Home / spavaća soba dekor / Tajne vještina za poboljšanje vašeg kuhanja

Tajne vještina za poboljšanje vašeg kuhanja

Nitko nije rođen s kuharskim vještinama, a ako se pitate zašto vaša kuhinjska sposobnost nikada nije upoznala majčinu, da, zna se da su majke najbolje kuharice svakog djeteta. Međutim, kuhanje ide ruku pod ruku sa stavom; ako imate pozitivan stav prema isprobavanju recepta, baš poput magije, dobro ćete ga povući. Možda možda niste savršeni, ali cijenit ćete činjenicu da idete u dobrom smjeru.

Ovdje se moraju imati kuhinjske vještine.

1Naučite vještinu noža

Nije očito kako se koristi nož. Morate naučiti nekoliko vještine noža kako biste poboljšali svoje kuhanje. Pomoglo bi kada biste naučili kako se kockati, sjeckati i narezati. Lopatice se razlikuju po veličini, obliku i upotrebi. Morate razumjeti funkcionalnost svakog kuhinjskog noža i osigurati da ih sve imate u svojoj kuhinji. Vaši sastojci trebaju biti jednolično sjeckani kako bi se poboljšala prezentacija i ravnomjerno vrijeme kuhanja.

Oštri kuhinjski noževi nužni su za povećanje vaše učinkovitosti.

2Nastavi vježbati

Jedini način da budete dobri u kuhanju je uvježbavanje svog puta do savršenstva; Poznato je da je Gordon Ramsay, jedan od vodećih svjetskih kuhara, perfekcionist. Međutim, to mu se nije dogodilo odmah; vještine je stekao učenjem i razučavanjem.

Kuhinjski hakovi trebaju majstorstvo. Količina i vrsta sastojaka, začina koji se koriste za raznu hranu, značajno se razlikuju; stoga morate nastaviti učiti dok sve ne uspijete.

3Koristite prave alate

Kuhanje je jednostavnije s pravim alatom na mjestu. Međutim, kupnja kvalitetnih kuhinjskih alata i opreme može biti skupa, pa morate planirati kupnju jedan za drugim. Primjeri osnovnih kuhinjskih alata uključuju; noževi, posudice koje se ne lijepe, staklene posude za pečenje, mjerne žlice, klešta, drvene / neprianjajuće žlice, okretač za salatu, lonac, friteza, metlice, gulilica.

Priprema zdravih recepata uvelike ovisi o dostupnosti opreme za kuhanje. Na primjer;

mogu

Pljeskaju mu razne funkcije: lonac pod pritiskom, spor kuhalo, tava za pirjanje, kuhalo za rižu, aparat za jogurt, sterilizator, grijač hrane. I lonac čini kuhanje zabavnim i brzim ako želite.

Friteza na zrak

Ovaj uređaj za prženje u trendu je zbog svoje učinkovitosti i zdrave hrane koju kuha. Pokazalo se dobrim. Za razliku od dubokog prženja, friteza ima korisnu stranu jer je potrebno malo ili nimalo ulja. Možete kuhati piletinu, meso, peći kolačiće, pečeno povrće i smrznuti riblji štapići u fritezi. Hrana pržena na zraku ukusna je i hrskava.

4Naučite tehnike prevrtanja

Tko je rekao da je listanje samo za kuhare? Učenje ovog trika može biti super zanimljivo jer se od vas traži da prevrćete grah. Prolijevanje ih neće predstavljati problem sve dok učite.

5Razvijte interes

Razlika je između kuhanja i kuhanja sa zanimanjem. Da biste dali najbolje u kuhanju, morate razviti pozitivan stav prema kuhanju. Najbolji način da poboljšate svoje kuharske vještine započinjete s hranom koja vam se najviše sviđa. Rezultati ishoda motivirat će vas na bolje ili čak isprobavanje drugih recepata.

Koristite začine i začinsko bilje

Da biste poboljšali okus i okus hrane, morate dodati svoje omiljene začine ili začinsko bilje. Jednom kada se naviknete kuhati sa začinima, uvijek ćete poželjeti iznenaditi svoju obitelj ukusnom hranom. Također, nakon što naučite miješati začine, nikada se nećete zapitati što restorani dodaju svojoj hrani.

6Začin za sol

Kako dodajete sol hrani? Studije su pokazale da dodavanje soli dok kuhate čini hranu dobro začinjenom i ukusnijim. Dodavanje na početku može vam učiniti hranu ukusnom, dok na kraju može dovesti do pretjeranog soljenja. Dakle, bitno je dodavati sol dok kuhate.

7Uravnotežite svoje obroke

Da biste poboljšali svoje kuharske vještine, naučite služiti dobro uravnoteženu prehranu svaki put kad imate priliku kuhati za svoju obitelj i prijatelje. Uravnotežena prehrana uključuje povrće, voće, masti i žitarice. Pruža pravilnu prehranu i kalorije koje su joj potrebne za zdrav život.

8Očistite svoju kuhinju

Neuređena kuhinja toliko demoralizira i automatski ubija raspoloženje za kuhanje. Prije nego što se pripremite za kuhanje, očistite sve i naučite odmah odlagati kore od hrane i ostalu nečistoću. Čišćenje starog posuđa nakon što završite s kuhanjem još je jedan način održavanja kuhinje urednom.

Zaključak

Kuhanje je kontinuirani proces. Ni najbolji kuhari ne znaju sve recepte za vas jednake. Ne budite pod pritiskom ako niste dobri u nekim jednostavnim receptima. Nastavite vježbati ono što ste naučili i nastavite učiti ostale vještine.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *