Home / spavaća soba dekor / Osnove znanja o sestrinstvu koje možete primijeniti kod kuće

Osnove znanja o sestrinstvu koje možete primijeniti kod kuće

Sestrinska profesija prilično je plemenita. Morate pomoći ljudima da postanu bolji; što može biti zadovoljnije od toga? Zapravo, ljudima u vašem domu možete pomoći i nekim vrlo osnovnim sestrinskim znanjem. Prilika da svojim najdražima pomognete u njihovim zdravstvenim stanjima i da se osjećaju bolje prilično je nevjerojatan osjećaj. Kao medicinska sestra, evo nekoliko osnovnih stvari koje možete primijeniti kod kuće.

1Stvaranje prikladnog prehrambenog plana

Budući da ste medicinska sestra, morate osigurati da vaši pacijenti održavaju pravilnu prehranu. Istu stvar možete primijeniti i kod kuće. Kao član obitelji imat ćete dobru ideju o zdravstvenim uvjetima ostalih članova. A kao medicinska sestra moći ćete stvoriti prikladne prehrambene planove za sve njih.

Na primjer, ako netko u obitelji pati od dijabetesa, pobrinut ćete se da njegova prehrana sadrži malo ili nimalo šećera. A ako netko boluje od bubrežnih bolesti, pobrinut ćete se da uzima puno vode za piće.

I vaša dužnost ovdje ne završava samo. Nakon što završite s izradom prehrambenih planova, trebali biste ih i provoditi. Provjerite pridržava li ih se svaki član.

2Osiguravanje zdravih životnih uvjeta

Bolnice uvijek teže održavanju zdravog okruženja za svoje pacijente. A medicinske sestre trebaju osigurati takve zdrave životne uvjete. Medicinske sestre pobrinut će se da im sve u bolesnikovoj sobi odgovara. Sve od temperature prostorije do mirisa, sve to treba pomoći pacijentu da se osjeća bolje.

Kod kuće to možete učiniti i vi. Ako netko u vašoj obitelji ima temperaturu, trebali biste mu pomoći da se osjeća ugodno u svojim sobama. Postavite im sobnu temperaturu na optimalnu razinu, a ako im je prehladno, uzmite im sobni grijač.

Osiguravanje zdravih životnih uvjeta također znači da svaki dan morate imati pristup svježem zraku i sunčevoj svjetlosti. Također je važno da autsajderima ograničite da posjećuju njihove sobe ili da ostanete dulje vrijeme s njima na istom mjestu.

3Provođenje osnovnih pregleda i testova

Bez obzira jeste li registrirana medicinska sestra ili ste samo pripravnik, postoji nekoliko medicinskih testova i pregleda koje možete lako provesti. Vrlo ih je jednostavno izvesti, a oprema potrebna za njihovu izvedbu lako je dostupna na tržištu.

Neki od ovih testova i provjera uključuju –

  • Provjera temperature: Samo stavite termometar u usta pacijenta i uzmite očitanje. Na tržištu su dostupni digitalni koji sada sve čine puno lakšima.
  • Provjera krvnog tlaka: Digitalni aparati za krvni tlak također su dostupni u tu svrhu.
  • Provjera razine šećera: Jednostavno možete upotrijebiti dijabetički pribor za to u roku od nekoliko minuta.

Uz sve to, možete im pomoći i kod bolova u tijelu, provjeriti alergije i promatrati imaju li problema s disanjem ili ne.

4Praćenje dnevnih lijekova

Baš kao što biste pomogli članovima svoje obitelji da održavaju zdravu prehranu, tako biste im trebali pomoći da prate svakodnevne lijekove.

Ljudi često zaborave uzeti svoje recepte na vrijeme, posebno starije osobe. Kao medicinska sestra vaša je odgovornost podsjetiti ih na doze. Naravno, nemoguće je uvijek biti tu da ih podsjetite na njihove lijekove. Dakle, ono što možete učiniti jest nazvati ih kad je vrijeme da uzmu drogu ili postaviti alarm koji će ih podsjetiti na to. Možete čak i instalirati aplikacije za podsjetnike na lijekove na njihovim telefonima koji će u osnovi obaviti posao umjesto vas.

Također ćete morati pratiti sve promjene u njihovim receptima i o tome ih obavijestiti.

5Odgovaranje na zdravstvena pitanja

U vrijeme zdravstvene krize ili hitne situacije, obitelj će se okrenuti prema vama sa najrazličitijim pitanjima. I očekuju da odgovorite na svakog od njih. Naravno, možda ne znate odgovore na sve, ali pokušajte im pomoći.

To možete učiniti pregledavanjem bilješki ili udžbenika. Možete ih čak i potražiti na mreži. Ovih dana možete dobiti sve svoje sestrinski odgovori od profesionalaca ili praktičara poput vas. Svoje usluge obično pružaju medicinskim sestrama pripravnicima i studentima. Ako je potrebno, pomoći će i vama.

Uz sve ovo, još jedna ključna odgovornost koju ćete imati je pružanje emocionalne podrške članovima svoje obitelji. To je vrlo osnovna sestrinska praksa, a opet, jedna od najvažnijih. Samo budite tu za njih i pobrinite se da se ne stresuju dok previše brinu o svom zdravlju.

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *