Home / spavaća soba dekor / O kojem se cvijeću najlakše brinuti?

O kojem se cvijeću najlakše brinuti?

Iako većina ljudi cijeni što imaju cvijeće u svojim kućama, održavanje je teško ako vlasnika domova nema često. Ako ste zauzeta osoba, možda ste navikli vidjeti usamljeno, uvenulo cvijeće dok se vraćate kući iz dugog dana.

Međutim, zauzetost ne znači da ne možete svako malo organizirati cvijeće kako biste razveselili dan i uljepšali svoj dom. Evo nekoliko mogućnosti cvijeća s malim održavanjem za one kojima nedostaje vremena i vještine za brigu o cvijeću.

1Tulipani

Tulipani su zaštitni znak proljetne sezone, a također olakšavaju i privlače pažnju u svaku sobu. Ovo je cvijeće jednako fino, koliko i divno. Ako pravilno njega za izrezane tulipane, mogu ostati zdravi i živahni i deset dana nakon obrezivanja.

2Kozmos

Cosmos je odavno izbor cvjećara, a mnoge sorte zahtijevaju malo posla, ali donose puno zadovoljstva. Ovaj se cvijet čini krhkim, ali ipak potraju puno duže kad su složeni u vazi.

Cosmos biljke su velike. Ovisno o vrsti, mogu doseći visinu od 150 cm. Dolaze u raznim bojama koje nadopunjuju bilo koji cvjetni aranžman. Čak je i njezino lišće zapanjujuće.

3Ruže

S više od 100 milijuna kupljenih godišnje, ruže su najznačajniji cvijet. Ruže nikada nisu generičke, jer postoji 20 000 različitih vrsta ovog cvijeća.

Ruže zadržavaju ljepotu dva tjedna ako se pravilno postave u vazu. Kao savjet razbijte im kraj stabljike kako bi upili više vode.

4Karanfili

Svaki aranžman kupljen u cvjećarnici sigurno bi imao barem jedan karanfil. To bi cvijeće moglo ostati do 15 dana u vazi uz pravilan tretman. Izbjegavajte ih izlagati sunčevoj svjetlosti i vlazi. Također im redovito osiguravajte svježu vodu. Oni su među najprilagodljivijim dostupnim cvjetovima.

5Alstroemerije

Često poznat kao peruanski ljiljan, nije lako pronaći cvjetni aranžman bez nekoliko cvjetova alstroemerije. Ovaj cvijet sličan ljiljanima daje na svakoj peteljci nekoliko pupova. Ova značajka doprinosi izgledu savršenog, elegantnog buketa. Ovo je cvijeće također dobro za oblikovanje vašeg stolića.

Pojedinačni cvijet alstroemije traje otprilike jedan tjedan. Međutim, kako svaka stabljika sadrži nekoliko cvjetova, skupina alstroemerija mogla bi ostati do 14 dana u vazi.

6Gladiola

Gladiolus je jedno od najčešće uzgajanih sezonskih cvjetova. Da biste ih održavali, pripazite da pratite razinu vode i dopunite kad je to potrebno. Neotvorene pupove možete prisiliti na otvaranje omotavanjem prozirnom plastičnom vrećicom i punjenjem vaze toplom vodom.

Gladioli su izuzetno osjetljivi na fluorid. Ako vaša voda ima fluor, pustite je da se slegne nekoliko sati prije nego što je poprskate po cvijeću. Ako se pravilno zbrine, ovo cvijeće može potrajati i do tjedan dana.

7Ljiljani

Bilo koja vrsta ljiljana je lijepa, ali orijentalni ljiljani daju najviše mirisa. Aranžman novih orijentalnih ljiljana može mirisati čitav prostor.

Da biste produžili razdoblje cvjetanja u vazi, berite stabljike s usko otvorenim pupoljcima. Kad se obrežu i postave u vazu, izrezani ljiljani mogu održavati svoju ljepotu jedan do dva tjedna.

8Orhideje

Cvjetovi orhideje mogu ostati tjednima, ako ne i mjesecima, kada se koriste kao sobna biljka. Ne mogu trajati toliko dugo ako se režu, ali većina sorti trajala bi najmanje 14 dana. Ipak su jako jednostavan za održavanje uz pravilnu njegu i redovito mijenjanje vode.

9Cinija

Cinije dolaze u raznim oblicima, visinama i nijansama. Cvijeće varira u veličini i složenosti, od sitnih i običnih do masivnih i zamršenih. Njima je jednostavno upravljati, jer uspijevaju po vrućem vremenu.

Većina cinija kontinuirano raste tijekom dugih vrućih sezona. Također se dobro kombiniraju s drugim nadaleko poznatim cvjetovima u cvjetnom aranžmanu.

10Scabiosa

Scabiosa dodaje izvrstan i privlačan profil vašem cvjetnom aranžmanu. Ovo cvijeće ima dug život u vazama. Također dolaze u raznim bojama – od kreme do nježne plavo-ljubičaste.

Završni savjet

Da biste produžili život cvjetova nakon stavljanja u vazu, izbjegavajte izlaganje jakom sunčevom svjetlu, ne zaboravite zamijeniti vodu po potrebi i ne zaboravite obrezati stabljike prije nego što promijenite vodu u vazi.

Bilo koji cvjetni aranžman mogao bi pretvoriti bilo koji prostor u raj. Međutim, nekoliko cvjetova brzo uvene i umre kad se izrežu i stave u vaze. Prvi potez je utvrditi kojim je vrstama cvijeća najlakše upravljati. Na taj način možete uživati ​​u ljepoti svog cvijeća, a da ne trošite previše vremena brinući se o njemu.

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *