Home / kućni dekor / Povijesna staja prolazi kroz izvanrednu transformaciju u Novoj Engleskoj

Povijesna staja prolazi kroz izvanrednu transformaciju u Novoj Engleskoj

Povijesnu radionicu nalik staji dizajner / vlasnik pretvorio je u otvorenu i prozračnu jednosobnu kuću Stephen Peck, smješten u Falmouthu, gradu u okrugu Cumberland, Maine. Vlasnici kuća odlučili su surađivati ​​s tvrtkom sa sjedištem u Portlandu Briburn za ovaj projekt, impresionirani njihovim osjećajem da prednjače u održivosti.

Većina ljudi bi srušila ovu staju da bi stvorila posve novu strukturu, no vlasnici su imali viziju. Očarale su ih mnoge neobične povijesne značajke poput modne piste među rešetkama ili poda od grotla s broda Liberty. Željeli su počastiti prošlost čuvajući ove značajke, dok poštujući sadašnjost čineći ugodno moderno mjesto za život, i počastiti budućnost pretvarajući propuhnu staru staju u visoko energetski učinkovito, održivo stanovanje.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKTURA Briburn DIZAJN INTERIJERA Stephen Peck Dizajn GRADITELJ Graditelji smaragda

staja-dom-eksterijer

Arhitekti su ustrajali u izvornom rasporedu staje. Otvorili su prostor koji su zauzeli stropni nosači, pretvarajući modnu pistu u strukturnu grebensku gredu da pridrži novi krov. Klizna staklena vrata integrirana su na istočnu stranu konstrukcije, dok je na zapadnoj fasadi dodano moderno dvoslojno staklo.

staja-dom-eksterijer

Projektni tim uspješno je transformirao ovu povijesnu staju u hermetičan, energetski učinkovit dom. Radeći unutar postojeće ovojnice zgrade, projektni tim morao je uzeti u obzir očuvanje izgleda izvornog stropa od sirovog drveta. Na vrhu starog krova izgradili su izolacijsku šupljinu od 16 inča.

staja-dom-ulaz

Počeli su s tamno obojenom membranom uz krovnu oblogu, tako da ne možete vidjeti kroz pukotine, a zatim su instalirali ProClima Intello X, “pametnu barijeru” koja je otvorena pare i nepropusna za zrak, omogućujući im zračno zatvaranje krova. Krovni sustav s ventilacijom izveden je pomoću 16 ″ TJI greda, a šupljine su ispunjene gustom celuloznom izolacijom.

staja-dom-ulaz

Iznad: Prostor za blato sa stražnje strane sadrži Jøtul peć na drva iz peći i kamina Embers.

staja-dom-velika-soba

Što volimo: Ova povijesna staja sadrži očuvane detalje tijekom modernizacije strukturne cjelovitosti ovog doma. Vlasnik / dizajner dodao je vlastitu osobnost u ovaj prostor namještajem i priborom koji su prikupljeni tijekom godina. Posebno volimo privlačnu estetiku očuvanih podnica, koje se sastoje od 80 brodskih palubnih otvora Liberty od tri do pet metara od Douglasove jele, privezanih mesinganim trakama.

Reci nam: Koji su detalji u dizajnu ovog doma najprivlačniji i zašto u komentarima u nastavku volimo čitati vaše povratne informacije!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu kućnu turneju koju smo prikazali ovdje na programu One Kindesign u prekrasnoj državi Maine: Lijepo osvježeni primorski dom uz neravnu obalu Mainea.

staja-dom-kuhinja

Iznad: U kuhinji je plavo obojeni ormarići Rainstorm SW 6230 – Sherwin-Williams. Ploče su iz Blue Rock of Maine. Na zidu japanska pokošena pločica podzemne željeznice.

staja-dom-kuhinja

staja-dom-kuhinja

staja-dom-dnevna soba

Za izolaciju zidova korištena je pjena za vanjsku izolaciju. Za polovicu je dobivena reciklirana pjena radi smanjenja utjecaja na okoliš. Unutrašnjost su uspjeli učiniti hermetičnom, stoga je trebalo instalirati sustav izmjene zraka koji će dovoditi svježi filtrirani zrak i pružiti zaista veliku kvalitetu zraka.

Provođenje strojeva potrebnih za ovaj sustav, kao i dvije dizalice topline, zahtijevalo je puno pažljivog razmatranja i koordinacije s instalatorom. Oba su sustava postavljena na najbolje moguće mjesto zbog funkcionalnosti, a pritom su ih držali relativno skrivenim kako ne bi postali žarišna točka.

staja-dom-eklektično-stubište

Čelične I-grede i grede od drvene kutije vode se uzdužno kako bi pridržale daleke zidove, a istovremeno podržavaju novu modnu pistu koja vodi do spavaće sobe na katu. Drugi su skriveni u zidovima. Kako ne bi uklonio patinu sa postojećeg drveta, projektni tim morao je gurnuti ovih greda od 1000 kilograma u kuću i na mjestu bez oštećenja strukture.

staja-dom-blagovaonica

Iznad: Luster od muranskog stakla visi iznad blagovaonskog stola.

staja-dom-dvorana

Još jedan izazov u ovom projektu preuređenja staje bilo je otkriće olovne boje i drugih štetnih materijala, koje je trebalo pažljivo ukloniti i pravilno zbrinuti. Jednom kad je stara štala skinuta, morala ju je izravnati, ispraviti i prilagoditi. Neki dijelovi zidova morali su biti obnovljeni na način koji nije oštetio dijelove koje su pokušavali sačuvati.

staja-dom-dvorana

U potkrovlje je dodana spavaonica koja je stvorila ugodnu spavaću sobu. Moderne životne prostore dizajnirao je dizajner / vlasnik.

staja-dom-seoska kuća-spavaća soba

Iznad: Potkrovlje na katu sadrži vlasnikovu spavaću sobu i kupaonicu. Na podu prekrasna marokanska prostirka, dok je na krevetu indijska pokrivač.

staja-dom-seoska kuća-kupaonica

Iznad: U kupaonici prenamijenjena kredenca služi kao taština. Zid je obojen granitnim vrhom SW 6250 – Sherwin-Williams.

staja-dom-eksterijer

Iznad: Veliki Marvinovi prozori i francuska vrata pomažu otvoriti strukturu i poplaviti prostor prirodnim svjetlom.

staja-dom-eksterijer

Fotografije: Francois Gagne

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Luksuzna kuća u stilu seoske kuće u Oregonu može se pohvaliti prekrasnim detaljima

Ovu luksuznu seosku kuću dizajnirao je Wendy O’Brien Uređenje i uređenje interijera, smješten na imanju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *