Home / kućni dekor / Sanjiv dom u stilu šindre uronjen u šumovit ambijent u Sjevernoj Karolini

Sanjiv dom u stilu šindre uronjen u šumovit ambijent u Sjevernoj Karolini

Ovaj sanjivi dom u stilu šindre dizajnirao je Samsel arhitekti, smješteno u mirnom kvartu North Asheville, Sjeverna Karolina. Poznat kao Twin Oaks Residence, ovaj je dom dobio ime po dva visoka hrasta koji stoje na južnom uglu imanja. Drveće je već dugo dio krajolika, a dom je dizajniran u skladu s hrastovima.

Iako je novoizgrađen, ovaj dom govori o prošlosti i govori o imanju na kojem sjedi. Arhitekti su željeli da ova kuća odgovara karakteru okolnog područja, tako da je vanjsko masiranje interpretirana kuća u stilu šindre, koja je povijesno zastupljena u starim četvrtima tramvaja u Sjevernom Ashevilleu.

Projektni tim: Arhitektura: Samsel Architects | Graditelj: Tyner Construction | Dizajner interijera: Alchemy Design Studio

prijelazni-dom-eksterijer

Kontura ovog doma prati greben, dosežući vrh duž osi istok-zapad na prednjem ulazu. Prostori za život i ishranu doma istiskuju se sa sjevernog kraja travnjaka kako bi se savršeno poravnali s drvećem, dok je garaža na suprotnoj strani uvučena ispod i izvan pogleda. Duboke konzolne strehe pružaju zasjenjenje tijekom cijele godine, dok tamniji vanjski materijali i boje omogućuju stanu da se bolje povuče u šumoviti krajolik.

prijelazno-blagovaonica

Uđite unutra da biste pronašli svijetlu i prozračnu estetiku koja umjetničkim djelima daje pozadinu nalik galeriji. Čiste linije i neutralni materijali usredotočuju se na vlasnikovu kolekciju starinskog namještaja i narodne umjetnosti. Glavna razina obuhvaća sjajnu sobu, zaslon s trijema, vlasnički apartman i knjižnicu. Na katu su sobe za goste i uredski prostor.

prijelazno-dnevni boravak

Što volimo: Ova sanjarska kuća u stilu šindre pruža svojim stanovnicima tople i primamljive životne prostore. Veliki prozori osvjetljavaju unutrašnjost prirodnom svjetlošću dok uokviruju mirni pogled na okolni šumoviti krajolik. Umirujuća paleta boja dodaje cjelokupnoj atmosferi ovog doma, ugodan predah nakon dugog radnog dana. Volimo čiste linije i neutralnu shemu boja, stavljajući naglasak na prirodni okoliš.

Reci nam: Koja su vaša ukupna razmišljanja o dizajnu ovog doma? Da je ovo vaš dom, biste li promijenili neke detalje? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih nadahnjujućih obilazaka kuća koje smo ovdje prikazali na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma: Moderna planinska kuća na jezeru ugniježđena u Great Smoky Mountains, a LEED Gold dom skladno se kombinira u planinskim okruženjima Apalača.

prijelazni-dnevni boravak-kamin

prijelazno-dnevni boravak

prijelazno-dnevni boravak

prijelazno-kuhinjska

prijelazno-kuhinjska

prijelazno-dvorana

prijelazno-dvorana

prijelazno-praška-soba

prijelazno-stubište

prijelazno-stubište

prijelazno-dvorana

prijelazno-dvorana

prijelazno-spavaća soba

prijelazno-kupaonica

prijelazno-obiteljska soba

prijelazno-obiteljska soba

prijelazni-dom-ured

prijelazno-spavaća soba

prijelazno-kupaonica

prijelazni-trijem-ulaz

prijelazno-vrtna

prijelazni-dom-eksterijer

Fotografije: David Dietrich

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kul moderna dvorišna kuća promovira unutarnji i vanjski život u Arizoni

Rudnik ranča u suradnji sa Konstrukcija identiteta odgovoran je za ovu novoizgrađenu modernu dvorišnu kuću …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *