Home / spavaća soba dekor / Pronađite boju boje za svoju sobu

Pronađite boju boje za svoju sobu

Dani često započinju i završavaju na istom mjestu: vašoj spavaćoj sobi. Ovaj potresan komad mora u svim aspektima ispuniti vaša očekivanja. Odabir prave boje boje za vašu spavaću sobu nije nimalo lak zadatak! Boja bi trebala odražavati vašu osobnost i potaknuti emocije koje vam sliče. Čak i ako o tome ne razmišljate svaki dan, dominantna boja u vašoj spavaćoj sobi definitivno utječe na vas.

Ovdje su karakteristike povezane s najpopularnijim bojama. Jedna od njih bi mogla biti sljedeća boja u vašoj spavaćoj sobi!

Crvena boja spavaće sobe za entuzijaste

spavaća soba crvene boje

Crvena je boja koju karakterizira njezin intenzitet. Bez obzira priziva li na vas ljubav, strast ili bijes, ova energična sjena uvijek ostavlja upečatljiv prvi dojam. Mnogima je ova boja previše stimulativna za spavaću sobu. Međutim, ako vrijeme provodite u svojoj spavaćoj sobi tek nakon zalaska sunca, tamnocrvene nijanse postaju elegantne i smirujuće.

Poznato je da crvena povećava brzinu disanja, otkucaje srca i krvni tlak.

Narančasta boja za spavaću sobu: energija!

spavaća soba narančaste boje

Narančasta je boja ispunjena energijom i entuzijazmom. To obično nije povezano sa spavaćim sobama, ali može biti savršeno za aktivne ljude koji su u pokretu. Naranča vas može natjerati na razmišljanje o nekoliko ugodnih stvari poput zalaska sunca, svježine agruma ili jesenskog krajolika!

Drevne kulture povezivale su ovu boju s dobrim disanjem i visokom razinom energije.

Opuštanje uz plavu boju za spavaću sobu

plava zidna boja za spavaću sobu

Za ljude malo suzdržanije plava je savršena boja za spavaću sobu. Ova se boja smatra opuštajućom, mirnom i spokojnom. Plava je izuzetno popularna boja kod muškaraca, a sve više i kod žena. Vrlo tamne nijanse plave boje mogu se povezati s tugom ili melankolijom. S druge strane, blijedoplave nijanse mogu nadopuniti osvjetljenje sobe koja prima malo prirodnog svjetla.

Za razliku od crvene, plava smanjuje krvni tlak, brzinu disanja i otkucaje srca. Ako svoju spavaću sobu koristite za domaću zadaću ili posao, poznato je da plava boja poboljšava produktivnost!

Dodir prirode sa zelenom bojom za spavaću sobu

zelena boja za spavaću sobu

Zelena je osvježavajuća i umirujuća boja za oči. Povezan je sa srećom, zdravljem i duševnim mirom. Kada se pravilno koristi, ova boja može biti savršena za svaku sobu u domu. Isprobajte kako biste dodali boju svom predsoblju. Nije iznenađujuće što je ovo idealna boja za ljubitelje prirode.

Zelena je prepoznata po svojoj sposobnosti smanjenja stresa. Osim toga, neke studije tvrde da je zelena dobra za plodnost!

Ljubičasta boja za spavaću sobu: luksuz i opuštanje

zid spavaće sobe ljubičaste boje

Ljubičasta je povezana s luksuzom, kreativnošću i opuštanjem. Ova se boja može koristiti za spavaću sobu kada vlasnici kuća traže raspoloženje koje je neobično (ljubičasta se rijetko viđa u prirodi). Prepoznata kao sofisticirana boja, ljubičasta je često voljena ili omražena. Prije donošenja odluke provjerite jeste li na desnoj strani ove jednadžbe!

Mauve se stoljećima smatra kraljevskom bojom. Nekoliko povijesnih ličnosti prikazalo ga je kako bi pokazalo svoju mudrost i bogatstvo. Uz to, ljubičasta je boja povezana s duhovnošću, natprirodnim i božanstvima.

Ružičasta spavaća soba: boja kreativaca

ružičasta boja za spavaću sobu

Svjetlija i bljeđa verzija crvene, ružičaste nadahnjuje romantiku i ljubav. To je boja koja je snažno povezana sa ženama, ali sve više muškaraca to pretpostavlja. Ružičasta posjeduje karakteristike kao što su suosjećanje, ljubaznost i nježnost.

Poznato je da ova boja ima smirujuće i kreativne učinke. Ružičasta je popularna boja za djevojačke spavaće sobe.

Dodajte radost svojoj spavaćoj sobi: žuta

žuta boja u spavaćoj sobi

Žuta poručuje radost. Njegova povezanost sa sunčevim zrakama daje mu energične i živahne osobine. Iako je poznato da ova boja donosi sreću, rizično je koristiti je kao dominantnu boju u spavaćoj sobi. Predoziranje energijom koje to pruža može ometati opuštenost i smirenost za kojom se traži. Ako ste mladi roditelji, studije pokazuju da bebe teže plaču više u žutim sobama.

U terapiji se žuta koristi za poticanje živaca i pročišćavanje tijela. Kako biste ga integrirali u svoj dekor, možete stvoriti žuti fresku! Čak smo napisali članak s 91 idejom za unutarnje zidove koji će vas zasigurno nadahnuti!

Fleksibilni umovi: neutralna boja za spavaću sobu (siva, bijela i bež)

neutralna boja za spavaću sobu

Neutralnije boje izvrstan su izbor za spavaću sobu. Oni su fleksibilne nijanse koje se dobro koordiniraju s više osobnosti i dekora.

  • Slikanje u bijeloj boji predstavlja čistoću i nevinost. Jasnoća bijele boje daje iluziju prostora (da biste se osjećali poput veće spavaće sobe), osim što uljepšava vaš dekor. Preporučuje se bijelu boju u vašem neurednom dekoru podmazati drugom bojom za borbu protiv “praznine” koju može stvoriti posve bijela soba.
  • Smeđa ili bež prirodne su boje koje dočaravaju snagu, pouzdanost i sigurnost. U velikim količinama soba ove boje može izgledati veliko i dati ozračje usamljenosti. Umjesto toga, ove boje upotrijebite za dodatke.

Crna (ili vrlo tamna) boja za spavaću sobu

Crna boja za spavaću sobu

Budući da crna boja nastoji upijati svjetlost sobe, rizično ju je koristiti kao dominantnu boju u sobi u kojoj morate biti aktivni. Ako svoju spavaću sobu koristite kao radni stol, umjesto crne boje upotrijebite dodatke, namještaj, jedan zid ili druge sitne dijelove u svom dekoru.

S druge strane, ako spavaću sobu koristite samo za spavanje i ako vam je teško čvrsto spavati, ova boja može vam pomoći! Neki kažu da tamna boja u spavaćoj sobi neutralizira prostor, što zauzvrat promiče mirniju noć.

Jeste li odabrali?

Pa, opisuje li vas jedna od ovih boja? Razmislite da svoju spavaću sobu oslikate ovom! I podijelite svoja iskustva i komentare s nama.

10 stilova ukrašavanja dječje sobe prema njihovoj osobnosti

Objavljeno 20. studenog 2015

10 stilova ukrašavanja dječje sobe prema njihovoj osobnosti

About admin

Check Also

Najbolje temelje protiv starenja 2021: Formule multitaskinga za fine linije

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Nema ničega što volim više od multitasking kozmetičkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *