Home / spavaća soba dekor / Savjeti za sigurnost bazena koji roditelji mogu koristiti za zaštitu svoje djece

Savjeti za sigurnost bazena koji roditelji mogu koristiti za zaštitu svoje djece

Jedna stvar koja odmah padne na pamet bilo kojim roditeljima čim dodaju bazen u svoj dom je njihovo dijete sigurnost. Jedna od najgorih noćnih mora s kojima bi se mogao suočiti bilo koji roditelj je ta što njihovo dijete ima nesreću u bazenu i što je ozbiljno ozlijeđeno ili još gore. I nažalost, to je izrazita mogućnost.

Prema američkoj Komisiji za sigurnost potrošačkih proizvoda, godišnje se dogodi gotovo 400 smrtnih slučajeva koji se pripisuju utapanju u bazenu ili toplicama, a prema CDC-u, utapanje je prvi razlog nenamjerne smrti djece u dobi od 1 do 4 godine. To su neke otrežnjujuće statistike koje će zasigurno roditelje držati budnima noću.

Postoje stvari koje vi kao roditelj možete učiniti kako biste svoj bazen učinili sigurnijim za djecu. A sve započinje tako što dobro pogledate svoje područje bazena i napravite potrebne promjene kako biste ga učinili sigurnijim. Jednom kad je to važno, važno je uspostaviti nekoliko savjeta o sigurnosti bazena koji će osigurati da vaša djeca ostanu na sigurnom dok se bazen koristi. U ovom ćemo članku razmotriti oba ova pitanja kako biste imali malo više mira kada su u pitanju vaša djeca i vaš bazen.

1Prvi korak: Osigurajte područje bazena

Jedan od najboljih načina da zaštitite ne samo djecu u svom domu već i djecu u vašem susjedstvu je osigurati da je vaše područje bazena sigurno. Trebali biste imati ogradu oko bazena, a vrata ili vrata koja vode do bazena trebaju se sigurno zaključati. Također je dobra ideja instalirati alarme na ove ulaze u bazen kako biste bili sigurni da su osigurani. Kratko ćemo pogledati svaku od ovih sigurnosnih komponenti bazena kako bismo vidjeli kako ih treba primijeniti.

Ograde

Uklonjive i trajne ograde su sigurnosna prepreka broj jedan za bilo kojeg vlasnika bazena. Iako ograde dolaze iz različitih materijala, postoje osnovne značajke koje bi ograda trebala biti korisna oko bazena. Prvo, trebao bi biti visok najmanje 5 stopa i ne bi trebao imati uporišta koja bi omogućila čovjeku da se popne na njega. Također bi se trebao moći vidjeti kroz njega, pa bi trebao biti izrađen od lanca ili kovanog željeza.

Vrata i kapije

Vrata i kapije koje vode do bazena također bi trebale biti osigurane. To znači da bi unutarnja vrata koja vode trebala imati brave i da bi se vrata koja ulaze u bazen kroz ogradu trebala automatski zaključati kad se zatvore.

Alarmi na bazenu

Također je dobra ideja upotrijebiti alarme za bazen na unutarnjim vratima i na vratima ograde koji vode u područje bazena. Dostupni su razni alarmi bazena, a većina ih je jeftina i jednostavna za instalaciju. Postoje i alarmi koji se postavljaju u bazen i upozorit će vas ako netko uđe u bazen bez vašeg znanja. Bez obzira osjećate li da su vam potrebne, dobro ih je koristiti.

Znakovi bazena

Također je dobra ideja postaviti znak za bazen koji upozorava ljude na prisutnost bazena. Ovaj bi znak trebao biti s vanjske strane vrata bazena i dati ljudima do znanja da vrata trebaju ostati zatvorena i zaključana cijelo vrijeme.

2Drugi korak: Slijedite ove važne sigurnosne savjete

Iako bi moglo biti primamljivo pomisliti da ste gotovi sa sigurnošću bazena nakon što osigurate svoje područje bazena, to nije baš tako. Neprestano se treba pridržavati nekih važnih sigurnosnih savjeta. Pogledajmo ih izbliza, zar ne?

Djeca nikada ne bi trebala plivati ​​sama

Jedno od najvažnijih pravila koje se treba držati u bazenu je da djeca ni u kojem slučaju ne plivaju sama. Roditelj ili druga kvalificirana odrasla osoba uvijek treba biti s djetetom i dijete treba biti stalno u vidokrugu. Nema iznimaka. Zapamtite, utapanje je tiho, pa su vaše oči najbolji način da zaštitite svoju djecu.

Naučite svoju djecu plivati

Također je važno da naučite dijete plivati. Međutim, ne zaboravite da će ovo smanjiti mogućnost utapanja, ali je neće eliminirati. Čak su se i djeca vrlo iskusna plivača utopila. Samo nešto što uvijek treba imati na umu.

Koristite flotacijske uređaje za nove ili neiskusne plivače

Ako dijete nema iskustva u plivanju, važno je da mu date spasilački prsluk ili skakače za lokvu. Imajte na umu da rezanci za bazen nisu certificirani sigurnosni uređaji i nikada ih se ne bi trebali koristiti kao takvi.

Naučite svoju djecu da budu svjesna u vodi

S djecom biste trebali prelaziti pravila bazena sve dok ih oni ne internaliziraju i ne budu mogli postupati prema njima, a da o tome ne moraju razmišljati. Dajte im do znanja da ne mogu plivati ​​sami, zašto moraju nositi neku vrstu uređaja za plutanje ili zašto bi trebali izbjegavati duboku vodu. Dijete bi također trebalo znati da uvijek mora zatražiti dopuštenje prije nego što uđe u bazen.

Naučite svoju djecu da nikada ne rone

Dogodilo se puno incidenata povezanih s bazenom jer su djeca glavom skočila u bazen. To je opasna praksa i može dovesti do toga da dijete zadobije ozljedu glave na boku bazena ili na dnu bazena. Naglasite svojoj djeci da kad god uđu u bazen trebaju osigurati da prva uđu u stopala. Također, recite im da nikada ne smiju zaroniti u plitki kraj bazena ili u bilo koju vodenu površinu u kojoj dubina nije poznata.

Svatko bi trebao hodati i nikada ne trčati oko bazena

Posljednji savjet koji bismo htjeli ponuditi čini se nekako kao da je riječ o klišeju, ali to je još uvijek važno pravilo koje treba poštivati. Vi ili vaša djeca uvijek biste trebali hodati oko bazena i nikako ga ne smijete trčati. To će osigurati da svi ostanu sigurni.

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *