Home / spavaća soba dekor / Pripremite svoju djecu za dan preseljenja

Pripremite svoju djecu za dan preseljenja

Kretanje može biti teško za cijelu obitelj na mnogim razinama. Na primjer, možda ne znate gdje nabaviti najbolje kutije, niti kako spakirati stvari, pa čak ni koje su neke stope kretanja. I dok lako možete proguglati cijene svojih lokalnih pokretača ili pronaći pristojne vođenje kutije u pokretu, još uvijek ima nekih važnijih stvari koje treba razmotriti, poput odnosa sa svojom djecom tijekom ovog užurbanog i stresnog vremena.

Bez obzira na dob, djeca će imati poteškoća s razumijevanjem ili prihvaćanjem poteza. Napokon, ogromna promjena u njihovom životu može imati trajne posljedice. Dakle, prije nego što taj dan dođe, morate biti mama koja bi im pomogla da glatko prođu kroz proces. Imajući to na umu, evo vam zgodnog malog vodiča o tome kako pripremiti svoje mališane prije nego što dođe dan velikog poteza.

1Mala djeca i predškolci

Neki ljudi mogu pomisliti da je kretanje s predškolcima i djecom jednostavno, jer zapravo ne razumiju što se događa. U stvarnosti bi to moglo biti još teže nego kretati se s tinejdžerima ili pre-tinejdžerima. Napokon, što je dijete mlađe, trebat će vam više vaše pažnje.

Srećom postoje puno načina možete pristupiti svojim mladuncima u ovo stresno vrijeme. Sve što trebate je strpljenje, kreativnost i puno ljubavi.

Nikad ne zaboravi na njih

Da, pakiranje tih kutija potrajat će, i da, morat ćete više puta iščupati kosu iz frustracije. Međutim, vaše dijete neće mariti za to. Bit će im stalo do zagrljaja, trljanja trbuha, igračaka i istraživanja. Dakle, najbolji način da se bavite i pakiranjem i brigom o mališanima je uravnotežiti ga. Na primjer, kad god možete, zaustavite to što radite i pokupite svoje mališane. Ponovite to nakon još jednog pakiranja i opet kad dobijete slobodnu minutu. Na taj se način vaše dijete neće osjećati izostavljeno i možete raditi u miru. No što je još važnije, svako malo napravit ćete potrebne kratke pauze koje vam mogu pomoći da se odmorite.

Upotrijebite vizualna pomagala da objasnite potez

Predškolac možda ima razumijevanja što je kretanje, ali to će biti ograničeno. Štoviše, djeca bi mogla postaviti neka pitanja koja na njihovoj razini ne možete točno objasniti. Stoga pokušajte koristiti igračke i druge rekvizite da objasnite potez. Na primjer, možete uzeti njihovu omiljenu igračku i odglumiti potez. Razgovor bi mogao zvučati poput “da, mama, tata i medvjed i ti, svi živimo u novoj kući. Ali medvjed će biti s vama u vašoj novoj sobi. A tako će i zečić, i ptičica, i svi vaši mali prijatelji! Pogledajte kako su uzbuđeni! Svi će voljeti svoj novi dom s tobom. ‘

2Djeca predškolske dobi školske dobi

Za razliku od mališana ili predškolaca, djeca u dobi od 6 do 12 godina znat će što je kretanje. Međutim, možda im se ideja ne bi svidjela, a to uistinu može biti prilično teško iskustvo za njih. Dakle, kao mama koja se također kreće s njima, morate pokušati razumjeti njihove osjećaje. Evo nekoliko savjeta kako to učiniti.

Razgovarajte, suosjećajte, slušajte, razumijejte (TELU)

Ako je vašoj djeci teško, pokušajte biti uz njih. Otvoreno i smireno razgovarajte s njima o potezu i ne bojte se dajte im do znanja kako se osjećate. Napokon, velika promjena jednako je zastrašujuća za vas kao i za malene. Također, ako viču na vas, plaču ili imaju ispad, nemojte se brzo naljutiti. Priđite im mirno i dajte im do znanja da razumijete kroz što prolaze.

Uključite djecu u proces preseljenja

Vaša djeca trebaju odgovarajuću pažnju, čak i tijekom selidbe. Naravno, ne možete se puno igrati s njima uz svo planiranje i pakiranje koje morate obaviti. Srećom, možete ubiti dvije ptice jednim kamenom uključivanjem svoje djece u postupak, komentira kućni odstranjivač Ryan Banks. Puno je aktivnosti koje možete raditi zajedno, od kampiranja u zatvorenom do ukrašavanja kutija koje se kreću. Zapravo, vaša vam djeca čak mogu pomoći da odlučite koje ćete igračke držati, a koje donirati ili baciti. Uštedjet ćete puno prostora u pokretu, a uz to je dobar način da djecu zaokupite dok radite druge stvari.

3Tinejdžeri

Tinejdžeri su pomalo buntovni i preseljenje u drugi grad može potaknuti takvo ponašanje. Štoviše, cijeli proces može biti prilično traumatično u toj fazi života. Imajući to na umu, morat ćete pažljivo pristupiti svojoj adolescentnoj djeci, a evo nekoliko stvari na koje ćete morati obratiti pažnju.

Raspravite o svemu otvoreno

Sjednite sa sinom ili kćeri tinejdžericom i pitajte ih što osjećaju zbog selidbe. Mogli bi imati prijatelje koje ne žele napustiti ili čak romantično zanimati. Također, možda bi se željeli vratiti u svoj rodni grad na događaje poput maturalne zabave. Pokušajte biti što razumljiviji i pomozite im da se usredotoče na pozitivne aspekte poteza. Na primjer, taj potez može poslužiti kao “praksa” za buduće događaje u njihovom životu, poput odlaska na fakultet ili pronalaska vlastitog mjesta. Štoviše, dopustite im da se svako malo vraćaju u svoj stari dom da vide svoje prijatelje. Ako možete, dogovorite njihov povratak tijekom maturalnih i drugih događaja.

Preseljenje tijekom školske godine

Ako se planirate preseliti dok je vaš tinejdžer još usred školske godine, razmislite o tome da ih pustite da ostanu u svom rodnom gradu dok praznici ne krenu iza ugla. Ljeti će im biti daleko lakše doći s vama. Vaš tinejdžer može ostati s rođakom ili bliskim prijateljem iz domaćinstva.

Zaključak

Stres zbog selidbe može ostaviti trajni trag na djetetu bez obzira na dob. Kao majka morat ćete se usredotočiti na smanjenje što više stresa. Ako to uspijete, vaš će potez proći glatko. No što je još važnije, vaša će djeca to proći zdrava i sretna i s malo poteškoća prilagodit će se svom novom životu.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *