Home / spavaća soba dekor / Naši savjeti za opremanje i uređenje

Naši savjeti za opremanje i uređenje

Otvorena kuhinja je sve više i više u trendu. Modernija od tradicionalne kuhinje, sastavni je dio svakodnevnog života. Smještena u neposrednoj blizini dnevne sobe, otvorena kuhinja može igrati kontrastnu kartu ili s dnevnim boravkom činiti skladnu cjelinu.

Želite li opremiti otvorenu kuhinju ili je jednostavno jednostavnije integrirati u svoju dnevnu sobu? Brzo otkrijte naših 6 savjeta za otvorenu, ugodnu i ugodnu kuhinju!

1 – Otvorena kuhinja mora uvijek biti uredna

Ovo je jedan od rijetkih nedostataka otvorene kuhinje. Uvijek ga treba odložiti, jer ga možete vidjeti cijeli dan iz svoje dnevne sobe. Stoga izbjegavamo ostavljati lonce ili prljavo posuđe.

U sklopu otvorene kuhinje postoje dvije škole:

  • Oni koji su nadahnuti kafićima i koji se odluče za velike zidne police. Ljudi dolaze instalirati svoje posuđe, ali i ukras, biljke ili čak staklenke rasute hrane.
  • Oni koji žele sve pospremiti i imati besprijekornu kuhinju 24 sata dnevno. U ovom slučaju odlučujemo se za jedinice za odlaganje s vratima, kao u tradicionalnoj kuhinji.

GRETA kuhinjski ormar s 3 ladice od recikliranog bora 499 €

KUPITI

Na planu rada ostavljamo najmanje stvari na vidiku. U idealnom slučaju, samo svakodnevni kućanski uređaji poput aparata za kavu, slastičarskog robota ili čak električnog kuhala trebali bi vam uvijek biti na raspolaganju.

Ova drvena kutija za čaj može pohraniti vaše vrećice čaja i savršeno se uklapa u ladanjsku kuću ili skandinavsku kuhinju
Ova drvena kutija za čaj može pohraniti vaše vrećice čaja i savršeno se uklapa u ladanjsku kuću ili skandinavsku kuhinju

Drvena kutija za čaj 16x24cm 11,99 €

KUPITI

Razmislite o staklenim posudama, keramičkim posudama ili kutijama za pohranu hrane, čaja, kave itd. Ovi predmeti ukrašavaju vašu kuhinju, ostavljajući je uredno uređenom.

2 – Kuhinjski otok, višenamjenski komad namještaja u otvorenoj kuhinji

O tome smo već razgovarali na Homelisty: kuhinjski otok je vrlo moderan. Pravi multifunkcionalni komad namještaja, djeluje kao prostor za odlaganje, radnu ploču i stol za blagovanje. Također možete instalirati ploču za kuhanje ili sudoper, pod uvjetom da razmislite o potrebnim priključcima uzvodno.

Skandinavski nadahnut, ovaj središnji kuhinjski otok nudi obilje prostora za odlaganje, kao i prikladan prostor za jelo
Skandinavski nadahnut, ovaj središnji kuhinjski otok nudi obilje prostora za odlaganje, kao i prikladan prostor za jelo

EMBRUN centralni kuhinjski otok 750 €

KUPITI

Odaberite središnji otok koji ima nekoliko spremišta. Tako možete čuvati hranu poput vašeg posuđa. Neki modeli čak imaju i posebnu pohranu, poput boce ili posuđa.

Stvorite prijateljsku atmosferu u svojoj otvorenoj kuhinji postavljanjem barskih stolica oko vašeg središnjeg otoka
Stvorite prijateljsku atmosferu u svojoj otvorenoj kuhinji postavljanjem barskih stolica oko vašeg središnjeg otoka

Industrijska barska stolica od drva i metala od manga 79,99 £

KUPITI

Središnji otok služi kao blagovaonica, od doručka do večere. Možete jesti u pokretu, kao i odvojiti vrijeme za odmor za međuobrok s obitelji. Rasporedite nekoliko stolica ili visokih stolica po otoku. Visoke stolice bit će prikladnije za redovitu upotrebu jer su udobnije od stolice. Oni su također sigurniji ako imate djecu.

Napokon, njegova velika ladica omogućuje vam dodatni prostor za pripremu obroka. Ovo je vrlo korisno kad nas nekoliko kuha istovremeno!

3 – Vizualno razdvajanje kuhinje i dnevne sobe

Još jedna funkcija središnjeg otoka: stvoriti vizualno odvajanje između kuhinje i dnevne sobe. Kao što naziv govori, postavljen je u središte kuhinje. Preporučujemo da odaberete model koji može povezati kuhinjski prostor s dnevnim boravkom / prostorom dnevnog boravka.

Ali ponekad vam se čini da je otvorena kuhinja previše otvorena. Zatim postoje druga rješenja za stvaranje razdvajanja ako želite razgraničiti ovaj prostor u svojoj dnevnoj sobi.

Najmoderniji ostaje stakleni krov. Izrađen po mjeri ili kupljen u samonikloj trgovini, stvara razdvajanje između dva prostora, ne zaklanjajući svjetlost.

Vinil prostirka Beija Flor cementna pločica 85 €

KUPITI

Drugo, jednostavnije rješenje (posebno ako ste stanar): ograničite površinu poda. Tako između dvije sobe možete postaviti veliki tepih. Iz praktičnih razloga odlučujemo se za materijal koji se lako čisti, poput vinila ili morske trave.

4 – Prijatna kuhinja

Kuhinja kao mjesto života jedan je od glavnih trendova posljednjih godina. Zatvoren, pretvara se tijekom dana u prostor za doručak, radni prostor, mjesto gdje se rade zadaće itd.

Pravi prostor zabave, važno je imati mogućnost tamo se smjestiti tijekom dana kako biste radili, kao i tamo primiti najmilije na piće (umjereno) ili podijeliti dobar obrok.

Privjesak od ratana 59,99 €

KUPITI

Prijateljska kuhinja prolazi kroz izbor rasvjete. Svakako odaberite privjesne ili zidne svjetiljke koje pružaju ugodno svjetlo. Privjesci od ratana ili drugih biljnih vlakana donose topli dodir i propuštaju više svjetlosti od metalnih ili neprozirnih svjetiljki od tkanine.

Sastavljen od 4 porculanske zdjele poredane na pladnju od bambusa, ovaj set idealan je dodatak za uspješne aperitive
Sastavljen od 4 porculanske zdjele poredane na pladnju od bambusa, ovaj set idealan je dodatak za uspješne aperitive

Bambusova ladica za aperitiv s 4 zdjele 32,99 €

KUPITI

Ništa poput lijepo uređenog stola koji daje prijateljski dodir njegovoj unutrašnjosti. Na središnjem otoku ili blagovaonskom stolu pripremite aperitiv za trenutke dijeljenja s obitelji ili prijateljima. Svakodnevno možete ostaviti košaru s voćem, kutiju s bombonima itd.

5 – Pažljivo uređena kuhinja

Puno smo puta rekli u ovom članku, ali otvorenu kuhinju treba pažljivo ukrašavati. Doista, to je sastavni dio vaše dnevne sobe.

Počinje skladnim rasporedom. A za to ništa ne može nadmašiti ujedinjenu kuhinju čiji je namještaj iz istog asortimana. Maisons du Monde ima nekoliko raspona kuhinje. Namještaj kreiraju stilisti marke s plemenitim materijalima.

Skandinavski stil, miješajući bijelo drvo i svijetlo drvo, serija EMBRUN lako može pratiti trendove dekora tijekom godina.
Skandinavski stil, miješajući bijelo drvo i svijetlo drvo, serija EMBRUN lako može pratiti trendove dekora tijekom godina

Kuhinja EMBRUN već od 49,99 €

KUPITI

Ako se odlučite za kuhinju u relativno klasičnom stilu, lako ćete se zabaviti svojim dekorom i pratiti trendove.

Tiskana dolomitna vaza 9,99 €

KUPITI

Razmislite o malim ukrasnim predmetima kao što su vaze, posude s voćem, posude za posuđe ili čak staklenke. Osim ukrasnog izgleda, vrlo su korisni i u kuhinji.

6 – Ne ustručavajte se pozvati profesionalce da opreme ili kreiraju vašu otvorenu kuhinju

Sama urediti svoju otvorenu kuhinju nije uvijek lako. Ponekad može biti korisna stručna pomoć.

Uređenje interijera usluga je koju nudi Maisons du Monde. Marka se udružila s tvrtkom Rhinov, internetskom ponudom dekoratora. Omogućuju vam da dizajnirate svoj interijer i opremite ga prema svojim željama, ali i proračunu.

Zahvaljujući realističnim 3D vizualima, Rhinov dekoratori omogućuju vam da se jednostavno projicirate u svoju buduću kuhinju. Zgodno, zar ne?

Kuće

Ovaj vam se sadržaj nudi u partnerstvu s
Kuće svijeta. Zamislio ga je i stvorio tim studija Homelisty u skladu s našom uredničkom linijom

About admin

Check Also

Kokošinjac ili vege zakrpa? Ideje za samodostatnost |

Vrtlarenje i uzgoj peradi nisu trend već način preživljavanja. Obiteljima koje posjeduju okolno zemljište na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *