Home / kućni dekor / Suvremena interpretacija agrarnog seoskog doma u Kaliforniji

Suvremena interpretacija agrarnog seoskog doma u Kaliforniji

Walker Warner Arhitekti je dizajnirao ovaj agrarni seoski dom koji inspiraciju crpi iz svog okruženja u konjičkoj zajednici Woodside u Kaliforniji. Koncept organiziranja ovog projekta započeo je istraživanjem zasebnih zgrada uređenih da stvore mnoštvo komplementarnih životnih iskustava u zatvorenom i otvorenom.

S obzirom na ruralni kontekst grada Woodsidea, regionalni agrarni spojevi i ikonični oblici referencirani su kao inspiracija, kao i funkcionalnost.

Oblik kuće je kombinacija triju primarnih zgrada – glavne kuće, ureda i staje – raspoređenih oko središnjeg dvorišta usidrenog vodenim elementom kako bi se stvorili različiti komplementarni unutarnji i vanjski prostori i raznolike životne mogućnosti. “To je suvremena interpretacija ruralnih i tradicionalnih stanova”, kaže glavni arhitekt Greg Warner.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKTURA Walker Warner Arhitekti DIZAJNER INTERIJERA Shawback Design Associates GRADITELJ Chesler Construction | PEJZAŽ Lutsko Associates

seoska kuća-eksterijer

Sve zgrade dijele zajednički jezik snažnih asimetričnih linija sa zajedničkom paletom materijala od kamena, zapadnog crvenog cedra, stakla i čelika, zajedno pod cinkovim krovom. Korištenje kamena izaziva rustikalnost; ukorijenjujući dijelove građevina u prošla domaćinstva, dok nasumične obložene cedrovine i cink-krovovi podsjećaju na ruralni narodni govor kalifornijske staje sijena.

seoska kuća-sunčalište

Umetanjem izloženog čelika i velikih prostorija stakla, domu se daje kontrastan, suvremen osjećaj. Staja smještena na pročelju imanja služi kao simboličan ulaz, pojačavajući ruralni karakter okolnog konteksta.

rasvjeta-detalj

Iznad: Detalj kružnog rasvjetnog tijela iz kojeg je izvor McEwen Rasvjeta.

seoska kuća-sunčalište

Otvoreni prolaz koji vodi kroz staju dramatično uokviruje ulaznu fasadu glavne rezidencije iza nje. Ulaskom u dvorište, labavo formirano od tri strukture, ravnoteža prostora i materijala oživljava projekt u cjelini.

seoska kuća-eksterijer

Primarno prebivalište može se pohvaliti s dva glavna životna prostora – susjednim dnevnim i blagovaonicama i kuhinjom uz obiteljsku sobu. Glavni apartman, tri spavaće sobe i radna soba čine drugi kat.

seoska kuća-blagovaonica

Što se tiče interijera, veliki, teški namještaj povukao se natrag na prozirnije predmete kako ne bi odmaknuo od arhitekture i eksterijera. Ipak, bili su oprezni kako bi im bilo ugodno kako bi omogućili puni doživljaj web mjesta i tvrtke u njemu.

seoska kuća-vrt

Što volimo: Ova agrarna seoska kuća nudi nevjerojatan interijer-vanjski spoj i lagane životne prostore preplavljene zahvaljujući prostranim staklenim zidovima. Paleta materijala od drveta i kamena dodaje toplinu ovoj seoskoj kući, stvarajući privlačne životne prostore za obiteljski život i zabavu. Okolno pošumljeno imanje pruža osjećaj tišine, a vlasnicima pruža i puno privatnosti.

Reci nam: Koji su vas detalji u dizajnu ovog doma najviše nadahnuli i zašto u komentarima u nastavku volimo čitati vaše povratne informacije!

Bilješka: Pogledajte nekoliko naših omiljenih domaćih tura koje smo ovdje predstavili na programu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma, Walker Warner Architects: Mirna drvenasta postavka nadahnjuje elegantnu obiteljsku kuću u sjevernoj Kaliforniji i bezvremenu ranč kuću izvrsnim detalji u Sierra Nevadasu.

seoska kuća-dnevni boravak

Iznad: Prilagođeni čelični prozori i vrata u ovom domu su iz Prozori i vrata Hope.

seoska kuća-kuhinja

Iznad: U kuhinji teksturirani vapnenački zid dodaje ukupnoj ljepoti ovog prostora. Nehrđajući čelik dio je pećnice i prilagođenog zaštitnog sloja s poklopcem za odzračivanje. Rasvjetni privjesci iznad otoka dolaze iz McEwen Lighting Studija.

seoska kuća-kuhinja

seoska kuća-detalj zida

seoska kuća-stubište

seoska kuća-dnevni boravak

seoska kuća-spavaća soba

seoska kuća-kupaonica

seoska kuća-eksterijer

seoska kuća-bazen

seoska kuća-vrt

seoska kuća-bazen

seoska kuća-vrt

seoska kuća-vanjski-tuš

seoska kuća-eksterijer

seoska kuća-bazen

seoska kuća-eksterijer

Iznad: Za krov su arhitekti upotrijebili cink koji stoji u šavu tvrtke VMZinc u Raleighu, NC.

seoska kuća-eksterijer

seoska kuća-kontejner-vrt

seoska kuća-eksterijer

Fotografije: Matthew Millman / Ovaj nam je projekt dostavljen ljubaznošću tvrtke Walker Warner Architects. Ako imate projekt koji biste željeli podijeliti s One Kindesign, kontaktirajte nas ovdje: Pošaljite svoj rad.

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Bezvremenska moderna seoska kuća u Calgaryju dizajnirana da se osjeća poput provoda

Ova bezvremenska moderna seoska kuća tipična je obiteljska kuća koju je dizajnirao Kuće dizajnera Trickle …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *