Home / kućni dekor / Suvremeno urbano utočište pruža nevjerojatne poglede na Seattle

Suvremeno urbano utočište pruža nevjerojatne poglede na Seattle

Ovo suvremeno urbano utočište dizajnirao je Arhitekti Olson Kundig, smješten na brdu Queen Anne s pogledom na centar Seattla i Puget Sound, Washington. Smještena na strmo nagnutom položaju, struktura ima masivni uvlačivi zid od stakla koji pruža pogled na urbani krajolik ispod 180 stupnjeva.

Dvokatni prozorski zid s “giljotinom” fizički otvara ovo prebivalište otvorenim pogledom na obzor uz pomoć ručno postavljenog kotača i tri velika protuutega. Ovaj osjećaj otvorenosti u stražnjem dijelu kuće suprotstavljen je uglednoj vagi s pročelja, gdje intimni dvorišni vrt uokviruje ulaz.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Olson Kundig IZVOĐAČ Schuchart / Dow Construction INŽENJER KONSTRUKCIJE Monte Clark Engineering GRAĐEVINAR Coughlin Porter Lundeen PEJZAŽ Pejzažne usluge David Ohashi RASVJETA O- LLC GIZMO INŽENJER KB Arhitektonske usluge

suvremeni-dom-eksterijer

Kontrasti obiluju ovim stanom od 650 četvornih metara, s industrijskim arhitektonskim detaljima, uključujući izložene, nedovršene čelične grede i šperploče, koji nadoknađuju starinski unutarnji namještaj, i prilagođeni, obnovljeni sto za jelo. Slično kao odlazeći, ali rezervirani vlasnički par, i ovo suvremeno urbano utočište predstavlja osjetljivo ravnotežno djelovanje: između transparentnosti i utočišta, rezervne industrijske modernosti i privlačne topline.

suvremeni-dom-ulazak

Što volimo: Vanjski izgled ovog doma čini se neuglednim s ulice, dok je proziran, ali privatni pogled na vrt s dvorišta s prednje strane i pogled na stražnju stranu. Krivina na krovu stvara jedinstvenu ljestvicu ovom domu, gdje je ulaz intimniji i glasnoća se povećava kad uđete unutra. Sveukupno, arhitekti su uspjeli uravnotežiti transparentnost sa željom vlasnika za osjećajem utočišta iz svog urbanog okruženja.

Reci nam: Koji su vaši ukupni dojmovi o arhitektonskim detaljima ovog doma? Javite nam u komentarima ispod!

Bilješka: Pogledajte još jednu fantastičnu kućnu turneju koju smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog projekta, Olson Kundig: Povlačenje čeličnog i obnovljenog drvnog drva ima poglede na kaskadne planine.

suvremeni-dom-ulazak

Vanjski materijali uključuju izloženi beton, staklo i vremenske uvjete od metala koji se unose u interijere.

suvremena-urbana-velika-soba

Iznad: Krov zasvođen bačvom definira veliku sobu koja prikazuje seriju od pet perforiranih privjesnih svjetala od čelične cijevi iz kolekcije Tom Kundig.

suvremena-urbana-velika-soba

Iznad: Izrađeni stol za blagovanje po mjeri sastoji se od obnovljene jele.

suvremena-urbana-velika-soba

suvremena-urbana-velika-soba

suvremeni-urbani-prozor-zid-detalj

Iznad: zidni gizmo “giljotina” koji zaustavlja ručno pokretanje upravlja ovim masivnim prozorima visokih performansi u velikoj sobi ovog urbanog utočišta.

suvremena-urbana-velika-soba

suvremena-urbana-blagovaonica

Unutarnji arhitektonski završni dijelovi namjerno su ostavljeni sirovi za industrijsku estetiku. To uključuje lagano brušenu šperploču na prilagođenim kućištima i betonskim podovima. Na otvorenim čeličnim gredama ostaju zavari i oznake na trgovinama, u skladu sa zahtjevom vlasnika za nepoliranim dizajnom.

suvremeni-urbani-dnevni boravak

Topli, vintage namještaj i slojevi nježnih tekstura pomažu omekšati rub industrijskih završnih obloga.

suvremeno-urbano-stubište

suvremeni-urbani-vinski podrum

Iznad: Masivni ormarić s obrubljenim čeličnim rubom izvlači se otkrivajući skriveno spremište vina.

suvremena-urbana-spavaća soba

Iznad: Dramatično konzolna glavna spavaća soba na trećem katu ima prozore od poda do stropa koji uokviruju pogled na centar Seattla i zaljev Elliot.

suvremena-soba za prah

suvremeni-dom-ulazak

suvremeni-dom-eksterijer

Iznad: Jedinstveni kosi krov postavlja se u krajolik čineći da se ova velika kuća čini skromnom ušuškana između tradicionalnih susjeda koji okružuju staru i istaknutu ulicu. Krovnu konstrukciju s dvostruko zakrivljenom geometrijom izradio je Spearhead u Kanadi, dok je prozore visokih performansi izradio Brombal u Italiji.

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

FOTOGRAF Nic Lehoux

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *