Home / spavaća soba dekor / naše pustinjsko dvorište: 5 godina kasnije

naše pustinjsko dvorište: 5 godina kasnijeprošle su godine otkako ovdje dijelim ažuriranja svog dvorišta i sve je tako naraslo, a čini se tako bujno i privatno u usporedbi s tim kako je počelo! Ne mogu vjerovati koliko sve izgleda punije samo nekoliko godina kasnije. original možete otkriti ovdje!

unaprijed se ispričavam zbog preopterećenja fotografije, samo sam htio pokazati sve otkad je prošlo toliko vremena! a izvore za sve možete pronaći na dnu ovog posta.

nedavno smo zamijenili našu redovnu kaminu za plin i nisam siguran zašto to nismo učinili prije nekoliko godina! izvorno sam odabrao ručnu kaminu, jer nisam htio potrošiti novac na plinsku, već sam odmah požalio, jer kada ne samo da želimo zapaliti stvarni požar, kada želimo mirisati na logorsku vatru ?!

jer nisam vratio plinsku jamu natrag kad smo dodali pokrivač tla, mislio sam da je prekasno, pa kad sam shvatio da bih mogao jednostavno izvaditi crijevo i zakopati ga kasnije – bio sam poput oh, što čekam ?? za nas je toliko bolje imati benzin. uključivanje prekidača mnogo je više naš stil nego loženje prave vatre.

kad smo posadili ove tipove (25 biljaka podokarpusa), bili su visoki 3 metra! nakon samo nekoliko godina postali su toliko veliki, smanjivali smo ih svako toliko da bi punije rasli (nasuprot leggier-u, kako bi rekao moj očuh), i uspjelo je jer su toliko puni i čine dvorište takooo bujnim. također ih hranimo što je definitivno pridonijelo njihovom rastu. toplo ih preporučujem ako tražite biljku za zaštitu privatnosti, lijepe su i prilično niskog održavanja u usporedbi s većinom svega ostalog u našem dvorištu (tj. većinu vremena ne ispuštaju lišće kao kod nas)

tamo smo posadili i malu biljku trave pampas, za koju znam da nije dobra ideja, jer je invazivna, pa je također niknula prilično velika. moramo ga obrezati natrag, a lišće je ogrebotino i bolno, ali svake godine u rujnu dobijemo čitavu hrpu novih pernatih perjanica i to je tako lijepo.

pokrili smo cijelo dvorište razgrađenim granitom. nakon što živim s njom nekoliko godina, imam pomiješane osjećaje u vezi s tim! Mislim da je lijepo, ali za njegovo dobro izgleda potrebno je puno održavanja i volio bih da imamo jedan dio trave na kojem bi Arlo mogao igrati. jesmo to razmotrili, ali još nisam bio roditelj i valjda jednostavno nisam vidio potrebu, oops. DG nije mekan i stvarno ne hodam bosa po njemu, ali budući da između DG-a i vrata imamo beton, zapravo ga ne pratimo puno barem.


Oduvijek sam želio stol s klupama, jer jednostavno se čini kao da odgovara svakodnevnoj atmosferi ovdje, obožavam ovaj set! ovdje jedemo večeru gotovo svake večeri i to odgovara cijeloj mojoj obitelji.Žao mi je što nisam podijelio više kad smo gradili ovu pergolu jer tako često dobivam pitanja o njoj i sad kad su prošle godine nekako zaboravljamo detalje. ali imat ću da mi očuh pomogne da napišem post o tome kako smo ga uskoro izgradili !! s obzirom na to kako se održava, također zahtijeva održavanje. jer je izrađen od drveta, svake godine počinje pucati i treba ga zakrpati i popraviti na mjesta. godišnje održavanje nije velika stvar, ali vrijedi vam reći! nismo to radili već neko vrijeme, pa ćete vjerojatno moći vidjeti neke nedostatke na ovim fotografijama. ipak ga jako volim.

Često me pitaju je li naša kauč na otvorenom ugodna, ali je puno dublja i veća nego što očekujete. jer ima pojedinačne jastuke (njih 6), oni redovito klize s mjesta, sviđa mi se kako izgleda i udoban je, ali nisam siguran da bih ga kupio ponovo. jer imamo bijelu kauču na otvorenom, stalno je držim pokrivenom platnenom krpom – razmišljao sam da je uklonim za ove fotografije, ali puno je autentičniji kako izgleda svakodnevno na ovaj način haha.

Oduvijek sam sanjao da u našem dvorištu postavim pređenu stakloplastiku i tako sam se zaželio pronaći ovu na craigslistu. Moram reći, toaako je iver, ako prstima prijeđete po njemu. pa ako netko to zna popraviti neka me obavijesti 🙂nakon što smo ga sami oslikali, igraonica arlos održala se jako dobro! pokrivamo ga ceradom kad pada kiša, ali zadovoljan sam kako izgleda nakon nekoliko godina. na krovu je malo iskrivljenja, a iznutra je FILTI, ali on se i dalje igra s njim.izvorno smo posadili kaktuse po cijelom dvorištu, ali kad su počeli rasti i postajati ogromni, a malo je dijete trčalo uokolo, činilo se da im to više nije dobra ideja. odlučili smo ih prodati (djevojka koja ih je kupila odvezla ih je kući 90 minuta dalje i posadila ih tamo!) i bilo je jako puno manje stresno pustiti ga da se trčkara ovamo.

zapravo ih nikada nije dirao sve do noći prije nego što je došla kad ga je okrznuo bodljikavom kruškom i dobio 26 igala u ruku i bili smo kao da smo napravili pravi izbor haha.

zamijenili smo ih mekanim, tekućim biljkama, a dvorište i dalje izgleda tako lijepo i pustinjski. presretna sam što jesmo i gotovo je sve tako lijepo uraslo.

ok pretpostavljam da je to – ali ako imate pitanja na koja želite da odgovorim, možete ih ostaviti u komentarima i možda mogu napraviti naknadni post!

izvori

na terasi: KAUČ / STOLICE RATTANA / STOLIĆ ZA KAVU / TEPIH / STRANICA / KIMINEJA / SET ZA BLAGOVE BLAGA (SLIČNI) / GAĆE / VANJSKA SVJETLA

POŽARNA JAMA (SLIČNO) / acapulco STOLICE (SLIČNE)

LIJEZNICI ZA SVOJICU (SLIČNI) / HAMMOCK (SLIČNO)

TRPEZARSKI STOL / KLUPE / STOLICE / GRIJAČ / PLACEMATI / STOLICA SA DRVENIM AKCENTIMA

ŽIGA SVJETLA

KAZALIŠTE

ROŠTILJ / STRIPED KIŠOBRAN / BAZA KIŠOBRANA

vanjska boja boje: benjamin moore mjesečina bijela

About admin

Check Also

Djeluju li LED svjetla za rast?

Dom nije pravi dom bez žive biljke. Ali kako uzgajati zelje ako vaš dom nema …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *