Home / spavaća soba dekor / Prednosti ergonomskih stolica i zašto biste trebali prebaciti |

Prednosti ergonomskih stolica i zašto biste trebali prebaciti |

Dugo sjedenje na pogrešnoj uredskoj stolici može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim problemima. Dobra vijest je da sada postoji mnogo ergonomskih alternativa vašoj tradicionalnoj radnoj stolici. Ergonomske stolice dizajnirane su da poboljšaju vaše držanje tijela, spriječe ozljede i povećaju produktivnost.

Podesive značajke ergonomskih stolica omogućuju vam udobno sjedenje dok radite dugo za radnim stolom. Poboljšano držanje pomaže u sprečavanju bolova u leđima, problema s kralježnicom i još mnogo toga. S obzirom na brojne prednosti ergonomskih stolnih stolica, sada je najbolje vrijeme za promjenu.

Pogledajmo pobliže brojne prednosti ergonomskih uredskih stolica.

1Podrška za držanje tijela

Tradicionalnim uredskim stolicama nedostaje ergonomije, što znači da se morate naginjati naprijed i raditi. Nepravilna visina leđa može uzeti danak na vašem držanju tijela, što rezultira bolovima u leđima. Ergonomske stolice nude dizajn u punoj dužini koji podržava vaše prirodno držanje i omogućuje vam ravno sjedenje tijekom rada.

2Povećajte produktivnost

Nekoliko je studija potvrdilo pozitivnu povezanost između ergonomski dizajnirane uredske stolice i produktivnosti. Ako udobno sjedite, nećete osjetiti bol niti ćete se osjećati umorno. Kad ne osjetite iscrpljenost ili nelagodu, poboljšati će se radni učinak i produktivnost; to je jednostavno!

3Smanjenje boli

Uredski radnici često prijavljuju bolove u leđima i vratu – što se događa zbog lošeg držanja tijela uslijed sjedenja u tradicionalnoj uredskoj stolici. Uobičajeni dizajni uredskih stolica ne dopuštaju vam dugo sjedenje, a da se ne osjećate ukočeno. Ergonomska stolica smanjuje bolove u tijelu, pomažući vam na kraju da se osjećate opuštenije jer su vaše držanje i bolovi dobro podržani.

4Niski pritisak kuka

Kad sjedite u uredskoj stolici, kukovi zadržavaju težinu. Ergonomska uredska stolica smanjuje pritisak na bokove zahvaljujući odgovarajućoj dubini sjedala koja podupire gornji dio tijela.

5Fleksibilan i prilagodljiv

Uredske stolice moraju ponuditi fleksibilnost i prilagodljivost kako bi udovoljile individualnim potrebama svakog radnika. Svaka osoba ima različitu visinu i veličinu tijela, pa ne možete očekivati ​​da se svi prilagode jednom standardnom dizajnu stolice.

Fleksibilne i podesive uredske stolice omogućuju vam podešavanje visine i nagiba prema vašim željama. To vam može pomoći da udobno sjedite i održavate dobro držanje tijela. Većina ergonomskih uredskih stolica dolazi s mogućnostima podešavanja visine i dubine sjedala, naslona za leđa i naslona za ruke.

6Bolja cirkulacija krvi

Prema više studija, sjedenje samo sat vremena može povećati rizik od kardiovaskularnih bolesti, depresije, bolova u leđima i smanjene cirkulacije krvi. Iz tog se razloga uredskim radnicima savjetuje da mijenjaju položaj svakih 30 do 45 minuta.

Američko udruženje za srce napominje da svaki pokret koji povećava brzinu metabolizma u mirovanju može dugoročno rezultirati dubokim zdravstvenim blagodatima i smanjiti vjerojatnost razvoja ozbiljnih bolesti.

Ergonomske stolice vrlo su fleksibilne; postavke prilagodbe možete koristiti za promjenu položaja. To pomaže poboljšati cirkulaciju krvi, sprječavajući zdravstvene probleme koji inače mogu nastati sjedenjem na nefleksibilnom stolcu.

7Smanjenje šteta u zdravstvenom osiguranju

Potraživanja zdravstvenog osiguranja zaposlenih čine velik dio proračuna tvrtke. Tvrtke mogu smanjiti medicinske zahtjeve zaposlenika ulaganjem u ergonomski namještaj.

Ergonomske uredske stolice učinit će da se radnici osjećaju ugodnije i ugodnije, smanjujući tegobe i ozljede nastale korištenjem pogrešnih stolica. Kao takve, ove stolice ne samo da će koristiti vašim zaposlenicima, već će i uštedjeti novac vaše tvrtke.

8Univerzalni dizajn

Većina ergonomskih stolica ima univerzalni dizajn koji je namijenjen svima. Za razliku od specijaliziranih stolica koje se fokusiraju na određeni dio tijela, ergonomske stolice su fleksibilne, što im omogućuje prilagodbu različitim visinama, težinama i vrstama tijela.

9Optimizacija sigurnosti

Ergonomske stolne stolice, kao što su Ermoromske računalne stolice Biomorph, dizajnirani su s obzirom na sigurnost korisnika. Ove stolice sprečavaju ozljede uslijed pada i drugih vrsta nesreća na radnom mjestu. Oni prolaze strogo laboratorijsko testiranje i certificiranje kako bi osigurali najbolje rezultate.

10Izdržljiv

Ergonomske uredske stolice trajnije su od svojih tradicionalnih kolega. Uz pravilnu njegu i održavanje mogu trajati mnogo godina. Većina proizvođača nudi svojim kupcima višestruke pogodnosti nakon prodaje. Na primjer, u slučaju bilo kakvih problema poput loma ili kvara, stolice možete popraviti pomoću jamstva ili nabaviti novu uz popust.

About admin

Check Also

Djeluju li LED svjetla za rast?

Dom nije pravi dom bez žive biljke. Ali kako uzgajati zelje ako vaš dom nema …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *