Home / uređenje dnevnog boravka / Profesionalni savjeti za organiziranje vašeg ormara

Profesionalni savjeti za organiziranje vašeg ormara

Otvorite li ikada svoju garderobu i odmah je užasnuto zatvorite? Puca li po šavovima i jednostavno se ne možete suočiti s totalnim raščišćavanjem? Ne brinite, svi smo bili tamo i ne bojte se – Empatikini profesionalni savjeti za organiziranje garderobe sigurno će vas uputiti u pravi smjer.

Prvi korak je zapravo posjedovanje korisne i funkcionalne garderobe. Iskorištavanje prostora neophodno je u svakoj spavaćoj sobi, a posebno unutar samog ormara ili ormara. Ako je unutrašnjost vašeg ormara s odjećom dobro uređena, veće su šanse da se vaš nered ne izlije u ostatak spavaće sobe.

Ispraznite svoju garderobu i procijenite njezinu korisnost. Dobra garderoba trebala bi imati puno prostora za sve različite stvari koje morate pohraniti. Na primjer, šipka za odjeću neophodna je za vješanje predmeta, ali što je sa svim ostalim stvarima – cipelama, donjim rubljem, dodacima, kapama, možda posteljinom ili pokrivačima. Dakle, unutar ormara trebali biste imati i police, možda stalak za cipele na dnu i nekoliko ladica ako je potrebno.

To su osnovne stvari, ali postoje načini na koje možete poboljšati praktičnost garderobe. Na primjer, umjesto jedne šine za odjeću, zašto ne biste stavili dvostruku tračnicu? Sav prostor na vrhu sobe možete iskoristiti tako da imate ormar od poda do stropa. Imajte visoko pomične tračnice koje se palicom mogu pomicati u dohvat.

Najbolji način da imate ormar koji odgovara vašim potrebama je ulaganjem u namješteni ormar. Stručnjaci mogu ugraditi sve što vam treba, tako da je ormar što funkcionalniji. Možete graditi od poda do stropa i uključiti onoliko polica, ladica ili tračnica koliko vam treba. Ovu prilagodbu rijetko možete dobiti s garderobom kupljenom u trgovini.

Veliki ormar s unutrašnjošću od oraha

Savjet 2: Odluka o tome što trebate zadržati

Kad imate savršenu garderobu, vrijeme je da se bacite na organizaciju garderobe – razvrstavanje sve odjeće i obuće. Svatko s vremena na vrijeme treba dobro razriješiti, a zapravo je prilično poletno kad napravite malo prostora u garderobi i očistite ormar.

Opće je pravilo pravilo od 12 mjeseci – ako ga niste nosili 12 mjeseci i ne možete se sjetiti događaja u bliskoj budućnosti na kojem ćete ga nositi, onda to nije na popisu. Možda imate neke iznimke od pravila, poput vrlo skupe haljine koju možete ponovno odjenuti na sljedeći svečani događaj ili nešto sentimentalno što je na primjer poklon. Ali u suprotnom, riješite se!

Naravno, kad kažemo riješite se, ne želimo da bacate ovu odjeću u smeće i pridonosite rastućim problemima s odlagalištima otpada. Neželjenu odjeću možete reciklirati ili odnijeti u dobrotvorne radnje. Neki od vaših prijatelja možda čak žele i odjeću koja vam više ne odgovara.

Savjet 3: Osigurajte sezonske pri organiziranju garderobe

Ono što želimo nositi ljeti uvelike se razlikuje od onoga što želimo nositi zimi, pa ima smisla sve odvojiti u skladu s tim. Preklopite odjeću koja vam neće trebati sljedećih nekoliko mjeseci i spremite je na police ili u plastične kutije. Oni se mogu premjestiti na stražnji dio ormara, izvan pogleda, sve dok ih ne budete spremni vratiti natrag u svoju kolekciju. To znači da lako možete pristupiti odjeći koja će vam trebati iz dana u dan, a da ne morate premetati.

Savjet 4: Kategorizirajte

Ako želite biti stvarno organizirani, možete ići korak dalje i kategorizirati svoju odjeću. Objesite predmete kao što su bluze, majice, suknje, traperice, haljine. Alternativno možete kategorizirati u stilove, poput casual odjeće i svečane odjeće, ili po bojama.

Nadamo se da će vam ovi savjeti za organizaciju garderobe pomoći da budete puno organiziraniji u spavaćoj sobi! Posjetite našu galeriju ormara za više inspiracije.

About admin

Check Also

Summer Edit: Haljine – Crystalin Marie

Nije ljeto bez haljina, zar ne? Da budem iskren, već sam kupio dovoljno haljina da …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *