Home / spavaća soba dekor / Svjetla za uzgoj biljaka – kako odabrati prave

Svjetla za uzgoj biljaka – kako odabrati prave

Svjetla za uzgoj biljaka mogla bi biti supstanca koja nedostaje za sretne zatvorene biljke.

Koji je prvi faktor koji koristite kada kupujete sobne biljke? Vrsta tla, učestalost zalijevanja ili svjetlost? U stvari, svi su oni materija. Uzgajanje biljaka na otvorenom moglo bi se činiti lakšim zadatkom, ali danas, kada tehnologije i inovacije napreduju u sadnji zelenila u zatvorenom, stvari su za djecu.

Bilo da uzgajate orhideje, sukulente, pothos ili neko egzotično zelenilo, biljka uzgaja svjetla koja ih mogu učiniti sretnijima i zdravijima.

Dakle, ne ostaje vam nikakav izgovor da ne počevši uzgajati sobne biljke kod kuće.

Svjetla za uzgoj biljaka - kako odabrati prave

1Odaberite biljke za rast

Prije nego što požurite kupiti svjetla za uzgoj biljaka, morate imati jasan plan, što točno želite uzgajati. Na primjer, ako planirate uzgajati mikrozelene i sadnice trebat će vam spektar plavog svjetla.

Mikrozelenima obično treba do 6 sati sunčeve svjetlosti dnevno. Ako vas zanima kako postupak sadnica prolazi s biljnim svjetlima, važno je znati dva opća pravila. Broj jedan: koristite svjetla do 16 sati. Broj dva: spektar plave svjetlosti savršen je za odabir.

Što biste trebali znati sadite li cvatuće biljke? Najbolje je plavo svjetlo jer ga klorofil apsorbira i fotosintezom pretvara u energiju. Osim plave svjetlosti, trebate je kombinirati s crvenom koja zapravo potiče cvjetanje.

2Razmislite o visini

Svjetla za uzgoj biljaka postoje u mnogim varijacijama i stilovima. Da biste odabrali prave, morate uzeti u obzir visinu biljaka i samu svjetlost.

Istina je da su mnoga svjetla podesiva i da se mogu lako postaviti gotovo bilo gdje zahvaljujući svojim kopčama i postoljima. Jedna od ogromnih prednosti rastećih svjetala je mobilnost. Obično im je vrat fleksibilan kako bi vodio glavu točno kamo želite.

Ne zaboravite uzeti u obzir upravo područje pokrivenosti. Prema nekim preporukama pokriva se 20 do 40 vata po kvadratnom metru. Najjednostavniji način izračunavanja je dijeljenje sa 20 od snage vašeg potencijalnog svjetla za rast.

3Odlučite o spektru

Raste svjetla dolaze u mnogo različitih spektra. To je zato što biljkama treba različit spektar svjetlosti prema stupnju rasta. Od plavog i crvenog krajnjeg spektra do zelene i žute. Kada uzgajate dječju biljku, ona treba razviti svoje korijene i uspostaviti lišće. Dakle, plavo svjetlo je najbolje za vegetitivno razdoblje. Spektar crvene svjetlosti potreban je kako bi vaše biljke cvjetale i donosile plodove.

Možeš naći svjetla punog spektra ili ciljana svjetla. Naravno, svjetla punog spektra su poželjnija jer mogu pružiti puni spektar sunčeve svjetlosti. Drugim riječima, mogu prirodnije oponašati sunčevu svjetlost i pružiti točne potrebe u bilo kojoj fazi rasta.

Ciljani spektar može pružiti samo plavo ili crveno svjetlo. Više su usmjereni na specifične potrebe i faze rasta.

About admin

Check Also

Savjeti za najbolje pakiranje za selidbu

Premještanje kuće je uzbudljivo, ali nitko se tome ne raduje jer je to također stresan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *