Home / spavaća soba dekor / Sigurnost vode za roditelje i djecu svih dobnih skupina

Sigurnost vode za roditelje i djecu svih dobnih skupina

Utapanje je drugi glavni uzrok ozljeda i smrtnih slučajeva kod djece u dobi od 1 do 4 godine u SAD-u, prema izvješću WHO-a. Djeca se mogu utopiti u oceanima, jezerima, ribnjacima, rijekama, kadama, vrućim kadama i toplicama ili bazenima. Nekoliko centimetara vode u velikim kantama, zahodima i kadama također može biti opasno kod male djece u blizini. Međutim, nekoliko jednostavnih savjeta mogu vam pomoći da svoju djecu zaštitite i uživate u vodi i svemu što ona nudi. Američka akademija za pedijatriju (AAP) preporučuje da učinite sljedeće kako biste osigurali da su vaša djeca sigurna u vodi i oko nje.

1Spriječite nenadzirani pristup kadama

Kupaonice mogu biti opasno mjesto za malu djecu. Koristite poklopce kvaka ili sigurnosne zasune kako biste osigurali da kupaonice ostanu zaključane kada ih nitko ne koristi. Za dodatne mjere opreza uklonite odvodni čep za kadu kad ga nitko ne koristi kako biste izbjegli punjenje kade vodom u slučaju da dijete uključi slavinu i na poklopce sjedišta WC školjke ugradite brave ili zasune. Također, pripazite da dijete nikada ne ostavljate samo u kadi. Vrijeme kupanja može biti posebno iskustvo vezivanja za roditelje i djecu, pa iskoristite ovo vrijeme kako biste kvalitetno proveli vrijeme zajedno i osigurali sigurnost bez razmišljanja.

2Ispraznite posude za vodu ubrzo nakon što ih upotrijebite

Uvijek ispraznite tekućinu iz spremnika, uključujući velike posude za vodu za kućne ljubimce, kante i kante, kante za smeće, kante za recikliranje, hladnjake s rastopljenim ledom i bazene za motanje. Djeca se vole igrati stvarima u svom okruženju. Mališani su posebno željni, aktivni i znatiželjni u istraživanju svog okruženja. U procesu istraživanja često ih privlači voda. Voda prska, mreška se i čini da stvari plutaju, ali nisu svjesni koliko to može biti opasno.

Uvijek nadgledajte svoju djecu kad se igraju vani. To se posebno odnosi na vodu, kao nadzor značajno smanjuje šanse za utapanje i druge ozljede povezane s vodom. Upotrijebite poklopce kvaka, brave na vratima ili sigurnosne kapije kako biste djeci spriječili pristup vašoj garaži ili izlazak van neprimijećen. Recite članovima svoje obitelji da uvijek osiguraju da zatvore vrata za sobom, tako da mlađa djeca ne ulazite u opasna područja bez nadzora.

3Bazeni za ogradu i druge opasnosti od vode

Studija pokazuje da je mačevanje oko bazena, preko polovine utapanja djece u bazenu može se spriječiti. Bazeni, bilo da su ukopani u zemlju ili su nadzemni tip na napuhavanje, trebaju biti okruženi ogradom sa sve četiri strane. Ograda mora biti visoka najmanje četiri metra. Uklonite sve igračke iz bazena jer bi se dijete možda moglo ušuljati da ih dohvati. Bazen bi također trebao imati samozatvarajuća vrata. Razmislite o tome da pričekate dok vaše dijete ne ostari prije nego što instalirate ribnjake, fontane i kupke za ptice. Odvodni jarci, navodnjavanje i bunari također bi trebali biti ograđeni jer bi mogli predstavljati i opasnost za djecu.

Uz to, trebalo bi biti i svako dijete naučio plivati ​​rano. Svaki bi roditelj trebao odabrati odgovarajuću dob za početak treninga. Možete razgovarati sa svojim pedijatrom i otkriti je li vaše dijete razvojno spremno za početak treninga.

Kad ste s djecom u ili oko vodene površine, obratite pozornost na njih i izbjegavajte ometanja poput pijenja alkohola i korištenja mobitela. Kao roditelji, pobrinite se da vaša obitelj nauči CPR. Također biste trebali izbjegavati igranje igara zadržavanja daha i naučite svoju djecu da prvo uđu u vodena stopala i da ne uskaču u pomoć prijatelju.

Nesumnjivo je da mnogo toga možete učiniti vi i vaša obitelj kako biste osigurali da vaša djeca budu sigurna u vodi i oko nje. Iako dolazi s rizicima, voda djeci nudi brojne zabavne mogućnosti. Jednostavno poduzimanje mjera opreza znači da mogu uživati ​​u svemu što im nudi u sigurnom okruženju.

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *