Home / kućni dekor / Spektakularno povlačenje moderne seoske kuće u Južnoj Africi

Spektakularno povlačenje moderne seoske kuće u Južnoj Africi

Konzervatorij je prekrasno moderno utočište seoskih kuća izvan mreže, koje je dizajnirao arhitekt Nadine Engelbrecht, smješteno na farmi od 35 hektara tik izvan Pretorije, grada u južnoafričkoj provinciji Gauteng. Dizajn integrira kuću s travnjacima i brdskim krajolikom i koristi veličanstvene poglede.

Opseg ovog projekta bio je osmisliti dom za bijeg zbog užurbanog urbanog načina života stanovnika. Stan je trebao imati snažnu vezu sa okolnim okolišem, dok su životni prostori morali hvatati van, odvajajući se od konvencionalne raspodjele prostora.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Nadine Engelbrecht GRADITELJ Izvođači građevinskih radova Hans Boursema INŽENJER KONSTRUKCIJE DMV Strukture Inc. DIZAJN KRAJOLIKA Nandi Koster

suvremena-seoska kuća-eksterijer

Središnja jezgra ovog stana dizajnirana je za smještaj dvoje stalnih stanovnika ovog doma, gdje su prostrani volumeni bili smješteni u samo jednoj priči. Apartmani za goste smješteni su u odvojenom donjem dijelu kuće, daleko od glavnih područja cirkulacije. Imaju vlastiti privatni ulaz i vanjski prostor.

suvremena-seoska kuća-eksterijer

Kosi prirodni travnjaci i pogledi koji oduzimaju dah obavijestili su o dizajnu ove strukture koja je djelomično uronjena u obronke brda. Trava veld kontinuirano prodire na dio krova i vegetacija teče kroz unutrašnjost zimskog vrta koji je u srcu zgrade. Useljivi prostori orijentirani su oko zimskog vrta, povećavajući pogled na okolicu.

suvremena-seoska kuća-eksterijer

Iznad: Prostrano imanje ima dvije obližnje brane koje osiguravaju čistu pitku vodu za ovaj izvanmrežni dom površine 6.458 četvornih metara.

suvremena-seoska kuća-eksterijer

Iznad: Izvana se paleta materijala s malo održavanja, ali izdržljiva, sastoji od izloženih čelika, betonskih sofita i ciglom opranih cementa. Duboki prevjesi štite dom od sunca. Zimski vrt ima čvrstu i prozirnu krovnu ploču koja je dovoljno izolirana da optimizira pasivnu kontrolu klime.

suvremena-seoska kuća-eksterijer

Iznad: U unutrašnjosti ćete pronaći polirane betonske podove i ormariće u industrijskom stilu pomiješane s toplim drvetom kako bi dali modernu, a uparenu pozadinu.

suvremena-seoska kuća-eksterijer

Iznad: Tijekom zimske sezone zimski vrt konfiguriran je tako da pruža solarnu dobit topline, a hladni zrak sprečava prodor u unutrašnjost. Otvaranje staklenih pregrada na otvorenom omogućuje pasivnoj toplini iz zimskog vrta da teče u povezane životne prostore.

suvremena-seoska kuća-blagovaonica

Iznad: Tijekom umjerene ljetne sezone potpuno automatizirana staklena fasada povezuje zimski vrt s otvorenim prostorom. To stvara vanjsku terasu koja je zaštićena od elemenata dok cirkulira svježi vjetrić kroz kuću.

suvremena-seoska kuća-blagovaonica

Iznad: Stakleni pod nudi jedinstveni pogled na vinski podrum ispod, a istovremeno pruža prirodno svjetlo. Potpuno je strukturna i sigurna za hodanje.

suvremena-seoska kuća-ulaz

Što volimo: Ova izvanmrežna moderna seoska kuća pruža nevjerojatan bijeg za nekoliko praznih gnijezdišta za daljinski rad i opuštanje, okružena veličanstvenim pogledom. Volimo cjelokupni koncept konzervatora ispunjenog svjetlošću kao glavnog životnog prostora i prostora za goste u zasebnom prostoru za privatnost. Ovo bi bilo fantastično i vrlo nadahnjujuće mjesto za daljinski rad, ali moglo bi vas odvratiti s tako lijepim okruženjem koje će vam skrenuti pažnju!

Reci nam: Koji su detalji u dizajnu ovog doma najprivlačniji? Bi li ovo bila vaša ideja savršenog bijega kući? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih južnoafričkih domaćih tura koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign: Upečatljiv dom na brežuljku s pogledom na bijele pješčane plaže Južne Afrike i bijeg u raj u ovoj nebeskoj južnoafričkoj loži za igru.

suvremena-seoska kuća-prah-soba

Iznad: Kupatilo u prahu bilo je lijepo dizajnirano botaničkim tiskanim zidnim oblogama.

suvremena-seoska kuća-blagovaonica

Iznad: Unutarnji i vanjski blagovaonski prostor prikladno se povezuje s kuhinjom ove izvanmrežne moderne seoske kuće.

suvremena-seoska kuća-ulaz

Iznad: Kuhinja s obje strane uokviruje pogled na travnato poljoprivredno zemljište zahvaljujući prozorima i vratima u čeličnim okvirima.

suvremena-seoska kuća-kuhinja

Iznad: Industrijska upotreba građevinskih materijala nastavlja se na unutarnjim ormarima, ormarima i kuhinjskom prostoru.

suvremena-seoska kuća-kuhinja

suvremena-seoska kuća-stubište

suvremena-seoska kuća-blagovaonica

Iznad: Besprijekorno integrirana sifonska vrata vode stanovnike ovog doma i njihove goste u vinski podrum

suvremena-seoska kuća-spavaća soba

Iznad: Glavna spavaća soba smještena je na zapadnoj strani konstrukcije. Prostor ima privatni balkon za uživanje u nezaboravnom izlasku i zalasku sunca.

suvremena-seoska kuća-kupaonica

Iznad: Kupaonica je dizajnirana tako da ima čistu, modernu estetiku. Monolitni umivaonik dodaje minimalistički osjećaj ovog prostora.

suvremena-seoska kuća-kućni ured

Iznad: Kućni ured preplavljen svjetlom omogućava stanovnicima rad na daljinu.

suvremena-seoska kuća-kućni ured

Iznad: Samo kućni ured je soba za razonodu, savršeno mjesto za predah od posla!

FOTOGRAF Fotografija Marsel Roothman

suvremena-seoska kuća-plan-mjesta

suvremena-seoska kuća-tlocrt

suvremena-seoska kuća-tlocrt

suvremena-seoska kuća-plan dijela

suvremena-seoska kuća-plan kota

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Elegantna planinska kuća ima zadivljujući pogled na planinski lanac Teton

Arhitekti CLB -a je dizajnirao ovu elegantnu planinsku kuću koja se nalazi u Shooting Star …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *