Home / uređenje dnevnog boravka / Šarene ideje za dječačku spavaću sobu – Makeover spavaće sobe mog sina.

Šarene ideje za dječačku spavaću sobu – Makeover spavaće sobe mog sina.

Smatram da je dječje spavaće sobe tako teško dizajnirati i vjerojatno provodim najviše vremena pokušavajući smisliti ideje za spavaonicu moga Sina nego bilo koja druga soba u kući. Mogu sastaviti shemu za svoju spavaću sobu ili kćer brže nego što moj suprug indijski odnese za čaj (nisam siguran što to govori o mom kuhanju?), Ali spavaća soba moga Sina često me ostavlja da se češem po glavi za idejama.

U našoj posljednjoj kući stvorila sam temu za džunglu za svog Sina koja se usredotočila na zelene i senfne tonove. Svidjela mi se ova soba i napisao sam blog na blogu o tome kako sam je stvorio ovdje.

Voljela sam sinovu spavaću sobu u našoj posljednjoj kući. Stvorio sam temu džungle koristeći pozadinu od Pobunjeni zidovi i zadržao sobu u zelenim i senf senkama.

Zašto to mislite? Postoji li stvarni nedostatak inspiracije za dječačke spavaće sobe na Pinterestu? Jesmo li još uvijek zapeli za činjenicu da bismo trebali koristiti plavu i žutu za dječačku spavaću sobu, a ružičastu za djevojčicu?

Mislim da je to zbog mene jer se čini da se dječje spavaće sobe uvijek usredotočuju na neku temu, tj. Dinosaure ili nogomet, a moj sin ni za jednog nema stvarnog interesa! Ali uglavnom zato što znam što želim uređivati ​​u svojoj spavaćoj sobi, a moja je kćer naslijedila moju ljubav prema svemu uređenju interijera, dok moj Sin samo sliježe ramenima i odlazi, to je soba Mama?!?

Kćer mi je pomogla odabrati ovu pozadinu i shemu boja. Moj sin, međutim, vjerojatno bi radije gledao kako se boja suši nego što bira shemu!

Odabir teme za dječačku spavaću sobu

Za mene shema dizajna sobe uvijek započinje bojom. Vidjet ću sliku na Pinterestu ili ću poslati umjetničko djelo i soba se oko toga razvija. U prošlosti sam surađivao s Duluxom više puta i kada su me pitali bih li želio stvoriti nešto usredotočujući se na njihovu Boju godine 2021 – Hrabro tlo (o čemu sam ovdje napisao) i uparivajući je s Tranquil Dawn (njihovom COTY 2020, o tome sam ovdje napisao), točno sam znao u kojoj sobi ga želim koristiti.

Spavaća soba koja koristi Dulux Brave Ground i Tranquil Dawn. Kredit za sliku: Dulux

Međutim, nisam željela samo slikati zidove svog Sina u Hrabroj zemlji i Mirnoj zori i završiti s tim, željela sam biti malo kreativna bilo pomoću blok boja ili ombre efekta. Počeo sam tražiti inspiraciju i naišao sam na ovu sliku.

Jovial Wallpaper – Hovia

Oduvijek sam volio Terrazzo dizajn i volio sam kako je ova tapeta sadržavala geometrijski uzorak. Savršen je za spavaću sobu za dječake, pa sam odlučila sama nacrtati ovaj dizajn na zid.

Znao sam da Dulux Brave Ground Earth Palette ima vrlo slične boje pa sam se odlučio koristiti Ponoćni vrt, Tajanstveni Teal, Mirna zora, Papir za tkivo i Hrabro tlo iz ove palete. Na kraju sam dodao Dulux Škrinja s blagom da dodate malo kontrasta uzorku.

Ponoćni vrt Dulux
Dulux Tajanstveni Teal
Dulux mirna zora
Dulux papir za tkivo
Dulux hrabro tlo
Škrinja s blagom Dulux

Bilo je vrlo jednostavno za napraviti. Prvo sam obojila zid u papir za tkivo, nakon čega sam dijelila dijelove zida trakom za žabe i počela ručno bojiti teraco dizajn na zid. Željela sam se držati vrlo labavog ponavljajućeg uzorka kako bih bila sigurna da je boja ravnomjerno raspoređena i da mi treba oko jedan dan da završim.

Prije je bila plava soba moga sina
Prvo sam naslikao pozadinsku boju – Tissue Paper
Zatim sam odijelila uzorak trakom za žabe i obojila lijevi kut u Mirnoj zori
Na vrhu je započeo teraco dizajn sa svih 5 boja

Napokon sam ostatak zida naslikao u Mirnoj zori i Tajanstvenim čajama i skinuo žablju vrpcu. Jednostavni!

Završen je uzorak teracoa, dodana je mirna zora i tajanstveni teak
Oduzimanje trake
Čiste linije

Završeni zid

Tako sam zadovoljan kako je ispao ovaj zid, definitivno dodaje interes za sobu i odmiče se od vrlo hladnog bluesa koji je moj Sin imao u svojoj spavaćoj sobi kad smo se doselili.

Ostatak sobe oslikao sam u Mirnoj zori i zid nasuprot ovom u Ponoćnom vrtu. Ovo su neke od mojih najdražih boja, a sobi daje odrasliji osjećaj i savršena je za dječju spavaću sobu.

Posljednji dodir

U sljedećih nekoliko tjedana njegov će dječji krevet biti zamijenjen novim bračnim krevetom koji će ići u ovaj prostor, a iznad ću staviti nekoliko noćnih ormarića i plutajućih polica. Također ću dodati veliki tepih da razbijem kremasti tepih i dodam malo uzorka i teksture.

Njegov novi plavi baršunasti krevet, Elona mornarsko plava – time4sleep.co.uk
Noćni ormarić Quilda – La Redoute
Te će plutajuće police ići s obje strane njegovog kreveta. Luci plutajuća polica – putni pravac
Hackney dijamantni tepih – iamfy.co

Njegova je soba zapravo prilično dugačka pa ću na drugi kraj sobe staviti njegovu garderobu od ratana made.com, nadograđena komoda koju sam mu napravio i radni stol (možete dobiti radni stol sličan ovom u La Redouteu) gdje na kraju može napraviti domaću zadaću (još nekoliko godina do te zahvalnosti!)

Ima dvije stropne svjetiljke pa sam odabrala sjenila od ratana made.com kako bi pomogao unijeti prirodne elemente u svoju sobu

Reema ormar – made.com
Komoda mog Sina koju sam nadogradio bojom Dulux
Kad se pojavi njegov bračni krevet, premjestit ću ovaj stol iz La Redoutea na drugu stranu sobe. Kliknite ovdje za sličan stol
Tkana svjetiljka od kane – made.com

Dodaci za dječju spavaću sobu

Posljednji dodir bit će dodavanje senfa sobi s njegovim zavjesama, lampom, umjetničkim djelom i lego glavom koju smo imali iz njegove stare sobe. Mislim da senfni tonovi dodaju zabavan element shemi boja i pomažu u razbijanju plavih i zelenih.

Leiden Ocher stolna svjetiljka – Dunelm
Zimsko jutro – Juniqe.co.uk
Valoviti vezeni jastuk – La Redoute

Mislim da je uvijek nezgodno planirati dječju spavaću sobu, ali ako od početka zakucate shemu boja, ostatak planiranja trebao bi doći lako! Nadam se da će mu ova soba trajati dugi niz godina.

dječačka spavaća soba

About admin

Check Also

30 Manje od 30 £ Sjajni vrtni dodaci za proljeće

Prošli smo nas tjedan vidjeli kako smo raspakirali vrtni namještaj, zaprašili roštilj i vukli vanjske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *