Home / spavaća soba dekor / Obiteljske financije – kako izbjeći uobičajene zamke u ugovorima o osiguranju |

Obiteljske financije – kako izbjeći uobičajene zamke u ugovorima o osiguranju |

Jeste li upravo postavili novu kuću i brinuli se za njezino osiguranje? Doista, dobivanje pravog osiguranja može se činiti teškim zadatkom, jednako je važno osigurati svoju kuću i druge dragocjenosti kako biste dobili potrebnu naknadu u slučaju štete.

Na primjer, štedite sve svoje vrijeme i novac za postavljanje a prekrasan šarmantan dom s najljepšim namještajem i estetskom rasvjetom. Nažalost, iznenada dolazi do požara i većina vaših omiljenih predmeta uništava se i sav vaš novac potrošen na njih troši se. Ovdje vam osiguravajuće osiguranje kuće ili predmeta pomaže u oporavku od gubitka!

Kupnja pravog osiguranja za vaš dom također može izgledati nezgodno! Davatelji osiguranja često mogu sklopiti lukave ponude korisne za njih, ali ne i za vas! Stoga, dok donosite odluku o osiguranju, trebali biste biti oprezni prema uvjetima i pravilima istih. Uz to, trebali biste prethodno odlučiti i stvari za koje želite biti osigurani kako ne biste pali u ovu zamku. Da biste razumjeli razne stvari koje morate provjeriti prije nego što se odlučite za pravo osiguranje za vas, možete započeti odavde.

1Savjeti za izbjegavanje zamki osiguranja

  • Polise osiguranja često izostavljaju namještaj i druge vrijedne predmete u vašem vrtu. To mogu uključivati ​​trampoline, dječje bicikle i razne druge dragocjenosti. Stoga biste trebali osigurati da se i oni smatraju dijelom vaše kuće kako bi svi predmeti bili osigurani u slučaju nužde.
  • Lukavi pružatelji osiguranja također vas mogu zarobiti pokrivajući neke predmete koji su ostavljeni na otvorenom unutar granica vaše kuće, ali izostavljaju određene skupe predmete. To mogu uključivati ​​roštilje, zvučne sustave i druge takve proizvode.
  • Također biste trebali izbjegavati podcjenjivati ​​svoje stvari i kuću. Ne zaboravite da je ovo prilika za osiguravatelje. Ako ste premalo osigurali svoju imovinu i nakon nesreće potražite naknadu štete, osiguratelj će odbiti platiti točnu vrijednost vaše imovine veću od vrijednosti osiguranja. To je zato što ste premalo osigurali svoju imovinu i svoje stvari. Stoga, ponovno procijenite vrijednost svoje imovine i stvari.

2Pitanja vezana uz terminal u vašem ugovoru

Nužno je da vi pročitajte uvjete i odredbe police osiguranja. To je važno jer sprečava da vas osiguratelj ne zarobi. Osiguravajuća osiguranja ili ugovori često mogu sadržavati riječi ili izraze koji mogu imati zbunjujuće značenje, omogućujući tako osiguravateljima da vas prevare kada tražite naknadu štete.

Uz to, trebali biste biti svjesni vrste osiguranja koje kupujete. Zapamtite, neke police osiguranja možda neće osigurati naknadu u svim okolnostima! Na primjer, u slučaju da postoji poplava, mogli biste vam nadoknaditi gubitak namještaja ali ne i sve predmete u vašoj kući. Budući da se navedena vrsta osiguranja spominje pod policom svakog osiguranja, neophodno je da ih dobro pročitate i zatim odaberete.

3Što je spor o pokrivanju i kako se boriti s njima?

Polise osiguranja mogu imati različite slojeve osiguranja. Nadalje, razne police osiguranja pokrivaju određene određene stavke. Na primjer, osiguranje za vašeg ljubimca ne pokriva troškove vašeg namještaja. Kao rezultat toga, ako ne prođete kroz police osiguranja i ne donesete ishitrenu odluku, možda postoji spor oko pokrića između vas i vašeg osiguravatelja. Zapamtite, vaš je cilj maksimalno iskoristiti svoju policu osiguranja, a ne raspravljati se sa osiguravateljem.

Da biste izbjegli spor oko pokrića, prvo biste trebali odlučiti o stavkama za koje želite biti osigurani. To može uključivati ​​vaš nakit, kućne ljubimce i sve ostale skupe predmete. Drugi je korak odabrati pravo osiguranje koje bi pokrivalo sve stavke za koje želite biti osigurani. Uz to, trebali biste pročitati i politike i iznimke od osiguranja koje ste odabrali kako biste kasnije izbjegli spor oko pokrića.

U zaključku

Odabir ispravnog osiguranja i iskorištavanje maksimuma može se činiti teškim zadatkom. Zapamtite ako ne znate što osiguranje pokriva dovoljno dobro, osiguravatelj vas može lako prevariti i to je u konačnici vaš gubitak. Stoga potražite više mogućnosti i dobro pročitajte svaku od njih kako biste izbjegli takav scenarij.

About admin

Check Also

Najbolje temelje protiv starenja 2021: Formule multitaskinga za fine linije

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Nema ničega što volim više od multitasking kozmetičkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *