Home / spavaća soba dekor / Savjeti za udvostručavanje proizvodnje mlijeka

Savjeti za udvostručavanje proizvodnje mlijeka

Čak i nakon redovitog dojenja novorođenčeta, on se ne udeblja dovoljno? – Nedostatak mlijeka može biti najveći mogući razlog.

Ako dodatni znakovi uključuju manje i rijetke kake zajedno s mokraćom u boji, razlog je osiguran. Ali nažalost, bez ispumpavanja dojke ne postoji drugi način da provjerite koliko mlijeka proizvodite.

Dakle, bolje igrajte na sigurnoj strani. Primijenite ovih 8 učinkovitih savjeta kako biste povećali proizvodnju mlijeka.

1Pokušajte ne dodavati dodatke prehrani vaše bebe

Ako vaše novorođenče uzima dovoljno majčinog mlijeka, čini se zdravo i zadovoljno, pokušajte izbjegavati dodavati bilo kakve dodatke poput formule ili vode. U stvari, čak i nakon što počnu uzimati čvrstu hranu, pokušajte održavati visok omjer majčinog mlijeka.

Budući da suplementi vaše malo navikavaju na drugačiji ukus. To bi moglo dovesti do toga da vaše dojeno dijete negira majčino mlijeko ili čak ako ne uskrati, ima vrlo malo količine. To će dovesti do rijetkog dojenja i rezultirati nedovoljnom proizvodnjom mlijeka.

2Medicinska sestra često i medicinska sestra na zahtjev

Prvih nekoliko mjeseci nakon dolaska bebe iscrpljujuće je za svaku majku. Hraniti ih u svaka 2-3 sata intervala prava je borba. Ali to morate činiti najmanje prva dva mjeseca.

Rijetko dojenje znači manje stimulacije, a manje stimulacije manju proizvodnju mlijeka.

Dakle, bolje je ne pridržavati se nikakve krute rutine za hranjenje bebe. Dojite svoje dijete često kad je budno. A ako dulje spava onda izdojite svoje mlijeko i pohranite na sigurno za kasnije hranjenje.

3Pomoć u poticajnim vježbama

Odradite vježbu za poticanje procesa proizvodnje vašeg majčinog mlijeka. Vaše nevjerojatno tijelo razvija žljezdana tkiva tijekom trudnoće. Ta tkiva proizvode mlijeko i izlučuju ga kroz mliječne kanale u dojkama.

Ali, da biste proizveli i izdojili dovoljno mlijeka, morate ga redovito stimulirati komprimiranjem i masiranjem dojki dok dojite bebu.

4Upotrijebite učinkovitu pumpu za napajanje

Zauzetim mamama nije uvijek moguće svako malo stisnuti i masirati grudi. U tim slučajevima za vaše spašavanje dolazi pumpa za napajanje.

Power pumpe u potpunosti isušuju vaše grudi i pojačavaju proizvodnju mlijeka. Ako još niste probali, pogledajte neke izvrsne pumpe za napajanje od ovoga popis.

Napumpajte dojke u određenim intervalima. Na primjer, 20 minuta pumpanja nakon čega slijedi 20 minuta odmora, zatim opet 10 minuta pumpanja i 20 minuta odmora, i tako dalje.

5Ne žurite dok njegujete

Uzmite kvalitetno vrijeme sa strpljenjem dok dojite. Ako previše obratite pažnju na sat i skratite vrijeme dojenja, na kraju ćete dobiti manje mlijeka.

Dakle, dopustite bebi da odvoji vrijeme i iscijedi svo mlijeko pohranjeno u obje dojke. Potpuno iscrpljivanje dojki tijelu će poslati signal da proizvodi više mlijeka. Tako se održava ciklus ponude i potražnje.

6Dodajte hranu koja stimulira laktaciju u vašu prehranu

Hrana koja sadrži galaktagoge poznata je kao dobar stimulator za stvaranje majčinog mlijeka. Da biste povećali proizvodnju mlijeka, trebali biste izraditi tablicu prehrane koja uključuje takvu hranu.

Hrana koja stimulira mlijeko uključuje pšenične klice, obroke od lanenih sjemenki, pivski kvasac, cjelovitu zob itd. Na internetu postoji nekoliko korisnih recepata. Trebali biste isprobati ovi recepti za hranu za dojenje i zabilježite što vam najbolje odgovara.

7Prestanite s alkoholom ili pušenjem

Budući da ste majka novorođenčeta, pretpostavljamo da ste već prestali uzimati alkohol i pušiti u trudnoći. Ali ako ste sve započeli ispočetka nakon porođaja, loše vijesti za vas.

Opojna sredstva poput cigareta i alkohola sadrže sedativna i galaktogena svojstva koja ispravljaju proces proizvodnje mlijeka. Prema studija CDC-a, Alkohol i pušenje utječu ne samo na proizvodnju majčinog mlijeka.

Također oštećuje mozak dojenčeta i mentalni razvoj, rast i obrasce spavanja. Dakle, krajnje je vrijeme da kažete NE svim vrstama opojnih sredstava zbog svog malog munchkina.

8Jedite zdravo i pijte više

Klišej, ali važan. Ne postoji alternativa zdravoj prehrani i pijenju sve više i više vode. Iako briga za novorođenče oduzima puno truda i vremena, to ne možete učiniti kada ste u dobrom stanju.

Da biste proizveli dovoljno majčinog mlijeka, tijekom dana morate puno jesti piće u kratkim intervalima. Osim toga, dobro se odmorite.

Ako je potrebno, postavite podsjetnik za grickalice i piće. Ako ste dobro hidratizirani i hranjivi, tada će vaše tijelo povratiti energiju da proizvede više za vaše dijete.

Završne riječi

Ovo je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da povećate proizvodnju mlijeka. Ako vam ovi savjeti i dalje ne pomažu, posavjetujte se sa svojim pedijatrom ili stručnjakom za dojenje.

Međutim, sjetite se da unče mlijeka nikada neće mjeriti vašu ljubav prema vašem djetetu. Vaš napor koji vas je odveo ovdje sve govori.

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *