Home / kućni dekor / Obnovljena kabina pruža utočište arhitektu na otoku Bainbridge

Obnovljena kabina pruža utočište arhitektu na otoku Bainbridge

Alan Maskin, ravnatelj i vlasnik tvrtke Arhitekti Olson Kundig obnovio je svoje osobno utočište u kabini, smješteno na otoku Bainbridge u Washingtonu. Dodatak na drugom katu pruža ovoj kabini prekrasan pogled na prolaz Agate, morski morski morski tjesnac na olimpijskom poluotoku. Opseg ovog projekta površine 1.100 četvornih metara podrazumijevao je preuređenje i dodavanje kabine na plaži iz 1938. godine – uključujući dizajn interijera, umjetničku kuraciju, namještaj po mjeri i krajobrazni dizajn.

Kroz moderne dizajnerske intervencije ocrtavaju se dvije različite ere kuće: 1930-e i danas. Maskin je dizajnirao nekoliko prilagođenih komada namještaja i elemenata kućišta u cijelom domu. Mnogi kao glavni materijal uključuju šperploču napravljenu od glulam-a, uključujući krevet u dnevnoj sobi, ormar i krevet s ugrađenim odlaganjem ispod.

obnovljena-kabina-povlačenje-ulaz

Otprilike šest mjeseci trebalo je da se osigura građevinska dozvola, a dodatnih sedam mjeseci za preuređivanje i dogradnju. Ovo je za arhitekta bio projekt iz snova i počeo je raditi na transformaciji. Izvorni dom bio je samo jedna priča, s niskim visinama stropa od 7′-6 ″ i potkrovljem. Unutarnji zidovi i strop bili su obloženi širokom daskom duglaste jele. Uglavnom je bio neizoliran, a električno podno grijanje i električne ožičenja bili su neispravni.

obnovljena-kabina-povlačenje-dom-ured

Ispod terase na gornjoj razini nalazi se izvorni grijani trijem. Taj je prostor pretvoren u veliku blagovaonicu za smještaj do deset gostiju i kućni ured za arhitekta.

obnovljena-kabina-povlačenje-blagovaonica

Prozori uokviruju pogled na dva vrta na otvorenom; vrt u hladu dodan ispod velikog stabla, zajedno s vrtom za sunčanje na sjeveru. Ovaj je vrt prepun izdržljivih biljaka koje su nadahnuti arhitektima putovali na tropska odredišta.

mala kabina-blagovaonica

Sve originalne drvene ploče u cijeloj kabini koje su skinute radi preinake prenamijenjene su u nove dodatke. To je uključivalo ormariće, stropove i spremišta.

mala-kabina-kuhinja

Za projekt su bili potrebni novi uređaji i uređaji u kupaonici i kuhinji, uključujući peć na drva koja je zamijenjena. Uklonjen je niski strop u dnevnoj sobi, dok je tavanski prostor pretvoren u strop katedrale koji se uzdiže na visini od 17 metara. Dodani su novi temelji, dok čelični okvir strukturno povezuje temelje, zgradu i krov – što je primjereno u zonama potresa.

mala kabina-trijem-nizozemska vrata

Što volimo: Ova obnovljena kabina lijepo je očuvana i modernizirana kako bi pružila nevjerojatno utočište arhitektu. Volimo fantastičan pogled na vodu i vrtnu oazu koja okružuje ovaj dom. Puno je jedinstvenih detalja o dizajnu, od namještaja po mjeri i ugrađenih dijelova do spavaće sobe i terase druge etaže. Nekadašnji trijem pretvoren u ured / blagovaonicu izvrsna je prenamjena prostora.

Reci nam: Što mislite o sveukupnoj transformaciji ovog doma? Koje elemente volite i što biste promijenili da je ovo vaše povlačenje u kabinu? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu inspirativnu kućnu turneju koju smo ovdje predstavili na programu One Kindesign iz portfelja arhitekata ovog doma: Sićušno povlačenje kabine u šumu Washingtona nadahnjuje unutarnji mir.

mala kabina-trijem-nizozemska vrata

mala kabina-dnevna soba

mala kabina-dnevna soba

U kabini se nalazi kolekcija djela Scotta Fifea, Suttona / Beresa / Cullera, Leiva Fagerenga, Karen Rudd, Rebecce (Gavran) Lucan, Chrisa Critesa, Davida Eisenhoura, Mary Larson i Klare Glosove, između ostalih.

mala kabina-dnevna soba

mala kabina-dnevna soba

mala kabina-dnevna soba

mala kabina-dnevna soba

mala kabina-dnevna soba

Arhitekt je dizajnirao većinu ugrađenog namještaja i ormarića koji se nalaze u ovom kompaktnom domu. Prilagođeni dijelovi izrađeni su od ljepljene šperploče kao glavnog materijala. To uključuje krevet od kože i čelika u dnevnoj sobi.

mala kabina-dnevna soba

U unutrašnjost je ugrađeno novo stubište (koje je zamijenilo ljestve), s narančastim usponima od pleksiglasa za filtriranje svjetlosti u kupaonicu ispod stepenica.

mala-kabina-kupaonica

stubište s malom kabinom

mala kabina-stubište-detalj

stubište s malom kabinom

mala kabina-spavaća soba

Dodatak u drugoj priči obuhvaća veliku spavaću sobu s ostakljenjem od poda do stropa koje uokviruje pogled na vodu. Uz to je na drugu razinu dodana terasa smještena u lišće starog javora.

mala kabina-spavaća soba-terasa

mala kabina-spavaća soba

mala kabina-spavaća soba

Arhitekt je dizajnirao armaturu od šperploče i krevet od šperploče s ugrađenim spremištem. Pod je izrađen od drveta od starih ljepljenih laminiranih (glulam) greda iz srušenih zgrada.

mala kabina-spavaća soba

mala-kabina-zid-detalj

obnovljena-kabina-povlačenje-vanjština

Na vanjskoj fasadi novi / modernizirani dijelovi kabine bili su obloženi valovitim cinkom. Ovo je proizvod sastavljen uglavnom od recikliranog cinka.

obnovljena-kabina-povlačenje-krajolik

obnovljena-kabina-povlačenje-vanjski-sumrak

obnovljena-kabina-povlačenje-vanjski-sumrak

obnovljena-kabina-povlačenje-vanjska-noć

FOTOGRAF Aaron Lietz

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Luksuzna kuća u stilu seoske kuće u Oregonu može se pohvaliti prekrasnim detaljima

Ovu luksuznu seosku kuću dizajnirao je Wendy O’Brien Uređenje i uređenje interijera, smješten na imanju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *