Home / spavaća soba dekor / Radovi na obnovi radi smanjenja troškova etažne etaže

Radovi na obnovi radi smanjenja troškova etažne etaže

Neki su linkovi pridruženi, možemo zaraditi proviziju. Cijena za vas ostaje ista. Saznaj više.

Kupnja etažne kuće ima prednosti i nedostatke. Među glavnim nedostacima nalazimo troškove koji mogu biti kočnica za buduće kupce. Srećom, postoji nekoliko rješenja za njihovo smanjenje. Renoviranje vašeg stana jedan je od njih!

1 – Izolirajte svoje tople vode i grijaće mreže toplinskom izolacijom

Toplinska izolacija je tehnika izolacije tople vode i grijaćih mreža koje se nalaze u podrumima ili na parkiralištima. To je operacija koja ima za cilj zaštititi vaše cijevi od smrzavanja tijekom zimske sezone. Ova obnova vam omogućujeuštedite do 15% na računu za grijanje. Energetska obnova zajedničkih prostora dobro je rješenje za smanjiti troškove etažiranja i napravite svoje ulaganje.

2 – Također izolirajte pojedinačne točke

Izolacija je vrlo važna kako bi se izbjegli gubici topline. To je tim više slučaj ako živite u starom smještaju. “Posebne točke” nazivamo određenim elementima koji se nalaze u cjevovodnoj mreži zgrade: ventil, slavina, filter, pumpa, ventil, reduktor itd. Za njihovu izolaciju profesionalci koriste izolacijsku pjenu koja nudi optimalnu toplinsku izolaciju. Savršeno za uštedite do 15% na računu za grijanje !

3 – Izbjegavajte gubitak energije izoliranjem potkrovlja

Ovo je savjet koji se odnosi kako na smanjenje troškova etažne imovine, tako i na individualni smještaj. Loše izolirana potkrovlja dovode do gubitka energije koji prema ADEME može doseći 30% gubitka topline.

Izolacija potkrovlja također omogućuje regulaciju temperature zgrade ljeti, tijekom razdoblja jakih vrućina. Za stanovnike zadnjeg kata izolirana potkrovlja sinonim su za značajnu uštedu energije.

Bez obzira na odabranu vrstu izolacije za vaše potkrovlje, potrebno je razmisliti o postavljanju a ventilacijski sustav, poput dvostrukog protoka CMV.

4 – razmislite o promjeni davatelja usluga

Budući da grijanje zauzima vrh pobjedničkog postolja, možda bi bilo korisno promijeniti dobavljača kako bi se postigle atraktivnije cijene. O ovoj se promjeni mora glasati na glavnoj skupštini. Provjerite sadrže li prikazane cijene sve poreze.

5 – Izolirajte vanjske zidove

Drugi dio zgrade koji se mora obnoviti kako bi se smanjili troškovi energije: vanjski zidovi. Toplinska izolacija izvana (ITE) ima brojne prednosti:

  • Poboljšava energetske performanse zgrade i stoga smanjuje račune za grijanje ili klimatizaciju
  • Omogućuje homogenu temperaturu u svakom smještaju, zimi kao i ljeti
  • Ne zadire u dnevni boravak

6 – Izolirajte donje katove

Još jedan izolacijski projekt koji ne treba zanemariti prilikom obnove vašeg stana: izolacija donjih katova. Niskim etažama nazivamo zid koji razdvaja stanove i zajedničke prostore od prizemlja ispod kojeg su smješteni podrumi ili parkiralište zgrade.

Njegova je izolacija važna jer 10% gubitaka energije dolazi kroz zemlju.

7 – Instalirajte LED svjetiljke u zajedničke prostore

The Sustavi osvjetljenja u starijim zgradama često su vrlo energetski intenzivni. Zamislite LED diode za osvjetljenje zajedničkih prostora: ulaza, parkinga, podruma, hodnika …

LED žarulje se sve više koriste u kućištima, jer imaju brojne prednosti. Ove svjetiljke troše vrlo malo električne energije kako bi se osigurala izvrsna svjetlosna snaga. Čak i ako je njihova nabavna cijena veća od uobičajene žarulje, životni vijek im je puno dulji (između 30.000 i 100.000 sati za jednu žarulju!)

8 – Zamijenite stari bojler

Ako se vaša zgrada grije kotlom, možda je vrijeme da je zamijenite! Da biste uštedjeli novac, preporuča se zamjena kolektivnim kotlom visokih energetskih performansi. Ova vrsta kotla ne označava određenu tehnologiju, već jednostavno minimalnu razinu učinkovitosti koja je općenito veća ili jednaka 90%.

Ova je vrijednost utvrđena uzimajući u obzir europske zahtjeve za ekološki dizajn, čiji je cilj smanjiti utjecaj sustava za grijanje na okoliš. Ovaj sustav također omogućuje smanjenje količine energije (neobnovljive) potrebne za proizvodnju topline. To nudi vidljiv utjecaj u smislu emisije CO2, koje su na taj način smanjene. Bolja učinkovitost također jamči niže račune za grijanje.

9 – kladite se na solarnu energiju

Što ako bi radovi na obnovi kako bi se smanjili troškovi vašeg stana bili prilika za usvajanje novih izvora energije koji poštuju okoliš? Solarna energija teži razvoju sve više i više. Solarne ploče instalirane na krovu vašeg prebivališta mogu vam omogućiti proizvodnju vlastite električne energije, ali i značajne uštede energije.

Postoje dvije vrste solarnih panela:

  • fotonaponski paneli koji proizvode električnu energiju od prikupljenog zračenja
  • toplinske ploče koje transformiraju zrake u toplinu

Ugradnja solarnih panela u etažnu kuću regulirana je. Potrebno je da pitajte za odobrenje gradsku vijećnicu. Ako je u blizini izgrađena povijesna zgrada, imajte na umu da morate imati i pristanak francuskih arhitekata zgrada.

10 – Budite za opsežni projekt obnove zgrada

Kompletna obnova zgrade može prestrašiti suvlasnike. Tko kaže da posao kaže troškove. Treba imati na umu da će ti troškovi dovesti do manje ili više značajnih smanjenja u smislu računa za energiju, grijanje itd.

Ukupna obnova se stoga sastoji od širokog spektra različitih radova koji imaju jedan te isti cilj: maksimalizirati energetske performanse zgrade istodobno eliminirajući gubitke energije.

Ne ustručavajte se nazvati stručnjake (grijanje, izolacija, solarne ploče, itd.) Koji će vam pomoći u izradi vašeg projekta obnove etažne kuće. Također provjerite sa gradskom vijećnicom ili povjerenikom da biste saznali više o pomoć i zajmovi ponuđeni u sklopu obnove stana. Generalni sastanci tada omogućuju suvlasnicima da zajedno razgovaraju o projektu i dogovore se o uvjetima financiranja, kako bi sve prošlo bez problema.

About admin

Check Also

Djeluju li LED svjetla za rast?

Dom nije pravi dom bez žive biljke. Ali kako uzgajati zelje ako vaš dom nema …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *