaš dom uvijek trebao biti odraz vaše osobne estetike, interesa i ukusa. Učinite ono što vam odgovara! Kako se kaže, “pravila dizajna trebala su se prekršiti.” I sam sam sljedbenik pravila, ali to je samo moja osobnost. Ako želite napraviti nešto potpuno drugačije iznutra što se ne podudara s vašom vanjštinom, trebali biste se odlučiti za to. Ako želite da iznutra i izvana izgledaju malo skladnije, umetnite svoju osobnost u dekor i namještaj! Jedna od mojih dobrih prijateljica ima najnevjerojatniji tradicionalni dom, ali njezin stil je izuzetno moderan. Volim njezin dom, jer je to najbolja kombinacija moda koja se savršeno uklapa u tradicionalne, na suprotstavljeni način. Osjećam se tako dizajnerski i namjerno, a istodobno zadržavajući vjernost njezinoj osobnoj estetici i arhitekturi samog doma.

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.com

Kako shvatiti kakav je stil arhitekture vaš dom?

Na kraju ovog posta objavit ću neke korisne poveznice, knjige koje bih preporučio i dodatne resurse. Također posuđujem zgodnu grafiku koju ću spustiti ispod, iz Pop Chart Laba, koja je naslovljena, Arhitektura američkog dizajna- koja se temelji na jednoj od knjiga koje sam povezao. Prikazuje tonu stilova kuće koji mogu biti korisni ako ga pokušavate nazvati ili provesti više istraživanja.

Ako vaš dom ima stvarno definiran arhitektonski stil, biste li se toga trebali držati?

Ovo je 100% VAŠA odluka. Da sam to ja, držao bih se postojećeg stila. Zapravo mislim da ako znam kakav je stil vašeg doma i istražujem detalje o domu koji spadaju u te parametre, postupak obnove je malo lakši.

Kako vam se čini da se iznutra držite boja koje odgovaraju vašem stilu?

Super pitanje! Vjerovali ili ne – određene boje također su povezane s određenim vremenskim razdobljima, arhitektonskim stilovima i estetikom. Više se bavim ispravljanjem “kostiju” doma i ugodno mi je što sam izražajniji u boji u unutrašnjosti svog doma. Boja boje može se lako promijeniti u skladu s vašim željama, dok mljevenje nije lako zamijeniti. Uz to, obraćam pažnju na boju boje na vanjskoj strani.

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.com

Kako odlučiti s kojim arhitektonskim stilom ići ako je vaš dom neopisiv?

Svi domovi imaju dizajn. Neko ga je izveo ili skicirao – bio to graditelj, arhitekt, programer ili dizajner. Čak i ako vaš dom nema očit arhitektonski stil, pokušajte istaknuti neke zanimljive značajke koje ima – kosi krov, više katova ili razina, uravnoteženo pozicioniranje prozora, zasvođena ulazna vrata itd. Možete li ih istražiti zanimljive elemente i proširiti ih? Postoji li određeni stil koji vam se zaista sviđa? Kako biste to mogli prevesti u vlastiti dom?

Imam povijesni dom i želim biti vjeran kući prilikom ažuriranja. Unajmio sam dizajnera i oni preporučuju da napravim promjene koje se ne osjećaju kohezivno. Što da napravim?

Prvo bih svoju zabrinutost i ciljeve izrekao svom dizajneru ili arhitektu, dajući im do znanja da želite obnoviti svoj dom s povijesnom točnošću. Ako nisu na brodu, unajmit ću profesionalca koji jest. Pronađite nekoga tko ima iskustva s povijesnim domovima sličnim vašem ili je poznat po tome što ostaje vjeran povijesti kuće u smislu arhitekture i dizajna. Baš kao i bilo koja industrija, neki odnosi s klijentima / dizajnerima podudaraju se u raju, dok drugi ne odgovaraju baš dobro … i to je u redu! To je velika investicija i želite biti sigurni da ste zadovoljni svojim domom nakon što se projekt dovrši i prašina slegne. Prekomjerno komunicirajte, pronađite nekoga sa sličnim načinom razmišljanja i pripazite na krajnji cilj.

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.com

Što ako moj dom ima dva različita arhitektonska stila zbog dodatka? Koju slijedim?

Ovo se pitanje zapravo pojavilo pregršt puta. Postavio bih si nekoliko pitanja … # 1) Planirate li obnoviti interijer ili eksterijer? # 2) Smeta li vas što su vaš dom dva različita stila? # 3) Koji stil preferirate? Ako planirate renovirati, problem biste mogli potpuno riješiti stvaranjem kohezivnog doma iznutra i izvana. Ako vam estetika ne smeta, slijedite koji god stil volite! Ako vas to smeta, odredite sa kojim stilom želite ići naprijed i pronađite načine da se dodatak osjeća kohezivnije (čak i mala ažuriranja mogu pomoći). Sve je u pronalaženju ravnoteže ili ispravljanju onoga što možete promijeniti da biste stvorili dom koji volite.

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.comAko ste propustili moje prijedloge knjiga za naše razgovore o dizajnu i arhitekturi, povezat ću ih u nastavku. Uključio sam gomilu korisnih resursa koji vam mogu pomoći u određivanju stila vašeg doma i nadam se da će vam pomoći otkriti u kojoj estetici uživate.

Ako tražite brze i zanimljive mrežne izvore s vizualnim prikazima, pogledajte sljedeće:

Treba li interijer vašeg doma odgovarati vanjskom? - roomfortuesday.comOk- tvoj red! Gdje stojiš po tom pitanju? Osjećate li da se unutrašnjost vašeg doma trenutno poklapa s vanjskom? Želite li da se vaš interijer i eksterijer osjećaju skladno? Ako ne, što vam je najvažnije u pogledu dizajna kuće? Tako sam uzbuđena što ćaskam o ovome i već me zanima kako bih saznala više o vašim sklonostima dizajna.

Mogli biste i voljeti

 • Klasične vanjske kombinacije boja boja - roomfortuesday.com

  U posljednje vrijeme doista analiziram i pričvršćujem eksterijere. Možda je to zato što sam sanjao o tome da dodam garažu i arhitektonski promijenim svoju vanjsku estetiku …

 • Kako odabrati Millwork profile + odabir koji sam izabrao - roomfortuesday.com

  Dobio sam PUNO pitanja o mljekarstvu i zavjetovao sam se da ću podijeliti više o tome tijekom ove obnove kuće. Lako je shvatiti zašto su ljudi toliko zainteresirani jer mlinovi …

 • Kuća

  To se događa svakog prosinca … snijeg počinje padati ovdje u Salt Lake Cityju, za praznike ukrašavam eksterijer kuće, a zatim nastavljam dijeliti mnoštvo fotografija i videozapisa …

 • Kako je raditi s dizajnerom interijera - roomfortuesday.com

  Prije nekoliko tjedana primio sam zanimljivo pitanje čitatelja i pomislio da će to biti zabavan post na blogu: „Kako je zapravo raditi ili zaposliti …

About admin

Check Also

21 pametnih i praktičnih ideja za uštedu prostora za vašu malenu praonicu rublja

Ako negdje u svom domu imate malenu praonicu rublja ili samo kutak za pranje rublja, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *