Home / spavaća soba dekor / Naši savjeti za odabir pravog međukatnog kreveta za vaše dijete

Naši savjeti za odabir pravog međukatnog kreveta za vaše dijete

Iako na početku nije uvijek lako urediti sobu za malu djecu, znajte da je uz dobar savjet lako možete optimizirati. U maloj spavaćoj sobi prostor za spavanje obično zauzima najviše prostora. Stoga se potrebno odlučiti za prikladnu posteljinu. Brzo otkrijte naš savjet za odabir odgovarajućeg kreveta u potkrovlju za svoje dijete.

1 – Uštedite prostor podižući djetetov krevet

Da biste uštedjeli prostor u spavaćoj sobi, potkrovni krevet za dijete je najprikladnija posteljina. Često pogrešno mislimo da je ova vrsta spavanja rezervirana za tinejdžere. Može ga koristiti dijete od 6 godina; potonji moraju biti u mogućnosti da se lako penju i spuštaju ljestvama, u potpunoj autonomiji.

Različite vrste potkrovlja

Krevet u potkrovlju dolazi u različitim oblicima. Da biste odabrali najprikladniji model, morate razmisliti o nekoliko elemenata: proračunu, djetetovim potrebama, raspoloživom prostoru itd.

Verzija “konvertibilnog kreveta” omogućuje vam prilagodbu rastu i potrebama vašeg djeteta. Ova vrsta kreveta može se prilagoditi po visini, prelazeći iz kreveta srednje visine u pravi međukat u kratkom vremenu.

Ako je vaše dijete u osnovnoj školi ili na fakultetu, krevet u potkrovlju s integriranim radnim stolom omogućuje im pravi radni prostor u kojem mogu raditi zadaće. Također možete integrirati ormariće za pohranu svojih stvari.

Napokon, ako tražite jednostavnost, odlučite se za krevet u potkrovlju s visokim krevetom i slobodnim prostorom ispod. Tako možete instalirati dodatni prostor za spavanje s kaučem na razvlačenje, mjesto za igru ​​ili čak napraviti mini garderobu za svoje stvari.

Koji materijal odabrati?

Krevet od punog drveta, metalni ili borov okvir: izbor materijala često utječe na cijenu kreveta. Metalni krevet bit će jeftiniji od kreveta od masivnog drveta. Kao i kod kupnje klasičnog kreveta, važno je odabrati čvrstu strukturu, kako bi se izbjegao rizik od nesreće. Imajte na umu da krevet mora udovoljavati standardima NF D 62 100, koje provodi Ministarstvo gospodarstva i financija.

Ovaj potkrovni krevet od punog drveta u skandinavskom stilu nudi sigurne aranžmane za spavanje za malu djecu

2 – Ugradite krevet srednje visine za najmlađe

Kako se međukatni krevet preporučuje od 6 godina, postoji alternativa za najmlađe: poluvisinski krevet. To je neka vrsta minijaturne verzije polukata.

Prostor za spavanje smješten je između 80 i 120 cm od poda, ovisno o proizvođačima. Ljestve za pristup prema tome manje su od uobičajenog međukatnog kreveta.

Ispod kreveta možete pronaći različite vrste prostora: mali ured, garderobu ili ormar za odlaganje, prostor za igru ​​… To vam štedi prostor u ostatku sobe.

Osim svoje praktičnosti, dječji krevet na pola visine tako se može pretvoriti u pravu kabinu za vaše dijete. Instalirajte ispod kreveta vilinska svjetla, prostirke i jastuci kako bi ovaj prostor postao mjesto za igru ​​i opuštanje. Možete ga zatvoriti zavjesama ili prozirnim zavjesama, kako biste sakrili prostor.

3 – Iskoristite prostor dostupan ispod kreveta potkrovlja za optimizaciju prostora

Imajući povišeni krevet, štedite podni prostor. Ovo je savjet koji preporučujemo za dječju sobu, ali i za male prostore poput studija.

Ovaj podni prostor ne treba gubiti, ali ga također treba izbjegavati.

Stvorite uredski prostor

Čim krenu u prvi razred, vaše će dijete doma morati raditi domaću zadaću. Stoga mu je potrebno osigurati prostor za ovu svrhu. Poput spavanja, ured brzo može postati glomazan, posebno u maloj spavaćoj sobi. Ugradnjom ispod polukatnice optimizirate sobu.

Stoga je u ovom uredskom prostoru potrebno instalirati pravi radni stol, malo spremišta za njegove stvari i instalirati pravu uredsku stolicu, udobnu i ergonomsku. Ovaj prostor može se koristiti i za njegove kreativne hobije (crtanje, slikanje itd.).

Iskoristite prostor za spremanje stvari vašeg djeteta

Ugradite ispod spremišta za krevet stvari vašeg djeteta. Ovisno o raspoloživom prostoru i visini, ovo spremište može imati nekoliko oblika: košare, ormarići, ormarići, police itd.

U tinejdžerskoj spavaćoj sobi čak možete stvoriti mini-ugradbeni ormar ispod kreveta.

Neka to bude pravo igralište

Poput igraonice, prostor ispod kreveta može se postaviti kao prostor za igru ​​vašeg djeteta i njegovih prijatelja. Učinite to ugodnim prostorom, s velikim mekanim tepihom, jastucima, plišom … A da ne spominjemo da imate praktični prostor za odlaganje za pohranu svega kad dan završi!

Postavite prostor za spavanje za prijatelje

Ako imate naviku pozivati ​​prijatelje svoje djece da spavaju kod kuće, to je neophodno razmislite o pravom dodatnom krevetu u spavaćoj sobi. Tako ispod potkrovlja možete instalirati dnevnu postelju ili kauč na razvlačenje, koji se u tren oka mogu pretvoriti u krevet.

Instalirajte prostor za čahuru ispod polukatnice s jastucima, lijepim dekorom i lampom

4 – Pretvorite polukat u pravi prostor za čahure

Spavanje gore može biti impresivno za vaše dijete prvih nekoliko dana. Stoga ga je važno umiriti pretvarajući ga u prostor za čahuru.

Razmislite o postavljanju lako dostupne noćne svjetiljke ili lampe na ogradu kreveta. Dakle, ako se vaše dijete probudi usred noći, lako može upaliti svjetlo radi osiguranja ili sigurno ustati iz kreveta. Kao noćno svjetlo možete koristiti lagani vijenac.

Još jedan savjet za postavljanje: uredite krevet s djetetom. Neka odabere posteljinu, instalira svoje umiljate igračke, ponesite pokrivač sa sobom… Jednako toliko sitnica koje će ga razuvjeriti kad treba otići u krevet.

5 – Odaberite odgovarajući međukatni krevet za svoje dijete

Shvatili ste to čitajući ovaj članak: izbor dječjeg kreveta na potkrovlju ovisi o mnogim kriterijima. Prilikom odabira možda si još uvijek postavljate nekoliko pitanja. Evo nekoliko kriterija koje morate imati na umu prilikom kupnje.

Provjerite je li krevet prikladan za vaše dijete

Ne ustručavajte se dovesti svoje dijete testirajte nekoliko modela potkrovnih kreveta u trgovini. Provjerite može li se lako penjati i spuštati se ljestvama te da li se osjeća ugodno u njoj.

Izmjerite visinu sobe

Za razliku od polukatu, polukat ne mora imati velike zapremine. Ali ni krevet ne bi trebao biti blizu stropa. Preporučuje se da imate najmanje 1 metar prostora za dijete.

Odaberite siguran model

Modeli koji se prodaju u trgovinama ili na većini trgovačkih stranica sigurni su. Međutim, prije kupnje potrebno je izvršiti neke provjere.

Krevet mora imati dovoljno visoku barijeru u prostoru za spavanje kako bi se izbjegao rizik od pada (računajte najmanje 15 cm iznad madraca). Potrošač mora biti obaviješten da „visoki kreveti nisu prikladni za djecu mlađu od 6 godina“ (u obliku rečenice ili piktograma).

Podsjećamo vas da visoki krevet mora udovoljavati standardima NF D 62 100. Imajući na umu sve ove savjete, nema sumnje da je odabir vašeg kreveta u potkrovlju pravi povjetarac!

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *