Home / kućni dekor / Sjajna zabavna staja u dolini Portola stapa se s krajolikom

Sjajna zabavna staja u dolini Portola stapa se s krajolikom

Ovu nevjerojatnu zabavnu štalu dizajnirao je Walker Warner Arhitekti, smješten u prelijepoj dolini Portola, gradu u okrugu San Mateo u Kaliforniji. Vlasnici su željeli zasebnu strukturu od svog glavnog prebivališta za velike zabave, kao i mjesto za opuštanje.

Podsjećajući na prohujali seoski narodni jezik s kositrenim krovom slikovitog okruženja, kompleks se sastoji od tri primarne građevine – prostranog kućnog ureda, kućnog kina i luksuznog gostinjskog apartmana – povezanih međuprostornim ulaznim ulazima u kojima se nalazi kuhinja i soba za prah.

Projektni tim: Arhitektura: Arhitekti Walker Warner | Interijeri: Selby House Ltd. | Pejzaž: Vrtovi Janell Denler Hobart | Graditelj: Gentry Construction, Inc.

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

Izvana su glavne građevine sastavljene od vremenskih utjecaja namijenjenih stapanju njihove okoline. Suprotno tome, suvremeni interijer sadrži oštro detaljno izrađene bijele zidove, polirane površine i dramatičnu rasvjetu.

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

Izgrađen na imanju od četiri hektara, kompleks staje od 5.200 četvornih metara sadrži smještajne prostore, ured i prostore za zabavu i opuštanje. Dizajn odaje počast korijenima doline Portola s današnjim preokretom, tumačeći vernakularne strukture kroz metale i šumu.

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

Za vanjske zidove tim je koristio obnovljeni hrast iz staja u Kentuckyju, zajedno s eboniziranim mahagonijem. Građevine imaju sljemenjake koji se protežu preko proplanka u šumarku. Za krov je korišten metalni šav – obojen da podsjeća na cink.

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

“Naši klijenti borave u susjedstvu ovog projekta, ali vole svoj postojeći dom i nisu željeli napraviti značajne promjene koje bi poremetile njihov trenutni način života”, objašnjava Greg Warner iz tvrtke Walker Warner Architects. „Uspjeli su steći susjedno imanje s vizijom da osmisle svojevrsni aneks, kako bi mogli prilagoditi ovaj program bez utjecaja na njihov životni stil. Namjerno smo razdvojili kompleks kako bismo imali tri različita komada nalik na staje, svaki povezan s primarnim programskim elementima. “

moderno-rustikalni-dom-bar

Sobe imaju bijele zidove i polirane površine. Dizajnerski tim posebno se pobrinuo da interijeri budu neutralni i suvremeni. Umjetničko djelo je ciljano odabrano da se stopi s namještajem, a ne da se ističe. “Nismo htjeli da puno hrabrih boja u ovoj umjetnosti odvrati pažnju od pogleda”, kaže Elizabeth Hill iz Selby House Ltd.

moderno-rustikalna-dnevna soba

Prostrani zidovi ostakljenja nude snažnu vezu sa slikovitim terenom. U središtu kompozicije nalazi se sjajna soba koju obitelj koristi za zabavu, dobrotvorne događaje i gledanje utakmica Giantsa. Fokusna točka sobe je velika televizija široka 13 stopa.

moderno-rustikalna-dnevna soba

Što volimo: Ova nevjerojatna zabavna staja nudi vlasnicima prostor za zabavu obitelji i prijatelja u prekrasnom okruženju. Veliki prozori uokviruju pogled na slikoviti teren, a istovremeno ispunjavaju ovu strukturu prirodnim svjetlom. Volimo ovaj višenamjenski prostor, ne samo da će biti domaćin intimnih okupljanja, već i ponuditi gostima privatno noćenje i pružiti vlasnicima zaseban uredski prostor daleko od njihove glavne rezidencije.

Reci nam: Kakva su vaša razmišljanja o konceptu ove zabavne štale? Bi li ovo bila vaša ideja o vrhunskoj zabavi za zabave? Javite nam u komentarima ispod!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nevjerojatnih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog projekta, Walker Warner Architects: Prekrasna suvremena seoska kuća nudi unutarnji / vanjski život u Kaliforniji, a spokojna drvena podloga nadahnjuje elegantnu obitelj dom u sjevernoj Kaliforniji.

moderno-rustikalna-kuhinja

U kuhinji se nalaze pultovi Caesarstone, ormari u drvetu i pločice backsplash tvrtke Ann Sacks. Uređaji uključuju pećnice Gaggenau, štednjak Thermador i hladnjak za vino Perlick.

moderno-rustikalna-spavaća soba

Rekreacijska soba sadrži stol za bilijar, europski namještaj i sliku umjetnika Petea Reillyja. Elegantna glavna spavaća soba opremljena je svježim bijelim i tonalno sivim tonovima, što rustikalnom prostoru daje moderan osjećaj.

moderno-rustikalna-kupaonica

moderno-rustikalna-kupaonica

moderno-rustikalna-kupaonica

moderno-rustikalna-dnevna soba

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

Krajolik su dizajnirali Walker Warner Architects u suradnji s Janelllom Denler Hobart. Sadnje uključuju kalifornijski jorgovan, stabla bobica kave i jagode.

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

rustikalna-moderna-zabava-štala-eksterijer

Fotografije: Matthew Millman

rustikalno-moderna-zabava-štala-plan-mjesta

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kul moderna dvorišna kuća promovira unutarnji i vanjski život u Arizoni

Rudnik ranča u suradnji sa Konstrukcija identiteta odgovoran je za ovu novoizgrađenu modernu dvorišnu kuću …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *