Home / kućni dekor / Sjajno povlačenje skijaške kabine urezano u planinama Sierra Nevadas

Sjajno povlačenje skijaške kabine urezano u planinama Sierra Nevadas

Ovo nevjerojatno povlačenje skijaške kabine dizajnirao je Studio Bergtraun Architects, smješteno u Alpine Meadows, gradu skijališta u sjevernom jezeru Tahoe u Kaliforniji. Smješten na izuzetno strmim planinskim obroncima, zajedno s jednim od najvećih opterećenja snijegom u Sierrasu, dizajn je zahtijevao osjetljivu integraciju.

To je zahtijevalo građevinsku strukturu visoke čvrstoće uz zadržavanje maksimalne otvorenosti prema pogledima i krajoliku. Kuke su integrirane u rub terase donje razine kako bi se omogućilo skakanje konopa izravno od stana do obližnjih kamenih izbočina i potoka. Vlasnici kuća su sportski zaljubljenici, a cijeli je dom prožet sportskim referencama i značajkama.

skijaška kabina-eksterijer

Vlasnici ove svijetle i prozračne kabine zatražili su ugodne i neformalne životne prostore koji svoju ljubav prema kartama i snijegu, penjanju i vodenim sportovima integriraju u arhitekturu i namještaj svog stana. U želji za malom kabinom, životni prostori trebali su biti učinkovito konfigurirani kako bi se smanjio otisak kako bi se potrošnja energije u kući održala ‘zelenom’ na svim frontama.

skijaška kabina-eksterijer

Iznad: Crveno svjetlo vlaka pozdravlja posjetitelje pred ulaznim vratima, klimajući glavom prema željeznici Truckee lore.

skijaška kabina-eksterijer

Što volimo: Ovo povlačenje skijaške kabine nudi obitelji nevjerojatan bijeg otvorenog tlocrta i velikih prozora koji uokviruju dramatične poglede. Sviđa nam se kako je plan osmišljen za život na jednoj razini kada prazni gnijezdići posjećuju sami i mogu smjestiti goste na nižoj razini. Okružen šumom, ovaj opuštajući bijeg nudi najveću privatnost dok je isprepleten s prirodom u raju ljubitelja skijanja.

Reci nam: Koji su vam detalji u dizajnu ove kabine najprivlačniji? Bi li ovo bila vaša ideja o ultimativnom bijegu s planine? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih tura po skijaškim domovima koje smo ovdje predstavili na programu One Kindesign: Moderni planinski dom u Park Cityju omogućuje vam skijanje do vaših vrata, a Moderna skijaška kuća u Montani pruža nevjerojatan zimski bijeg.

skijaška kabina-eksterijer

Iznad: Krov i vanjski zidovi ove kabine presvučeni su valovitim crnim valovitim metalom, smanjujući otpad od održavanja i zamjene. Struktura ima izolaciju na bazi soje, što je možda skuplje od tradicionalne izolacije, ali ipak nudi “zelenu” i funkcionalno superiornu alternativu.

skijaška kabina-ulaz

Iznad: Ovaj svijetleći geometrijski ulaz sadrži skulpturalni rasvjetni uređaj stvoren skijaškim palicama koje su svaki donirali obiteljski prijatelji kao simbol kolegijalnog duha kabine. Cijeli stražnji zid sastoji se od prevelikog ormara napunjenog dodatnom skijaškom opremom u kojem si gosti mogu pomoći u posjetu.

skijaška kabina-kuhinja

Glavna razina doma obuhvaća dnevni boravak / kuhinju / blagovaonicu koji gostima pruža cjelovito iskustvo ulaska kad prvi put dođu. Soba se omata ostakljenjem od poda do stropa koje se u potpunosti otvara iza ugla, a koje se pretvara u zatvorenu kuhinju na otvorenom, bez potrebe za teško održavanom palubom koja bi zahtijevala lopatu za snijeg.

skijaška kabina-kuhinja

Drvo korišteno za kuhinjske ormare provučeno je kroz čelični valjak za češljeve, dajući mu robusnu, ali glatku teksturu koja izražava zrno drveta, podsjećajući na koru drveća.

skijaška kabina-kuhinja

Iznad: Podnice se sastoje od recikliranog drveta iz srušenih konstrukcija, pružajući topliju teksturu planinske kabine.

skijaška kabina-dnevna soba

Metalni stol za blagovanje industrijskog izgleda na kotačima reflektira vanjsko svjetlo, osvjetljavajući prostor, istovremeno poboljšavajući neformalni osjećaj ovog razigranog doma. Prateće stolice za blagovanje i ‘sjedeće kocke’ u dnevnoj sobi sastoje se od recikliranih vatrogasnih crijeva iz lokalne vatrogasne postrojbe Tahoe!

skijaška kabina-dnevna soba

Zvuk vode koja teče iz susjednog potoka čuje se iz svih prostorija ove kabine tijekom cijele godine, utkujući duh planina u unutrašnjost.

skijaška kabina-dvorana

skijaška kabina-dom-knjižnica

Iznad: Na zapadnom dijelu ovog skijališta smještene su glavna spavaća soba i mala knjižnica, odvojena od glavnog životnog prostora.

ski-kabina-spavaća soba

Iznad: U spavaćoj sobi, zidne svjetiljke iznad kreveta su Tolomeo Classic Wall Spot od Artemide.

ski-kabina-kupaonica

Iznad: Staklena vrata za tuširanje na valjcima propuštaju svjetlost kroz čitav prostor. Prevelika keramička podna pločica (koja se koristi negdje drugdje u kući) izgleda poput betona – odabrana zbog rustikalnog, ali elegantnog izgleda, a također i zato što njezina lagano škrta površina ne postaje skliska kad je mokra. Obratite pažnju na oštre detalje crnog ruba trake Schluter.

skijaška kabina-stubište

Iznad: Vrlo poznati ultimativni skijaš, prijatelj obitelji, memoriran je na zidnoj slici “skijanje niz stepenice”. Skijaš na fotografiji je Doug Coombs. Fotografiju je u švicarskom Verbieru snimio Dave Reddick.

skijaška kabina-obiteljska soba

Iznad: Velike pozadine karte Tahoe nastavljaju se preko šanka izrađenog od prilagođene daske za surfanje, a jezero Tahoe ‘prelijeva se preko radne površine’. Vlasnici kuća su strastveni surferi kao i skijaši.

skijaška kabina-djeca-spavaća soba na kat

Iznad: Dječji kreveti na kat i prostor za igru ​​smješteni su ispod stubišta do kojih se može doći podnožjima za penjanje po stijenama. Zid boje kredne ploče nudi razigrano platno kao i kućnu ‘knjigu gostiju’ koju svi posjetitelji mogu potpisati kada ostanu preko noći!

ski-kabina-spavaća soba

Iznad: Bešavni kutni prozor obavija cijelu spavaću sobu dajući osjećaj buđenja usred šume.

skijaška kabina-eksterijer

Prirodna ventilacija događa se kroz prozore visokog koša i višeklizne prozore od poda do stropa, postavljene za odvođenje strujanja hladnog zraka iz obližnjeg potoka. Uređenje okoliša uspostavljeno je pomoću kamenih gromada s lokaliteta, pojačanih autohtonim nasadima.

Iznad: Mala terasa ispred kuhinje koja se koristi za roštiljanje prekriva početak domaćih sanjki, a uskoro će biti ugošćena obnovljena sedežnica kao ljuljačka koja visi ispod.

skijaška kabina-eksterijer-sa-snijegom

skijaška kabina-eksterijer-sa-snijegom

Iznad: Vanjski dio ovog povlačenja za skijaške kabine ima cedrovinu.

skijaška kabina-eksterijer-sa-snijegom

FOTOGRAF Gregg Gibboney

tlocrt kabine za skijanje

tlocrt kabine za skijanje

plan-skijaške kabine

plan-dionica skijaške kabine

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Nalazi na Facebook tržištu: Washington DC

Slučajno sam preskočio prošlomjesečnu objavu na Facebook Marketplace Finds, pa mi je bilo zabavno zaroniti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *