Home / spavaća soba dekor / sve što trebate znati kako biste svoj dekor uspjeli

sve što trebate znati kako biste svoj dekor uspjeli

Jeste li čuli za moderni stil MCM-a sredinom stoljeća? Stil populariziran između sredine 1930-ih i sredine 1960-ih, kvaliteta bezvremenskog dizajna osigurava da je dekor sredinom stoljeća i danas vrlo popularan. Dodajemo “moderan” da bismo opisali trenutni stil posljednjih godina, pa stoga i poznati moderni iz sredine stoljeća (MCM). Evo svih dobro čuvanih tajni ovog trenda koji nas još nije zasjenio.

Što je stil srednjeg stoljeća ili MCM (Mid-Century Modern) stil?

Stil ukrašavanja srednjeg stoljeća, ili MCM (Mid-Century Modern) za redovite, odlikuju se svojim čistim, ravnim linijama, organskim oblinama kao i isticanjem materijala i boja koji su i danas vrlo popularni. Kako u dvije riječi opisati MCM dekor i stil? Funkcionalno i jednostavno. Poslijeratni ukras, pod utjecajem dolaska novih tehnologija, također razlikujemo ukras iz sredine stoljeća po svojim teksturama, bojama i jedinstvenim oblicima. Ovdje budite oprezni, jer će podrijetlo namještaja imati velik utjecaj na kvalitetu namještaja. Ako ih više volimo skandinavskog podrijetla, nekoliko reprodukcija također nudi dobru kvalitetu.

Kako ukrasiti svoju kuću u stilu srednjeg stoljeća?

– Stol, stolice i ormarići iz sredine stoljeća

Namještaj iz sredine stoljeća definiran je ravnim linijama i jasno vidljivim nogama (pod kutom), a kuhinjski namještaj nije iznimka. Za stolove i bife odabiremo jednostavan namještaj koji kombiniramo s lijevanim plastičnim stolicama ili dizajniran metalnim žicama (žičana stolica). Uz to, nemoguće je govoriti o kuhinji srednjeg stoljeća, a da se ne govori o slavnoj stolica s kopčama u drvetu. Okrugli naslon s tankim drvenim nogama koji će savršeno nadopuniti vaš dekor.

Konačno, da biste svojoj kuhinji dodali dodir sredinom stoljeća, odaberite drvene ormariće (orah ili tikovina) s integriranim ručkama.

Tražite li više inspiracije za svoju kuhinju? Otkrijte trendove kuhanja u godini!

– Svetiljke sredinom stoljeća

Kružno i okruglo, to je ono što najbolje definira osvjetljenje nadahnuto sredinom stoljeća. Također se oslanjamo na transparentnost i ovjese kako bismo pronašli savršeno svjetlo srednjeg stoljeća. Za stolne svjetiljke potražite ovalne nijanse.

– Podne svjetiljke

podna svjetiljka

– Žarulje pod naponom

upaljena lampica

– Prozirne svjetiljke

lampe transparente sredina stoljeća

– Stolne svjetiljke

lampe stol sredina stoljeća

– Stropne ovjese

svjetiljka suspendu sredina stoljeća

– Fotelje i sofe sredinom stoljeća

Fotelje i sofe sredinom stoljeća neće proći nezapaženo. Po čemu se razlikuju? Njihov oblik i veličina su bitni! Ako imate dnevni boravak i kuhinju otvorenog plana, savršeno će opremiti prostor.

– Osmanska stolica

Često u koži, a pogađate i u drvetu, osmanska stolica zauzima posebno mjesto u dekoru sredinom stoljeća.

ležaljka otoman mcm

– Velika i obimna kauča

Nametanje širokih i glomaznih sofa u koži ili baršunu ono je što trebate dodati svom dekoru. Iako su modularne sofe i dalje prisutne, dekor sredinom stoljeća više će težiti dodavanju sofe 2 ili 3 impozantne.

kauč sredina stoljeća

– Mali namještaj i pomoćni stolovi iz sredine stoljeća

Pomoćni stol za dodavanje biljke ili stolića, dodajemo ih u naš dekor u dnevnoj sobi ili u spavaćoj sobi.

– Određeni stolovi

Vrlo jednostavni, vrlo često crni ili bijeli, bočni stolovi imaju više funkcija i učinkovito nadopunjuju dekor. Da biste postavili ton sredinom stoljeća, potražite bočne stolove s keramičkim površinama. Drveni pomoćni stolovi dodani u dnevnu sobu također kradu predstavu svojim jedinstvenim volumenom.

stol dappoint sredina stoljeća

– Mali namještaj za odlaganje

Još jednom, ton je pod kutom. Orah ili tikovina, okruglih oblika, male jedinice za pohranu savršene su za dodavanje dodataka, knjiga ili biljaka.

malo skladište sredinom stoljeća

– Police iz sredine stoljeća

Polica za pohranu vaših vinila ili postavljanje lijepih svijećnjaka na nju, to je da! Preferiramo pravokutne ili kvadratne otvorene ormariće ili velike visoke police za knjige.

etagere sredinom stoljeća

– Komode ili namještaj za konzole sredinom stoljeća

To je nedvojbeno ono što je populariziralo stil, poznate kredence ili namještaj za konzole. Primjećuju ih visoke noge i njihova višestruka vrata.

konzola sredina stoljeća

– Spavaće sobe iz sredine stoljeća

Da biste pronašli kompletan set za svoju spavaću sobu, trebat će vam:

– Komoda “gospodine”

– Komoda “Madame”

– 2 noćna stolića

– Uzglavlje

Evo nekoliko nadahnuća:

chambre sredinom stoljeća

– Pribor sredinom stoljeća

Želite li dodati trenutni ukras sredinom stoljeća? Evo nekoliko ideja za pribor.

– Ogledala

Bilo u kupaonici, kuhinji ili ulaznom hodniku, ogledala s nježnim konturama u orahu, zlatu ili crnoj boji su u središtu pozornosti. Odaberite okrugla ogledala ili velike pravokutnike koji će nadopuniti vaš dekor.

Apstraktna umjetnost u velikim količinama! Superpozicija polukrugova u pastelnim bojama, raspored okomitih i vodoravnih zaobljenih linija, sve u jednostavnim crnim ili bijelim okvirima. Prikazi mjeseca i sunca također se često koriste za slaganje nekoliko okvira zajedno.

– Puhane staklene vaze i svijećnjaci

pribor od puhanog stakla

Ako volite prozirnost, ovaj pribor je za vas! Vaze u neutralnim bojama koje opet slijede kružne linije. Ako imate slabosti prema dugim svijećama, dodajte jednostavne svijećnjake od puhanog stakla.

reciklirati-obojiti-mjesto-polaganja

Koji su materijali i uzorci naklonjeni dekoru sredinom stoljeća?

– Drvo: tikovina i orah

Ovo su ONI materijali koje najviše vidimo. Bez obzira radi li se o namještaju, stolicama ili čak obrisima ogledala, ne pogriješite u odabiru.

– Koža

Za pokrivanje ljubavnih sjedala ili sofe, to je koža koju odabiremo kada je riječ o dekoru sredinom stoljeća.

– Crni metal

Za poznate tkane stolice, noge stolica ili namještaj, rasvjetu ili čak lampe; black metal je taj koji pobjeđuje.

– Baršun

Na sofi, stolici ili jastucima, upotreba baršuna trenutno dodaje dodir sredinom stoljeća bilo kojem dekoru!

– Razlozi

Kao kuhinjski backsplash, za pokrivanje poda, pa čak i na tepihu, volimo vidjeti uzorke. Popularni su ševroni i dijamanti!

– Zlatni

Bilo da je riječ o osvjetljenju (često!) Na malim stolovima u dnevnoj sobi ili drugom priboru, zlato je vrlo prisutno u dekoraciji i namještaju sredinom stoljeća.

Koje boje preferirati za dekor sredinom stoljeća?

Sad kad smo prošli trend bijele kuće, pripremite se da potamnite svoj dekor. Da, zidovi će ostati bijeli, ali dodaci će dati ton vašem dekoru iz sredine stoljeća. Povremeno si dopuštamo dodir crne ili naglašene boje. Ovdje je popis željenih boja:

– smeđa

– Noir

– Crno vino

– Izgorjela naranča

– Smaragdno zeleno

– Dodamo i pastel!

couleur deco sredina stoljeća moderna

Da biste otkrili neke ideje i savjete za oslikavanje vašeg dekora sredinom stoljeća, pogledajte ove članke:

– Boja u bijelo: 5 koraka za odabir odgovarajuće sjene

– Usudite se slikati u crno: 5 načina za upotrebu

Jeste li spremni urediti svoj dom novim stilom? Sad kad znate sve o modernom dekoru sredinom stoljeća, otvorite oči, jer se najbolji nalazi često nalaze u antikvarijatima ili putem internetskih aplikacija za preprodaju. Uvijek budite sigurni u kvalitetu namještaja i pribora za kojim priželjkujete, jer je preprodaja lažnjaka vrlo česta.

About admin

Check Also

Najbolje temelje protiv starenja 2021: Formule multitaskinga za fine linije

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Nema ničega što volim više od multitasking kozmetičkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *