Home / spavaća soba dekor / Neobičan izbor karijere za žene

Neobičan izbor karijere za žene

Jeste li se ikad zapitali zašto ste vi ili neka druga osoba odabrali određeni put u karijeri? Drugi bi to mogli imati za stvar izbora, hobija, preferencija, a postoje i oni koji su možda odabrali svoju karijeru nakon što su ih nadahnuli članovi njihove obitelji ili oni oko njih.

Što god bilo, ne morate se zadovoljiti ‘normalnim’ poslom ili onim za koji mislite da je uobičajen. Ako sjedenje zatvoreno za uredsku kabinu od osam ujutro do pet popodne nije za vas, onda se nemojte uzrujavati zbog toga. Puno je drugih radnih mogućnosti, čak i za žene.

Koji su neki od ovih nekonvencionalnih izbora karijere za žene? Ovaj članak ističe nekoliko primjera za vas:

1Pastor ili đakon

Ne može mnogo žena razmišljati o tome da ulazak u službu bude dio svog posla. Ali ako ste duhovna i religiozna osoba, onda ste itekako dobrodošli raditi kao pastor, đakon ili velečasni.

Iako je župništvo možda nekonvencionalan i podcijenjen posao, u današnje moderno doba to je prijeko potrebno u vjerskoj zajednici. Evo mnogih ispunjavajućih razloga koji bi vas trebali uvjeriti da krenete i napravite taj skok vjere, pogotovo ako je ovo put karijere kojim ste jednom čeznuli:

  • Omogućuje vam da se bavite vrlo važnim stvarima, koje utječu na srce i duhovnost onih koji vjeruju u istu vjeru kao i vi;
  • Omogućuje vam rad po fleksibilnom rasporedu, ali također budite spremni biti dežurni svima koji će vam trebati pomoć tijekom teških doba svog života;
  • Omogućuje vam da napravite veliku promjenu u čovjekovom životu, čak i ako je to samo kroz vašu službu.

Ako želite pristupiti ovom karijernom putu, možete odabrati i modnu radnu “uniformu”. Posjetite svete šavove, među ostalim internetskim trgovinama ogrtača svećenstva, za razne opcije koje možete birati.

2Glasovni umjetnik

Ako volite razgovarati, ali ne želite nužno biti pred kamerama, tada bi rad kao umjetnik koji izrađuje glas mogao biti savršena prilika za posao. Ovo je posao koji se dobro plaća, a snimke zvuka možete raditi za gotovo sve – od reklama pa čak i do animiranih filmova!

Razmislite o svim ženskim likovima u nekim crtićima koje volite. Njihovi razgovori oživljavaju kroz glasovnog umjetnika.

3Doula

Doulas su iskusne primalje ili njegovateljice koje pomažu majkama u praksi različitih tehnika rađanja. Obično ih traže žene koje preferiraju današnje nekonvencionalne oblike porođaja.

Postoje i žene koje još uvijek rade s OB-GYN-om i rađaju u bolnici, ali pored sebe imaju dulu koja će ih provesti kroz proces porođaja. Doule su korisne i nakon rođenja, poput pomoći ženama da se snađu kroz pravilno dojenje, njegu dojenčadi i slično.

Raditi kao doula ispunjava karijeru iz sljedećih razloga:

  • Izlaže vas karijeri u kojoj ste u mogućnosti pomoći ženi kroz bolno, ali i emocionalno i ispunjeno vrijeme njihova života;
  • Omogućuje vam fleksibilno radno vrijeme, osim što morate biti spremni i na dugo radno vrijeme za slučaj da porod napreduje ili počne u sitne jutarnje sate;
  • Ispunjen posao koji će pomoći ženi da oživi ovaj svijet i voditi nju i bebu kroz nježni proces oporavka.

4Profesionalni jahač

Gotovo svaka djevojčica jednom je sanjala da posjeduje malog ponija. Sad kad ste starija djevojka, kako lijepo mora biti posao koji vam omogućuje zarađivanje za život dok jašete na konjima? Ako iskreno volite konje, ovo je nekonvencionalan opis posla koji se prilaže uz vaše ime.

Iako jahanje nije za svakoga, dobra je karijera nakon što započnete. Uživat ćete u određenim ima koristi od toga što je jahač, poput sljedećeg:

  • Dobro čuva vaše zdravlje jer je trening i jahanje konja već vježba za sebe;
  • Omogućuje vam rad na otvorenom i zajedništvo s prirodom, što je vrlo korisno ako niste tip koji će biti sretan u zatvorenom uredu;
  • Može vam olakšati stres jer ćete imati posebnu vezu sa svojim konjem.

Zaključak

Uzbuđuje li vas ovaj popis mogućih, ali neobičnih mogućnosti karijere? Vidite, ne morate uvijek raditi ono što rade svi drugi. Ako vas određeni put u karijeri usrećuje, zašto onda ne biste išli na to! Život je prekratak da bih se pitao: ‘Što ako?’ Sve dok zarađujete dovoljno za život da biste uzdržavali sebe i obitelj i ako zarađujete plaću iz legitimnih i čistih izvora, zašto onda ne?

Obratite pažnju na gornji popis ili naprijed i istražite druge mogućnosti koje ste možda oduvijek željeli učiniti. Sada biste trebali biti zadovoljni poslom koji radite.

About admin

Check Also

HipDot Clueless Collab odobren je od Cher Horowitz

Uvijek možemo računati da će nam HipDot donijeti istinski kultnu suradnju. Razmislite samo o kolekcijama …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *