Home / kućni dekor / Romantični luksuzni apartman gleda na surovu obalu Amalfija u Italiji

Romantični luksuzni apartman gleda na surovu obalu Amalfija u Italiji

Dizajner interijera Ernesto Fusco je u potpunosti preuredio ovaj luksuzni stan nadahnut bojama i mirisima prelijepe obale Amalfija u Italiji. Ovdje, gotovo suspendiran između mora i planina, ovaj suvremeni apartman s terasom pruža pogled na prekrasno more – smješteno u drevnom ribarskom mjestu Cetara. Unutra ćete pronaći počast ljepoti ručno oslikane keramike.

Evo opisa ovog projekta koji nam je dostavio dizajner: „Potpuno preokrenuvši izgled, prostor je redizajniran s idejom da se što više poboljša pogled izvana. Veliki i otvoreni dnevni boravak otvara se moru. Promišljanje prostora na suvremen način, ali s pogledom na čarobni i romantični duh mjesta.

Dočaran od Vietri keramike, jednog od najvažnijih elemenata tradicije Amalfija. No, rušenjem pravila i tradicije stvoren je keramički strop, novi neočekivani uvid, nešto čemu se treba diviti s drugačijeg gledišta.

BILJEŠKA:

U usporedbi s izvornim izgledom, novi je uklonio većinu vidljivih prepreka. Ulazeći u stan, od ulaza imate cjelovit pogled na cijeli prostor. Ova potreba za stvaranjem čistog prostora nastavlja se i za mnoge namještaje po mjeri koji postaju jedno sa zidovima.

Kao i za vrata koja odvajaju dnevni boravak od prostora za spavanje, koji postaju okomiti rez od poda do stropa. S gledišta sustava, stvoren je Daikin kanalni klimatizacijski sustav. Uz to, stvoren je i vrhunski električni sustav za automatizaciju kuće za automatizaciju svjetla, zvuka, videa i klime.

Za tehničku rasvjetu izabrani su Viabizzunovi ugradbeni sustavi m6 i m4, svi s LED tehnologijom.

suvremeni-stan-dvorana

ULAZ:

U ovaj luksuzni stan ulazi se kroz filtar, drevni portal od oraha i stakla (oporavljen nakon obnove). S lijeve strane nalazimo umjetnička djela Paola Sandullija u terakoti i morskoj spužvi.

Dok su uvijek s lijeve strane, bijele smolaste stepenice (Warm Collection od Kerakolla) stapaju se sa zidovima da bi se pojavile kao jedan skulpturalni element. Ulaz se razvija s dvorednim ormarićima za odlaganje s vratima pune visine (dizajnirao studio) kako bi se stvorio vizualni konus koji se otvara u dnevnu sobu i more.

suvremeni-stan-dnevni boravak

DNEVNA SOBA:

U dnevnom dijelu s pogledom na more dominira “keramičko nebo”, stvoreno odabirom nekih od najljepših “ručno izrađenih Vietri pločica” tvrtke Solimene. TV zid sa suvremenim kaminom dijeli dvije blagovaonice i dnevnog boravka na zamišljen način.

Četvrtasti čelični i zrcalni stolići koji poslužuju sofu su Eliosovi Maxaltovi modeli, dok su par okruglih stolića u crnom metalu Fat Fat oni B&B Italia.

suvremeni-stan-dnevni boravak

Iza sofe, drveni ormar Metro Cubo Industries, koji je također dizajnirao studio, stvara efekt odvajanja između dnevne sobe i prolaza u prostor za spavanje (na ormariću tirkizni jež od keramike Solimene).

suvremeni-stan-dnevni boravak

Na zidu, rad iz kolekcije “sedimenti 2015” Angela Accardija. Lampa “Arco” tvrtke Flos (dizajner Castiglioni) osvjetljava blagovaonicu. Stolice / fotelje od bijelog platna dio su Gervasonijeve kolekcije Ghost. Kauč ​​također u bijelom platnu je Cigla također Gervasonijeva.

suvremeni-stan-blagovaonica

BLAGOVAONICA:

U blagovaonici nalazimo veliki stol od duhanskog hrasta, rigoroznih linija, koji su dio niza od tri komada koja je stvorila tvrtka Metro Cubo Industries prema dizajnu studija Ernesto Fusco.

suvremeni-stan-dnevni boravak

Ovješeni kredenc koji popravlja i naglašava središnju površinu blagovaonice stvorio je Metro Cubo Industries prema dizajnu studija.

suvremeni-stan-dnevni boravak

Na zidu dnevne sobe “pješčana jaja na žlicama koje vire iz zida” posebna su instalacija kipara Peppea Peronea. Odabrani zbog svog skulpturalnog oblika, mekani i bezvremenski, cijevi Milano Radiators skrivaju svoju funkciju postajući mala umjetnička djela.

suvremeni-stan-dnevni boravak

MATERIJALI:

Podovi od prirodnog brušenog hrastovog drveta protežu se cijelom kućom, ublažavajući strogost prostora. Bjelina i strogost površina, svježina i elegancija bijelih lanenih tkanina, toplina drva i boje keramike koja se nježno pojavljuje u sobama, čine ovaj prostor čarobnim i ekskluzivnim.

suvremeni-stan-dnevni boravak

Što volimo: Ovaj romantični apartman posvećen je luksuznim detaljima i netaknutim pogledima na neravnu obalu. Volimo jedinstveno umjetničko djelo i živopisne detalje pločica koji se nalaze na stropu i zidu u kuhinji. Drveni pod od ribje kosti ulijeva toplinu kroz ovaj dom. Posebno se divimo vanjskoj terasi, što je prekrasno mjesto za uživanje u pogledu na more dok se odmaramo i večeramo s obitelji i prijateljima.

Reci nam: Što mislite o ukupnim detaljima i stilskoj estetici ove obnove? Javite nam u komentarima ispod!

Bilješka: Pogledajte nekoliko drugih fascinantnih domaćih tura koje smo ovdje predstavili na One Kindesign u romantičnoj zemlji Italiji: Suvremeni troetažni dom okružen talijanskim zelenilom i Očaravajuća toskanska seoska kuća s moderno rustikalnim detaljima.

suvremeni-stan-kuhinja

KUHINJA:

Kuhinja je dizajnirana u ovom malom, uskom i dugačkom prostoru, gotovo poput teleskopa koji gleda na more … Čak i ako je napravljena u odvojenoj sobi od dnevnog boravka, nije umetnut filtar za prolaz, ovo kako bi pogled ostao slobodan dok sjedite u blagovaonici.

suvremeni-stan-kuhinja

Bijela posuda, izmijenjena malim keramičkim umetcima koji prate kromatski sastav stropa dnevne sobe. Bijela lakirana kuhinja je tvrtke Poliform.

suvremeni-stan-kuhinja

suvremeni-stan-kuhinja

suvremeni-stan-kupaonica

KUPATILO ŽIVI:

Skrivena krilom, uslužna kupaonica bila je u potpunosti izrađena od bijele smole, bijele boje koja se proteže na sanitarni čvor, na umivaonik Corian koji je dizajnirao studio i na zidne radijatore. Dugačka polica od punog hrasta djeluje kao klupa i kao potpora površini umivaonika.

suvremeni-stan-kupaonica

Ovdje su boje mora preuzete iz kolekcije plave keramike, također Solimene.

suvremeni-stan-kupaonica

suvremeni-stan-spavaća soba

GLAVNA SPAVAĆA SOBA:

Jednostavna i bitna soba, gdje bijele draperije uokviruju dva predivna pogleda, s jedne strane na more, a s druge na kupolu obojenih “pločica” crkve San Pietro.

suvremeni-stan-spavaća soba

Plava posteljina za krevet, oker baršun za klupu. Na zidu par ceremonijalnih pokrivala za glavu Juju porijeklom iz plemena Bamiléké iz Kameruna, koje su vlasnici kupili na jednom od svojih putovanja.

suvremeni-stan-spavaća soba

suvremeni-stan-spavaća soba

Na noćnim ormarićima lampice Tolomeo tvrtke Artemide i GloBall tvrtke Flos. Radijator po cijevima.

suvremeni-stan-kupaonica

GLAVNA KUPAONICA:

Čak su i ovdje zidovi obloženi bijelom smolom koja suprotstavlja sastav umivaonika u kamenu Piasentina i orahu Canaletto.

suvremeni-stan-kupaonica

Tuš dobiven iz nekadašnjeg prostora za pranje rublja zamišljen je kao mini spa. Počevši od vrata koja uključuju sustav turske kupelji, pa sve do multifunkcionalne glave za tuširanje s raspršenom vodom, vodopadom i kromoterapijom.

suvremeni-stan-stubište

suvremeni-stan-vanjska-terasa

TERASA:
Projektirana prema moru i potpuno prekrivena tikovinom poput brodske palube, terasa je zamišljena kao drugi dnevni boravak, ali bez zidova. Kako bi se naglasio ovaj aspekt “kuće na otvorenom”, različita područja s različitim funkcijama raspoređena su na različitim razinama, kao da se žele stvoriti različita okruženja.

Kuhinjski dio s otokom od čeličnih konstrukcija koje je izradio Röshults. Blagovaonica s velikim In-Out stolom od tikovine Gervasonija i naslonjačima Ciak Emua.

suvremeni-stan-vanjska-terasa

Prostor za opuštanje i razgovor gdje su odabrane velike sofe od bijele tkanine iz kolekcije Ghost-Out tvrtke Gervasoni. Solarij s ležaljkama od tikovine i tkanine, također iz kolekcije Gervasoni Ghost-Out. I na kraju, na najvećoj glasnoći, prostor za opuštanje s malom hidromasažnom kadom.

suvremeni-stan-vanjska-terasa

Za osvjetljenje, izbor je pao na Plis by Vibia koji svojim velikim sjenikama u nabore podsjećaju na klasične svjetiljke u dnevnoj sobi. Vibia također proizvodi svijetleće pufove koji zahvaljujući svojoj posebnoj strukturi daju ugodne svjetlosne efekte.

suvremeni-stan-vanjska-terasa

FOTOGRAF Roberto Pierucci

One Kindesign je primio ovaj projekt na našoj stranici prijava. Ako imate projekt koji želite prijaviti, posjetite našu stranicu za predaju na razmatranje!

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *