Home / kućni dekor / Oregonska kuća iz snova praznog gnijezda okružena je čarobnom šumom

Oregonska kuća iz snova praznog gnijezda okružena je čarobnom šumom

Ovu energetski učinkovitu kuću iz snova dizajnirao je Giulietti Schouten Weber Arhitekti, smješten na vrhu šumovitog grebena u predgrađu Portlanda Beaverton u Oregonu. Nakon što su poslali svoju odraslu djecu na fakultet, par praznih gnijezda poželio je promjenu krajolika. Željeli su da im novo prebivalište ponudi kraće putovanje do posla i pruži svu udobnost starenja na mjestu.

Par je kupio teško pošumljeno zemljište od 1,2 hektara koje će prihvatiti život na otvorenom tijekom cijele godine. Zatražili su da njihovo stanovanje može živjeti – i u zatvorenom i vani – u hladnoj sjeverozapadnoj klimi s prirodnim svjetlom i filtriranim pogledom na šumu. Unutar ovog modernog doma površine 4.867 četvornih metara pronaći ćete otvoreni raspored jednostavnih, čistih linija i privlačne topline.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Giulietti Schouten Weber Arhitekti IZVOĐAČ WA Hughes Izgradnja INŽENJER Madden & Baughman Engineering ARHITEKT KRAJOLOGA Dennis ‘7 Dees

suvremeni-dom-eksterijer

Pristup ovom posjedu omogućuje zajednička privatna cesta do male čistine između zaštićenih stabala i staništa.

suvremeni-dom-eksterijer

Ovaj je dom trebao biti mjesto okupljanja obitelji, unatoč tome što im djeca većinu godine odlaze, i da bi se mogli zabavljati, a opet i dalje imati udobnost svakodnevnog života.

suvremena-kuhinja

Ovo se stanovanje sastoji od dugog, jedno opterećenog, otvorenog plana koji prolazi sjever-jug s dnevnim površinama orijentiranim zapadno na šumski rezervat od 35 hektara i otvoreni prostor.

suvremena-kuhinja

Iako je prekrasna šuma bila glavna atrakcija ovog posjeda, predstavljala je i neke od glavnih izazova. Smješteni unutar zaštićene šume, strogi propisi nalagali su gdje će se graditi građevina i otisak zgrade. Arhitektu je skrenuo pozornost još jedan izazov – imanje na jugu donirano je kao rezervat za zaštitu okoliša i sliva, donoseći svoj vlastiti set propisa.

suvremena-kuhinja

Iznad: U kuhinji otok kvarcni vodopad čini prekrasnu žarišnu točku. Ormarići od bijelog hrasta unose toplinu u ovaj minimalistički prostor. Prozor iza sudopera pruža zapanjujući pogled na šumu. Vrhunski uređaji uključuju Miele pećnicu i perilicu posuđa, ploču za kuhanje Wolf i hladnjak Sub-Zero.

suvremena-terasa

Vanjska fasada obložena je štukaturom, okomitim cedrovim oblogama od cedra u obliku utora i utora. Velika klizna staklena vrata pomažu u zamagljivanju unutarnjih i vanjskih granica. Sjedala na otvorenom dolaze iz Restoration Hardware, zajedno s Marbella Metal pravokutnim stolom. Na podu beton opran kiselinom.

suvremena-dnevna soba

Dvokatno središnje ognjište označava podjelu između velike dnevne sobe i privatnog glavnog apartmana na sjeveru. Ognjište je obloženo Mosa porculanskim pločicama. Namještaj uključuje sjedeću garnituru Como – dizajn unutar dosega i stolicu Noomi – dizajn unutar dosega.

suvremeno-plutajuće-stubište

Plutajuće stubište od bijelog hrasta vodi do malene druge razine koja sadrži dvosobne apartmane za smještaj vlasnikove djece ili gostiju, dnevnog boravka i natkrivene terase.

suvremena-spavaća soba

Što volimo: Ova kuća iz snova u Oregonu suvremena je, ali ugodna, s prekrasnom pažnjom prema detaljima tijekom svog dizajna. Gusto postavljeno šumsko okruženje jednostavno je čarobno, a pogledi su maksimizirani iz svake sobe u ovom stanu. Posebno volimo kako smo se jako pazili na zaštitu drveća na imanju i preusmjeravanje oborinskih voda. Arhitekti su nevjerovatno obavili posao stvaranja bezvremenskog doma za starenje na mjestu, a istovremeno su mogli ugostiti i goste sa skraćenim radnim vremenom.

Reci nam: Što mislite o ukupnim detaljima dizajna ovog doma? Biste li što promijenili? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu domaću turneju koju smo prikazali ovdje na programu One Kindesign u saveznoj državi Oregon: dom ranča na splitskoj razini sredinom stoljeća dobiva nevjerojatan lifting lica.

suvremena-spavaća soba

Ova mirna glavna spavaća soba ima klizna staklena vrata koja zamućuju unutarnje i vanjske granice. Šetnica neposredno ispred spavaće sobe povezuje se s vanjskim spa centrom, vrtom i vrtom.

suvremena-kupaonica-taština

U glavnim kupaonicama podovi su Mosa porculanske pločice. Veliki zid ostakljenja snima netaknute poglede na šumu.

suvremena-kupaonica-kada za natapanje

Vrhunac ove glavne kupaonice nalik spa centru je samostojeća kada Badeloft dopunjena uređajima Aquabrass.

suvremena-kuhinja

Kroz ovu kuću iz snova Orgeon, podovi od tvrdog drva su bijeli hrast, dok je strop cedar s utorima i utorima. Ovaj hodnik vodi do radne sobe.

suvremeni-home-ured

Tiha radna soba na jugu djeluje kao zasebno povlačenje iz većeg životnog područja s odabranim pogledom na šumu. Ovaj prostor sadrži prilagođene police od drva i dizajnerski namještaj, uključujući presjek Gus Modern, potpornu stolicu Saarinen i Ottoman iz Knolla te stol Noguchi.

suvremeni-home-ured

suvremena-soba za prah

Kupatilo u prahu nalazi se tik do ulaza u ovaj dom.

suvremeni-dom-eksterijer

Prilikom izrade ovog projekta primijenjen je pristup osjetljiv na web lokaciju. To je uključivalo očuvanje svih stabala jele i javora na imanju, dok novo uređena područja pomažu istaknuti prirodni ambijent. Olujni otpadni tok preusmjerio se u sliv oborinskih voda koji se dijeli sa susjednim imanjima, što se u konačnici slivalo natrag u lokalno slivove.

Dodatne održive značajke uključuju izolirane prozore, LED rasvjetu i toplinsku ovojnicu zgrade s visokom razinom izolacije koja je iznad minimalnog koda. Ovaj je dom sakupio Oregonov energetski rezultat od 109.

suvremeni-dom-eksterijer

suvremeni-dom-eksterijer

FOTOGRAF David Papazian

suvremeni-site-plan

suvremeni-tlocrt

suvremeni-presjek-plan

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *