Home / spavaća soba dekor / Naša adaptacija kupaonice | autor SHnordic

Naša adaptacija kupaonice | autor SHnordic

U partnerstvu s Grohe

Evo priče o našoj nadogradnji kupaonice. Nedavno sam puno čitao o važnosti kupaonica. Ovo bi moglo zvučati glupo jer su kupaonice naravno važne, ali osim njihove funkcionalnosti, to ima i dublje značenje.

Svi smo puno vremena provodili kod kuće. Naši domovi morali su postati uredi i škole, ali i dalje bi trebali biti utočišta. Mjesto za povlačenje i wellness. Trenutno nismo u mogućnosti odletjeti u inozemstvo ili krenuti na putovanje u toplice, stoga moramo pronaći način da nešto stvorimo kod kuće. I zato mislim da se puno razgovara o važnosti kupaonica – kao prostora za wellness, mir i spokoj. A stvari koje su funkcionalne mogu biti i lijepe.

Imajući sve ovo na umu, želio sam vas povesti na malo putovanje kroz našu obnovu kupaonice, što je bio velik, ali tako vrijedan projekt. Sve o našoj adaptaciji spavaće sobe možete pronaći ovdje.

ovaj post može sadržavati povezane veze

Obnova kupaonice

Naš projekt kupaonice bio je malo više od puke obnove. Zapravo smo za nju morali stvoriti novu sobu i na potpuno novom katu! Kad smo se prvi put uselili u kuću, imali smo ovu kupaonicu u stilu 70-ih. Djelovalo je apsolutno u redu, ali izgled je bio užasan. Zapravo je cijela zgrada imala užasan raspored, otuda i novi pod.

Imali smo malene spavaće sobe i tri velike kupaonice, ali s odvojenim odvojenim kadama i tuševima, to uopće nije imalo smisla. Dakle, morali smo proširiti spavaće sobe i stvoriti manji, ali lijepši prostor kupaonice. U tome je stvar – kupaonice ne trebaju biti ogromne da bi mogle raditi, biti lijepe i pružiti vam mirno povlačenje.

Dizajn

Na početku našeg postupka obnove kupaonice imao sam manje nego uspješne pokušaje korištenja dizajnera kupaonica kako bi mi pomogao u procesu. Jednostavno uopće nismo bili na istoj stranici, a on je neprestano ignorirao ono što ja želim.

Tako sam se na kraju i sam odlučio na to i sjajno sam se proveo u dizajniranju kupaonice iz snova! Počeo sam s dimenzijama sobe i mjestima na prozorima i nekako otišao od tamo.

Koristili smo lokalnu tvrtku za izradu tuš tuša u boji brončane boje i tuša s efektom kamena. Željela sam imati mokru sobu, ali moj je suprug bio mrtav pa smo umjesto toga imali poslužavnik!

I doista sam koristio Pinterest za inspo ‘, vidio sam tamo nekoliko lijepih kupaonica s drvenim ispraznostima i kupaonicama. Kombinacija boja nane zelene, zlatne, betonske, bijele i svijetlog drveta bila je nešto za što sam znala da želim rano.

Soba je ispala bolje nego što sam se ikad mogao nadati – moja vizija kupaonice pretvorila se u točno ono što sam željela. Pročitajte više da biste saznali kako smo to uspjeli …

Projekt

Mislio sam da sastavim pregled onoga kako sam to učinio – kako sam planirao prostor, kako sam dizajnirao sobu i na koje smo prepreke naletjeli. Ako sam nešto propustio, slobodno pitajte bilo što u komentarima.

Kupaonica prije …

Osobna kupaonica koju smo imali u prethodnoj spavaćoj sobi na prvi pogled nije izgledala loše. Ali kao i ostale 2 kupaonice, zauzimalo je previše prostora spavaćim sobama. Dakle, ova je soba sada soba mojih kćeri, a ona ima malu kupaonicu s tušem koja čini prostor toliko boljim.

Izgradnja nove kupaonice:

Prepreke

Zaista nisam želio da toalet bude prvo što vidim kad otvorim vrata kupaonice. Dizajner kupaonice kojeg smo u početku koristili rekao mi je da ne mogu imati zahod tamo gdje želim zbog mjesta cijevi za otpad. Ali, koristili smo posi grede prilikom izrade novog poda, što je omogućilo veću fleksibilnost da se zahod postavi na mjesto koje sam želio (jer ne možete imati previše zavoja u otpadnoj cijevi). Drago mi je što smo uspjeli riješiti ovaj problem i osluškivati ​​vlastite osjećaje.

Moja lista želja za kupaonicu obnova

Kao što vidite, s ovom sam sobom počinjao s praznim platnom, ali imao sam sasvim određenu ideju o obaveznim dijelovima dizajna, što je uključivalo:

  • Da bude prostrano
  • Imajte dvostruki umivaonik
  • Toalet nije prvo što vidite
  • Samostojeća kupka pored prozora
  • Veliki tuš kabina
  • Zlatni / mesingani hardver
  • Mirne neutralne boje
  • Topao, ali privlačan prostor

Kad sam razmišljao o svojim stvarima koje sam morao imati, jako sam imao na umu kako će se osjećati prostor. Dakle, to sam planirao razmišljajući o otvaranju vrata i ulasku u prostor. Što bih prvo gledao? Kao i razmišljanje o korištenju prostora.

Znao sam da će biti dana kada ću samo skakati pod tušem i odlaziti, ali ima i onih rijetkih trenutaka kada se želim povući u sobu i lijepo se okupati i razmaziti. To što sam mogao ležati u kadi i gledati kroz prozor u prirodu činilo mi se najslavnijom idejom.

Također mi je bilo važno imati određenu kohezivnost i sinergiju s dizajnom ostatka kuće. Dakle, nisam se previše udaljio od estetike ostalih soba, zadržavajući pritom mirnu paletu boja.

Volim svoju kupaonicu

Detalji

* PR proizvodi

Za mene je vrag u detaljima. Mislim da je toliko važno ulagati u zaista kvalitetne završne obloge koje mogu stvoriti sobu. Ulažući u završnu obradu uvijek ćete imati prekrasnu sobu koja će trajati cijeli život. Kvalitetne pločice, podovi i hardver se toliko isplaćuju. Kupaonice se puno koriste, a važno je koristiti proizvode koji će s vremenom potrajati.

Hardver*

Bilo mi je važno imati kvalitetan hardver koji je ujedno i moderan.

Odlučio sam otići po zlatne uređaje u kupaonici, Grohe ima širok spektar hardvera za kupaonice koji je savršeno odgovarao mom stilu. Kvaliteta i završna obrada su prekrasni, a oni su nam ljubazno darovali dijelove potrebne za ovu sobu. Zidni toalet također je iz Groheovog asortimana. Slavine, punilo za kupku i podesivi tuš su savršeni za ovaj prostor.

Ne čudi me da se Grohe Design Studio nalazi u jednom od njemačkih središta modnog i dizajnerskog sektora. Vodeći su svjetski brand za opremu za kupaonice i kuhinje. Napravljeni u Njemačkoj, njihovi luksuzni proizvodi su istovremeno kvalitetni i lijepi. Stvarno su dodali savršene završne detalje.

Pločice*

Naše pločice za kupaonice su iz Claybrook Studio. Bili su mi od pomoći, surađujući sa mnom na dizajniranju prostora iz snova.

Rano sam znao da želim duge zelene pločice od metvice na zidovima i bijeli mozaik na podovima i s tim su smislili adute.

Sudopere *

Volim naše Kast betonski sudoperi – Volim beton kao materijal. Ovi sudoperi su prekrasnog oblika i boje i doista nadopunjuju zlatni mesingani i

Jedinica za ispraznost *

Od samog početka dizajnerskog postupka trebao sam imati drveni umivaonik. Ispostavilo se da ih nije lako pronaći po razumnoj cijeni pa sam bio jako uzbuđen zbog ovoga Jedinica za ispraznost od križanog mora u svijetlom hrastu!

Rasvjeta*

Došla su naša zidna svjetla Dowsing i Reynolds. Vrijedi ih pogledati za neke cool, upečatljive i moderne komade za dom. Osim rasvjete i hardvera, prodaju i druge lijepe završne detalje poput suhog cvijeća i tapeta.

Kada za kupanje

Obožavam našu samostojeću kadu od Vodene kupke – tako je lijepog oblika i savršeno pristaje ispred prozora!

Ogledalo*

Došlo je naše ogledalo Cox & Cox. Za dom rade nekoliko lijepih komada u neutralnim bojama i prirodnim teksturama.

Zidna polica

Kupljena je naša bambusova dvoslojna zidna polica Pronađeno.

Kupaonski dodaci:

Volim šarene prostirke za kupaonicu, lijepe svijeće i lijep kupaonski pribor:

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *