Home / spavaća soba dekor / savjeti za koordinaciju vašeg dekora

savjeti za koordinaciju vašeg dekora

Može biti teško stvoriti dekor na otvorenom prostoru i organizirati različita područja koja čine prostor. Ali kad je dobro uređen, otvoreni prostor može biti sjajan. Evo nekoliko savjeta za ukrašavanje koji će vam omogućiti da stvorite prostor dostojan imena!

Uskladite boje na otvorenom prostoru

rasporedite boje na otvorenom prostorupodudaranje boje na otvorenom prostoru

Na vašem otvorenom području moguće je koordinirati više boja. Doista, rad s dvije ili čak tri različite boje ili nijanse da biste dali karakter svom prostoru. Važno je odabrati komplementarne boje za lijep rezultat. Korištenje tapeta također je izvrsna opcija, sve dok se smatra bojom. Kao i na prvoj slici, prilično trijezna pozadina savršeno će se koordinirati s dvije nijanse za jedinstveni rezultat.

Također je važno raditi s istom paletom boja u različitim zonama, stavljajući nijansu na zajednički zid ili podsjećajući kao na gornjim slikama. Iste boje mogu se naći i u dodacima. Ne zaboravite da je doziranje vaš najbolji saveznik. Ne trebate sve zidove prekriti svojim bojama. Umjesto toga, neka soba ostane neutralna i dodajte boje na strateška mjesta kako biste stvorili područja ili vizualni utjecaj.

Inspiraciju za boje potražite u našem postu Najpopularniji salonski trendovi u ovom trenutku.

Ako trebate prebojati jedan ili više zidova, evo nekoliko savjeta:

Izvadite materijale – drvo, cigle, metale

sirovine na otvorenom prostoru

Ako imate dovoljno sreće da imate prostor u kojem su materijali u centru pažnje, na primjer drvo ili cigla, kladite se na ove atrakcije kako biste izgradili svoj dekor. Ostavite svoje materijale izložene i stavite ih u središte pozornosti. Uparite svoje materijale s neutralnijim bojama i ukrasnim dodacima kako ih ne biste izgubili iz vida. Ako se odlučite za šarenijim dodacima ili namještajem, pokažite suzdržanost!

Stvorite vizualne efekte u svom prostoru

stvoriti utjecaj na otvorenom prostoru

Naglasite jedan ili više elemenata vašeg otvorenog prostora kako biste stvorili udar i ispunili ga. Odlučite se za preveliku rasvjetnu tijelo, veliku policu za knjige, dvostrani ili trostrani kamin, veliki stol ili čak stvorite jedinstveni TV zid s naših 12 ideja za preuređivanje vašeg TV prostora (promjenom samo 1 zida!).

Dizajn poda ili stropa također vam može omogućiti da stvorite udarac, efekt veličine u svojoj sobi.

Također možete odabrati bojanje naglašenog zida jednom od svojih boja ili čak bilo kojom strukturom kako biste stvorili vizualni efekt. Ako sakupljate umjetnička djela, skulptura ili prekrasno platno također su izvrstan izbor.

Na kraju je najvažnije uskladiti svoja područja kako biste stvorili jedan dekor.

Označite područja svog otvorenog prostora

pregrada za dijeljenje otvorene površine

Iako je normalno da otvorenu površinu želimo doživljavati kao jednu veliku sobu, važno je razgraničiti područja. Da biste tamo stigli, prvo odredite svoja područja: kuhinju, dnevnu sobu, blagovaonicu, predsoblje itd. Nakon završetka ovog posla, pronađite način da ih razgraničite, zadržavajući dosljednost u dekoru.

Vrlo lijepa opcija je stvaranje ukrasnih pregrada između vaših prostora. Nema potrebe za potpuno zatvaranjem prostora, ideja je razgraničiti područje, a ne stvoriti zid na vašem otvorenom prostoru. Da biste to učinili, imate nekoliko mogućnosti: stara staklena vrata, staklena ploča, pregrada od drvene letvice, ukrasna metalna ploča itd. Ukratko, pustite svoju kreativnost na vidjelo!

Da bismo vam pomogli, evo nekoliko drugih načina za odvajanje životnih prostora na vašem otvorenom prostoru:

  • Poradite na rasporedu namještaja. Na primjer, kauč može podijeliti vašu dnevnu sobu s blagovaonicom.
  • Ugradite dvostrani kamin između dvije zone.
  • Imajte različito osvjetljenje za svako područje.
  • Razdvojite dnevnu sobu ili drugi prostor pomoću ukrasnog tepiha.

I prije svega, imajte na umu jednoličnost i sklad vašeg prostora. Ponovite ukrasne elemente i radite istu paletu boja na različitim područjima.

Da biste otkrili trendove ukrašavanja i slikanja za vaš otvoreni prostor, također pogledajte naš članak Trendovi iz 2021.: vodič za uređenje, dizajn i slikanje.

Sada ste spremni transformirati svoj otvoreni prostor kako biste ga učinili jedinstvenim. Dobar posao i ne zaboravite pokupiti ostatke boje na jednom od naših 1.200 mjesta odlaganja u Quebecu!

About admin

Check Also

9 dizajnerskih namještaja uočenih na MADE.COM

Ovdje u Homelistyju dobar dio vremena provodimo u dešifriranju najnovijih trendova. Boje, oblici, materijali … …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *