Home / kućni dekor / Skrivalište na plaži uronjeno u kostarikansku džunglu

Skrivalište na plaži uronjeno u kostarikansku džunglu

Studio Saxe je dizajnirao ovu tropsku kuću na plaži smještenu u Santa Teresi, slikovitom gradiću na plaži u provinciji Puntarenas, Kostarika. Iskustvo džungle integrirano je u kuću dok je uokvirivalo poglede na ocean. Niz građevina s preklapajućim krovnim linijama pozivaju prirodu unutra.

Razbijanjem mase ovog doma i stvaranjem životnog iskustva u zatvorenom i otvorenom, arhitekti su uspjeli iskoristiti idilično tropsko vrijeme. Arhitekti su mogli strukturirati svezake kako bi smjestili različite programe projekta. Paviljoni su bili odvojeni na spavaće sobe, dnevne prostore i uslužne prostore u kojima su u međusobnoj harmoniji i okolnom okruženju.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKTURA Studio Saxe INŽENJER ELEKTROMEHANIKE Dynamo Studio INŽENJER KONSTRUKCIJE Sotela Alfaro Ltda. GRADITELJ Adrian i Alvarado Construction Company DIZAJN INTERIJERA Pauline Steenkamer Nosara Dizajn PEJZAŽ Vida Design Studio

kuća na plaži-eksterijer-okružena-džunglom

Održivost
Projekt je zamišljen kao razgradnja volumena, što je omogućilo unakrsnu ventilaciju zbog izlaganja svakog prostora najmanje 2 ili 3 zida prema van. Proširene krovne linije pažljivo su postavljene kako bi se zaštitile od sunca i kiše kroz proces bioklimatskog dizajna koji analizira obrasce sunca, vjetrove i oborine kako bi stvorio udobnost bez upotrebe energije. Niz održivih sustava poput sliva kišnice, sustava recikliranja vode, proizvodnje energije i pametnog dizajna čini ovaj projekt pionirom u održivoj tropskoj arhitekturi koja u svojoj osnovi ima pasivni dizajn.

kuća na plaži-eksterijer-okružena-džunglom

Građevinarstvo
Arhitekte je zanimalo stvaranje senzacije plutajućih krovnih linija, tako da niz tankih stupova podupire krovne ravni na način da izgledaju kao da lebde Mješavina čelične i drvene konstrukcije s betonskim temeljima dopuštena je lakoći prostora , i zamagljivanje granica između građevine i vanjske strane.

plaža-kuća-eksterijer-džungla

Što volimo: Ovo skrovište na plaži pruža mirno utočište za opuštanje s obitelji i prijateljima. Okružen bujnim okolišem džungle, ovaj dom nudi osamljenost i jedinstveno životno iskustvo. Prostori su dizajnirani da maksimiziraju život u zatvorenom i na otvorenom, s paviljonima koji su skladno povezani ispod preklapajućih krovnih linija. Sve u svemu, mislimo da bi ovo bilo nevjerojatno mjesto za pobjeći od svega i uroniti u prirodu.

Reci nam: Koje detalje smatrate najupečatljivijim u cjelokupnom dizajnu ovog doma? Molimo podijelite svoje misli u komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu inspirativnu kućnu turneju koju smo ovdje predstavili na programu One Kindesign iz regije Kostarika: Obalni šik koji živi u planinskom primorskom selu u Kostariki.

tropska-plaža-kuća-eksterijer

plaža-kuća-eksterijer

tropska-plaža-kuća-eksterijer

plaža-kuća-eksterijer

tropska-plaža-kuća-pokrivena-blagovaonica

dnevna soba u stilu plaže

kuća-plaža-blagovaonica na otvorenom

kuća na plaži-dnevni boravak

kuća na plaži-dnevni boravak

kuća na plaži-otvorena blagovaonica

plaža-kuća-dvorana

plaža-kuća-spavaća soba

plaža-kuća-spavaća soba

plaža-kuća-spavaća soba

plaža-kuća-kupaonica

plaža-kuća-kupaonica

kuća na plaži-dvorište-okružena-džunglom

plaža-kuća-bazen

kuća na plaži-dvorište-okružena-džunglom

tropski-bazen-bazen-džungla-okolina

plaža-kuća-bazen-pogled iz zraka

kuća na plaži iz zraka

plaža-kuća-eksterijer

kuća-plaža-blagovaonica na otvorenom

plaža-kuća-dvorište

plaža-kuća-bazen

plaža-kuća-bazen

plaža-kuća-bazen

tropska-plaža-kuća-eksterijer-noć

tropska-plaža-kuća-eksterijer-noć

FOTOGRAF Andres Garcia Lachner

tropska-plaža-kuća-tlocrt

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *