Home / kućni dekor / Planinski dom obrtnika s rustikalnom elegancijom u planinama Blue Ridge

Planinski dom obrtnika s rustikalnom elegancijom u planinama Blue Ridge

Ovaj dom planinskih obrtnika dizajnirao je Plattova arhitektura u suradnji sa Morgan Keefe Graditelji, smješten u privatnoj golf zajednici Wade Hampton Golf Club u Cashiersu u Sjevernoj Karolini. Svaki detalj ovog doma osmišljen je kako bi stvorio umjetničko djelo. Stan je smješten na imanju od 4 hektara, koje obuhvaća 5.847 četvornih metara stambenog prostora s pet spavaćih soba i sedam kupaonica.

Ne samo da je mali planinski gradić Cashiers uistinu lijepo mjesto, već i ova luksuzna rezidencija stvara prekrasno utočište. Paleta boja obnovljenih drvenih greda i zidnih dasaka, zajedno s autohtonim izborom kamena i pažljivo uređenim toplim jantarnim osvjetljenjem stvara ambijent vjeran prirodnim ljepotama koje okružuju ovaj gostoljubivi rustikalni dom.

rustikalno-dnevni boravak

Za izolaciju ovog doma korištena je pjena otvorenih stanica u cijelom toplinskom omotaču. Zvučno vatiranje od stakloplastike koristilo se oko svih spavaćih soba, kupaonica, rublja i između podova.

rustikalna blagovaonica

Iznad: Za drvene zidne obloge vodoravni materijal je obnovljeni Hemlock, dok je vertikalni materijal crveni kesten prozirnog završnog sloja. Nije korištena mrlja.

rustikalno-kuhinjska

Iznad: Kuhinjski otok sastoji se od bijelog hrasta, po mjeri dizajnera Morgan Creek Cabinetry iz Atlante. Ormar za ormar je Emtek; Pješčenjak, bronca, okrugli gumb, 86058. Duljina otoka duga je približno 13 ′, a široka 4 ′. Na vanjski balkon vode vanjska vrata s džepom. Paneli vrata su od tvrtke Kolbe postavljeni u ručni okvir Doors In Motion.

rustikalno-kuhinjska

Što volimo: Ovaj veličanstveni dom planinskih obrtnika odlikuje se toplom i primamljivom paletom materijala i prilično idiličnim okruženjem šume. Prostor trijema savršen je za zabavu obitelji i prijatelja dok uživate u spektakularnim pogledima koje ovaj stan nudi. Veliki prozori pružaju obilje prirodnog svjetla, a istovremeno pomažu uokvirivanju mirnog okruženja ovog ugodnog utočišta.

Reci nam: Koji su vam detalji najprivlačniji u dizajnu ove kućne turneje? Bi li ovo bila vaša ideja o ultimativnom planinskom skrovištu? Javite nam svoje misli u komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jedan prekrasan obilazak kuće koji smo ovdje predstavili na portalu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma: Prekrasan rustikalni dom u Sjevernoj Karolini ogrnut vremenom od drveta.

rustikalno-kuhinjska

Iznad: Kuhinjski backsplash su granitne ploče, lokalno nabavljene kroz Mountain Marble & Granite u Ashevilleu, NC. Pod je obnovljeni antikni hrast, slučajne širine, površina završena uretanskim završetkom, bez mrlje.

rustikalno-vinski podrum

Iznad: Vinski podrum može primiti do 850 boca! Boja zidne boje je baltičko siva 1467 | Benjamin Moore.

rustikalna-obiteljska soba

Iznad: Prozori za ovaj projekt su jedinice presvučene Kolbeom. Stropni materijal je 1 × 6 T&G Arkansas žuti bor.

rustikalno-dnevni boravak

Iznad: Stropni materijal je obnovljena kukuta s prirodnom završnom obradom od patine, dok je pod obložen hrastom. Ognjište kamina prirodni je kamen koji se vadi lokalno u zapadnoj Sjevernoj Karolini.

rustikalno-spavaća soba

Iznad: Spavaća soba sadrži obojeni arkansaski žuti bor na zidovima i regionalno obnovljene obloge od “staje od staje” na stropu – kupljene putem Appalachian Antique Hardwoods. Zidovi su obojeni u Bleeker Beige HC-80 | Benjamin Moore, dok je obloga Navajo White OC-95 | Benjamin Moore, a prozori su Van Buren Brown HC-70 | Benjamin Moore.

Stropni nosači izrađeni su od obnovljenih 8x materijala, čvrstih, koje je izgradila tvrtka Big Timberworks sa sjedištem u Montani. Kamin za kamin lokalno je lomljeni kamen na zapadu Sjeverne Karoline, koji se naziva “Kamen planine Elk”. Veličina ove spavaće sobe je 16 ′ širine x 24 ′ dužine.

gorski-obrtnik-kupaonica

Iznad: U kupaonici su zidovi tuša Topcu 8 × 16 Espresso Vein Cut-H / F. Podovi: Topcu espresso francuski uzorak brušeni / neispunjeni / veincut. Zidovi i strop su pero i žlijeb, žuti bor; boja boje je Manchester Tan HC-81 | Benjamin Moore. Ova kupaonica široka je približno 7’6 “, a duga 16”.

gorski-obrtnik-spavaća soba

Iznad: U spavaćoj sobi za goste obnovljeni su podovi, mješovite vrste, širine 6-8 ″. Zidovi su obojeni u Bleeker Beige HC-80 | Benjamin Moore, dok je obrubljena boja Navajo White OC-95 | Benjamin Moore.

planinski-obrtnik-trijem

Iznad: Podovi ovog trijema sa zaslona prirodni su kamen ploča, koji se lokalno vadi u zapadnoj Sjevernoj Karolini i istočnom Tennesseeju. Pravo ime je Watauga Flagstone. Kamen za kamin vadi se regionalno, naziva se “Elk Mountain”, a dobiva se iz Kamenoloma Steep Creek u Brevardu, NC. Prozori su vinil prozori koji se mogu složiti, a proizvela ih je tvrtka Bill’s Aluminium Products, Inc. iz Franklina, NC. Ovaj je prostor približno 18’W x 30’D.

planinski-obrtnik-balkon

Iznad: Na balkonu je stropni materijal lokalno obnovljen, brušen hemlock. Pletena kolekcija Classic od Ljetni klasici pruža opuštajuću udobnost u ovom pošumljenom utočištu.

planinski-obrtnik-dom-eksterijer

Iznad: Ulaz na prilazni put je asfaltni, a preostala površina je šljunak. Riječ je o smeđem šljunku koji je u regiji poznat kao Nolichucky Stone. Metalni krov za ovaj dom je bakreni lim od 22 kolosijeka tvrtke AllCon Roofing u Greenvilleu, SC.

Fotografije: J. Weiland

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Nalazi na Facebook tržištu: Washington DC

Slučajno sam preskočio prošlomjesečnu objavu na Facebook Marketplace Finds, pa mi je bilo zabavno zaroniti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *