Home / kućni dekor / Osvjetljenje vašeg vrta – vrtovi Kate Gould

Osvjetljenje vašeg vrta – vrtovi Kate Gould

Načini kako vaš vrt učiniti primamljivijim navečer.

Iskoristiti naše vrtove na najbolji način nikada nam nije bilo toliko bitno kao trenutno. Naši će vrtovi biti utočište koje nam je svima potrebno, utočište u kojem možemo pobjeći i smanjiti tjeskobu te se istinski isključiti sa svijeta. Uz predložene tjedne i možda mjesece boravka kod kuće, Kate dijeli svoje prijedloge i načine na koje možete osvijetliti svoj vrt kako biste produžili večeri provedene na otvorenom ili uistinu uljepšali naš pogled na vrt kad je to možda jedini pogled koji ćemo svi vidjeti neko vrijeme.

Osvjetljenje je savršen završni detalj u bilo kojem vrtu, bez obzira koliko velik ili mali bio, a postoje i opcije osvjetljenja koje si možete sami prilagoditi ako je pristup električaru težak. Uvijek savjetujem naše klijente da osiguraju kupnju najbolje opreme koju mogu priuštiti izdržati vanjske elemente ili biti spreman za rasvjetu u zatvorenom kad se ne koristi.

Citiram iz moje knjige: “Tema vrtne rasvjete toliko je široka da bih o tome mogao napisati cijelu knjigu.”

Za potrebe ove teme u trenutnoj klimi, premda ću se usredotočiti na opcije osvjetljenja koje možete naručiti putem interneta i prilagoditi se sebi. Svaki se vrt i svako nalazište ipak razlikuje, a različiti stilovi osvjetljenja ili zapravo koliko će se rasvjete koristiti ovisit će o svakom vrtu, ovisno o njegovoj jedinstvenoj situaciji ili okruženju ili vašem ukusu.

Postoje neka područja na kojima možda nećete moći koristiti svjetla, poput zaštićenih područja ili područja ulične tame, osvjetljenje u tim slučajevima može ometati prolazak prometa. Uz to, drveće s Naredbom za zaštitu drveća (TPO) ne može se paliti ili na njih moraju biti postavljena svjetla. Prije nego što započnete bilo što naručivati, najbolje će biti provjeriti koje su vaše okolnosti i napraviti neko vlastito istraživanje.

U nastavku sam sastavio svoje prijedloge za metode osvjetljenja koje ćete moći naručiti putem interneta. Još je uvijek dobro isplanirati rasvjetu koristeći bilješke, knjige raspoloženja ili Pinterest, umjesto da kupujete hrpu različitih predmeta, a da ne znate kamo će ići i hoće li surađivati. Planiranjem ćete osigurati najbolji učinak i sposobnost stvaranja različitih atmosfera za različite prigode.

Također sam prethodno predložio klijentima da upale čajne svjećice i postave ih po vrtu kako bi dobili ideju kako će rasvjeta izgledati tamo gdje se nadate da ćete ih postaviti. Osvjetljenje je najučinkovitije kad ga pohvali mrak. Ne mora sve u vašem vrtu biti odjednom osvijetljeno. Zamišljajte vrt kao da je to soba koja treba različite razine svjetlosti da bi stvorila različite efekte.

Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

  • Možda vam je potrebna osnovna postavka da biste istaknuli promjene razine, stepenica ili dna zidova zbog sigurnosti.
  • Sljedeće su okruženje drveće i arhitektonsko bilje, a slijede ga nižekatnice.
  • Vodeni elementi i skulpturalni predmeti trebaju biti osvijetljeni i možda ćete ih htjeti osvijetliti kao samostalne dijelove kako biste stvorili visoku dramu.

About admin

Check Also

Rustikalna francuska seoska kuća sa suvremenim štihom u Kaliforniji

Ovu izvrsnu rustikalnu francusku seosku kuću dizajnirao je Fergus Garber arhitekti, smješten u Woodsideu, gradu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *