Home / spavaća soba dekor / Tajne uspješnog slikarskog rezanja

Tajne uspješnog slikarskog rezanja

Veliki slikarski projekti, poput slikanja cijelog stana ili nekoliko soba u kući, predstavljaju nekoliko izazova. Postoje vodiči koji će vam pomoći u bojanju zidova i lajsni. Međutim, umjetnost decoupagea mnogim je ljudima misterija. Ovo je presudan korak za postizanje savršenog rezultata. Evo nekoliko alata i savjeta koji će vam pomoći da uspijete u rezanju poput profesionalca!

Uvijek započnite s rezanjem

Rezanje boje jedan po jedan zid

Prije nego što prijeđete na savjete i alate, važno je znati dadecoupage bi uvijek trebao biti prvi korak prilikom bojanja sobe. Najbolje je napraviti izrez, a zatim bojiti, jedan po jedan zid. To sprječava da se boja nanesena za dekupaž nejednako osuši na zidovima. Nakon što je izrez na mjestu, ostatak površine bolje je obojiti valjkom.

Imajte dobro osvjetljenje

Svjetlo za dobro rezanje boje

Bez obzira koju tehniku ​​odabrali, početničku ili naprednu, rezanje boje ostaje detaljan posao. Da biste izglede stavili u svoju korist, važno je raditi s preciznom i učinkovitom rasvjetom. Loše ili loše osvjetljenje može vam stvoriti lažne dojmove o kvaliteti vašeg reza. Ako vaša soba nema potrebno osvjetljenje, opremite se glavnim svjetlom za rad ili građevinskim svjetiljkama na podu!

Desna četka za decoupage

Slikanje rezanja kutnom četkom

Bez obzira koliko tečno vladate decoupageom (s vrpcom ili bez nje), nužno je imati odgovarajuću četku za posao. Rezanje uvijek se mora raditi četkom izrezanom pod kutom. Ove su četke izvrsne za precizno rezanje jer je njima puno lakše bojiti ravnu crtu. Osim toga, manje je vjerojatno da će se kosasto nakostrijeti.

Traka

Traka za slikanje dekupaža

Zasigurno najpopularnija tehnika, ljepljiva traka ima prednosti i nedostatke. Teško je napraviti 100% ravne crte prilikom rezanja selotejpom. To se može primijeniti pogrešno, pomaknuti ili upiti i ostaviti mala mjesta. Većina profesionalnih slikara reći će vam da je uvijek najbolje napraviti decoupage ručno i bez trake. Očito, ovo zahtijeva preciznost i iskustvo. Za manje iskusne moguće je platiti nešto više za kvalitetan ljepljivi papir izrađen ekspresno kako ne bi dopustio da se boja upije u njega. Jedan od popularnih proizvoda je Frog Tape. Imajte na umu da se preporučuje uklanjanje trake prije nego što se boja potpuno osuši povlačenjem vrpce pod kutom od 45 stupnjeva. Ovaj savjet jedan je od naših 15 savjeta za slikanje koji će vam olakšati život.

Ako ste u mogućnosti slikati bez trake, još uvijek se preporučuje da ljepite gornje letvice prozora, okvira vrata i slično. To nije radi olakšavanja rezanja, već zbog upijanja kapljica boje koje mogu pasti s četke prilikom bojanja površina na vrhu ovih letvica.

Mala kanta za boju

Umjesto da četku uronite izravno u galon boje, prenesite malu količinu u manju kantu. U kantu ulijte samo oko centimetra boje. Manji spremnik ima nekoliko prednosti. Sprečava vas da kist uronite preduboko u boju (fini rad je teži ako je u četki previše boje), smanjuje ukupnu težinu koju morate premjestiti sa sobom i minimalizira štetu ako prolijete boju ( to se događa svima!).

Držač za marku za decoupage

Slikanje decoupage podloge

Najjeftinija i najjednostavnija tehnika za izradu izreza na slici je kupnja držač marke za dekupaž. Nažalost, ovo nije najpreciznija tehnika, niti ona koja daje najpažljiviji rezultat. Ako niste pretjerano perfekcionist i ne smeta vam nekoliko nesavršenosti, ovo je možda rješenje. Dostupan za manje od 5 USD, ovaj alat upija vašu boju, a mali valjci omogućuju mu klizanje uz rubove zidova, prozora i još mnogo toga.

Precizna tehnika

Ova tehnika, za slikare srednje ili napredne razine, daje najbolje rezultate. Gotovo savršeni rezultati mogu se postići trakom ili aplikatorom za tampon, ali perfekcionisti će uvijek preferirati tehniku ​​koja zahtijeva samo četku i vašu spretnost. Doista, najispravnije crte i najijednolikiji rad ne dolaze od alata, već od vaše temeljitosti.

Doduše, ovo zahtijeva praksu, ali morate imati na umu da rezanje nije utrka i da vam oduzimanje vremena omogućuje izbjegavanje prelijevanja i potrebe za ispočetkom. Da biste to učinili, raširite boju tačno do otprilike centimetar od linije reza. Nakon što na četkici nestane boje, završite završnu obradu do crte reza. Preporučuje se da četkicu držite na isti način kao i olovku radi veće preciznosti.

Olakšajte lak za nanošenje

Trik za slikanje decoupageom

Uglavnom ako odaberete preciznu tehniku, postoji trik koji olakšava rad na rezanju. Doista, moguće je dodati omekšivač boje ili materijal za produženje lateksa na vašu boju na vodenoj bazi kako biste je lakše nanijeli u ravnoj i čvrstoj liniji. Preporučena doza je približno jedna žlica proizvoda po šalici boje.

Ispravite prekoračenje

Čak i najiskusniji slikari mogu lagano stršiti kad rade na izrezivanju boje. U ovoj situaciji zamotajte nož za kit u vlažnu krpu. Pazite da je oštrica noža omotana u samo jednu debljinu tkanine radi preciznosti. Pažljivo gurnite nož duž izreza preko područja na kojem je boja premašila ograničenje. Ako se ova radnja poduzme odmah nakon nesreće, boja bi se trebala lako skinuti. Ako pričekate da se počne sušiti, morat ćete se koristiti manje osjetljivim tehnikama!

Bez obzira na vaše iskustvo slikanja i rezanja, postoji tehnika prilagođena vašim vještinama! Vjerujte sebi i krenite, ovo je najbolji način za učenje. Što više projekata slikanja napravite, više ćete razvijati nove tehnike.

Projekt obnove: naši savjeti za čuvanje vašeg slikarskog alata

Objavljeno 10. srpnja 2019

Projekt obnove: naši savjeti za čuvanje vašeg slikarskog alata

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *