Home / kućni dekor / Skromna moderna kabina u prekrasnom podnožju planine Cascade

Skromna moderna kabina u prekrasnom podnožju planine Cascade

David Coleman Arhitektura u suradnji sa SBI Izgradnja je dizajnirao ovu skromnu modernu kabinu smještenu u podnožju planine Cascade, u Sultanu u Washingtonu. Kutna arhitektura dizajnirana je za razmatranje njegovog veličanstvenog krajolika – idilične livade s pogledom na lanac Cascade.

Stan s jednom spavaćom sobom i kupaonicom površine 1500 četvornih metara okružen je otvorenim pašnjacima koji podržavaju aktivnosti 50 konja i 20 ponija. Vlasnik kuće, umirovljeni zrakoplovni inženjer i strastveni planinar, nije ljubitelj konja, no ipak se zaljubio u to mjesto zbog njegove čistoće, jednostavnosti i otvorenosti.

sumrak-nadmorska visina-moderan-dom-eksterijer

Vlasnik je zamislio razigranu, dinamičnu kuću, duboko ukorijenjenu u zemlju, s dovoljno mogućnosti za čitanje, gledanje i razmišljanje. Kako bi osigurali prostore za opuštanje, arhitekti su osmislili tri vanjska trijema. Na vanjskoj fasadi, dramatični trokutasti kut ima otvoreni okulus na krovu koji pruža zaklon i sunce.

trijem-u-sumraku-moderna-kuća-eksterijer

Na nagovor vlasnika kuća, projektni tim istraživao je uključivanje nekoliko neobičnih značajki – unutarnje dvorište unosi vanjsku stranu, pomaknuta mreža s oštrim kutovima stvara dinamična prostorna iskustva tijekom cijelog razdoblja, a izložena struktura vraća se na područja bašte drveta.

sumrak-moderna-kuća-eksterijer

Rezultirajuća struktura u osnovi je platforma za promatranje uspona i pada sunca, promjene godišnjih doba i prirodne ljepote koja teče kroz i kroz mjesto.

moderno-kuhinja-dvorište

Skromni interijer sadrži dnevni boravak i blagovaonicu, spavaću sobu, kupaonicu, praonicu rublja, kućni ured i hobističku radnju za obradu drveta. Energetska učinkovitost bila je glavni prioritet za ovaj dom. Značajke uključuju mali otisak, energetski učinkovitu izolaciju, visoko učinkovita ostakljenja za vrata i prozore, sustav vode na zahtjev i koristi mini-split sustav toplinske pumpe.

moderno-dvorana

Što volimo: Ova skromna moderna kabina ima dovoljno prostora za opuštanje i razmišljanje. Otvoreni i tekući tlocrt i prostrani prozori unose vanjsku i unutarnju stranu. Dizajn je tako kiparski, a postavka idilična. Volimo toliko jedinstvenih dizajnerskih značajki, uključujući zatvoreno dvorište i okulus na natkrivenom vanjskom trijemu. Dizajn tri trijema, ovaj dom doista potiče na provođenje vremena opuštanja vani kad je idealno vrijeme.

Reci nam: Što mislite o cjelokupnom dizajnu ovog doma? Možete li se naći ovdje kako živite, okruženi prostranim 10 hektara? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu fantastičnu kućnu turneju koju smo ovdje predstavili na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma, David Coleman Architecture: Upečatljivo moderno trokatno stanovanje u Seattlu s krovnom palubom.

moderan-dom-ured-stepenice-detalj

moderna-kuhinja-interijer-dvorište

Iznad: Veliki kuhinjski otok od kvarcita sadrži sudoper i niz.

moderno-kuhinjska

Iznad: Podovi od bijelog hrasta i jednostavan namještaj daju ovom domu čiste linije s minimalnom estetikom.

sredina-kuhinja

Iznad: Otok je dugačak 12 stopa, s bijelo obojanim ormarima obrubljenim hrastom s obje strane otoka.

moderno-dnevni boravak

dvorana srednjeg vijeka

Iznad: Vrata staje pružaju privatnost spavaćoj sobi iz glavnog hodnika. Fiksni dio od drveta prilagođeno je uzglavlje kreveta.

sredina stoljeća-kupaonica

Iznad: U kupaonici tuš u mokroj sobi ima staklenu ploču kako bi prostor ostao svijetao i prozračan.

interijer-dvorište-moderan-krajolik

Iznad: Unutarnje dvorište ispunjeno biljkama zaštićeno je od elemenata. Prozori različitih veličina sa svih strana pomažu u stvaranju prirodnog svjetla i pogleda.

dvorana srednjeg vijeka

moderno-dvorana

moderna-blagovaonica-s-pogledom

sredina stoljeća-dom-ured

Iznad: Radna soba također se nalazi u krilu spavaće sobe ove skromne moderne kabine. Prorez s prorezom okrenut je prema jugu, snimajući prekrasne poglede dok sjedite za stolom.

sredina stoljeća-dom-ured

kuća srednjeg vijeka-vanjska-okulus

Iznad: Oculus na ovom natkrivenom trijemu smješten je na južnoj strani kuće, služeći kao pasivna solarna značajka. S ovim dubokim prevjesom, arhitekti su uspjeli dizajnirati stakleni zid, pomažući u smanjenju sunčevog zračenja tijekom ljetnih mjeseci.

kuća srednjeg vijeka-vanjska-okulus

sredina stoljeća-vanjski-trijem-s-pogledom

Iznad: Ovaj trijem nalazi se tik uz krilo spavaće sobe, na istočnoj strani stana. Ovo je idilično mjesto za uživanje u jutarnjoj šalici kave, s idiličnim pogledom na polje.

sredina stoljeća-vanjski-trijem

sredina stoljeća-kuća-eksterijer

sredina stoljeća-kuća-eksterijer

sredina stoljeća-kuća-eksterijer-postavka

sredina vijeka-kuca-vanjska-uzvisina

kuća srednjeg vijeka-eksterijer-s-pogledom

sredina stoljeća-kuća-eksterijer-priroda

sredina vijeka-kuca-vanjska-uzvisina

Iznad: Na vanjskoj fasadi sporedni kolosijek je kompozitni vlaknasti vlaknasti cement – zbirka Aspyre iz Jamesa Hardieja. Materijal je izdržljiv, otporan je na truljenje, vlagu i štetnike. Iako je dom modernog dizajna, projektni tim usredotočio se na stvaranje osjećaja mjesta. Nije prepuna trendovskih materijala i detalja, arhitektura je bezvremenske kvalitete koja od sada neće izgledati zastarelo.

sredina vijeka-kuca-vanjska-uzvisina

FOTOGRAF Lara Plivačica

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Luksuzna kuća u stilu seoske kuće u Oregonu može se pohvaliti prekrasnim detaljima

Ovu luksuznu seosku kuću dizajnirao je Wendy O’Brien Uređenje i uređenje interijera, smješten na imanju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *