Home / spavaća soba dekor / naš savjet za optimizaciju prostora

naš savjet za optimizaciju prostora

Pospremanje i organizacija podruma projekti su koji se često odgađaju. Zašto? Jer ga ne vidimo tako često kao naš ulazni hodnik, jer gomilamo puno predmeta u podrumu ili jednostavno zbog nedostatka vremena! Za sređivanje podruma potrebno je malo vremena i organizacije, ali vidjet ćete da će vam se nakon završetka projekta odjednom učiniti puno nadahnutijim i privlačnijim. Evo naših najboljih ideja za pohranu vašeg podruma!

Prije nego što započnete sređivanje i organiziranje, evo nekoliko savjeta:

1- Započnite pražnjenjem i pročišćavanjem!

Da biste sredili podrum, SVE što je suvišno mora se: prodati, oporaviti, dati. Posjetite jedno od naših mjesta za odlaganje vaših spremnika za boje, neprofitnih organizacija za predmete koje više ne koristite ili web mjesta za internetsku prodaju. Ova faza uklanjanja nereda je BITNA.

2 – razmislite o svojim potrebama

Sad kad ste očistili svoj prostor, morate razmisliti o potrebama i značajkama svog podruma. Hoće li služiti kao obiteljska soba? Prostor za teretanu ili stolariju? Želite li završiti neke dijelove vašeg podruma? Postoje li mjesta koja su izravno na betonskoj ploči, a druga na plutajućem podu? Napravite popis značajki koje biste željeli imati u podrumu, kao i što pohraniti.

3- utvrdite svoj proračun

Svakako ćete trebati uložiti nekoliko dolara da biste dobili podrum svojih snova. Nakon utvrđivanja svojih potreba, potvrdite svoj proračun. Želite li obiteljsku sobu, sobu za igre, teretanu itd. Koje ćete predmete morati kupiti da biste sve pospremili? U nastavku ćemo vam dati nekoliko prijedloga.

4- Razdvojite prostore na planu

Izmjerite mjere podruma i napravite plan za mjerenje. Utvrdite područja koja ćete rezervirati za svaku značajku: radionica, teretana, obiteljski prostor, spremište itd. Imat ćete bolji pregled raspoloživog prostora. Zatim stvorite svoje prostorne prostore spremištem ili različitim podnim oblogama. Ovu vježbu možete ponoviti za svaku sobu ako je vaš podrum već podijeljen na ovaj način.

Prije nego što započnete s pohranom, pogledajte naših 16 savjeta kako učiniti da vaš podrum izgleda veći i svjetliji.

Jeste li spremni urediti svoj podrum sada? Evo naših najboljih ideja za pohranu:

– Ormarići s fiksnim vratima

ormar za odlaganje

Da biste sakrili dječje igračke, televizor ili bilo koje druge male predmete koje ne želite vidjeti, veliki ormari su vam saveznici. Oni će vrlo dobro nadopuniti vaš uredski prostor, vašu igraonicu ili vašu obiteljsku sobu. Da biste ih instalirali izravno na kompletan zid, morat ćete stvoriti umjetni ormar. Pokrivanje cijele površine zida, od poda do stropa, ovo je obavezno ako imate proračun.

– Skladište s kliznim vratima

klizna vrata za spremište u praonici

Klizna vrata mogu se višestruko koristiti, ali omogućuju vam odvajanje i dijeljenje prostora bez potrebe za stvaranjem novih pregrada u vašoj sobi. U nju biste čak mogli spremiti televizor ili opremu za trening.

– Metalne ili drvene police

podrumska polica za odlaganje

To je sigurno jedna od najboljih opcija za pohranu za male proračune. Jednostavni za instalaciju i jeftini, mogu pohraniti puno predmeta uz optimizaciju visinskog prostora. Da biste uspješno organizirali male predmete, dodajte kante, košare i kutije. Izbjegavajte preopterećenje polica kako bi se mogao lako i brzo pristupiti svoj pohranjenoj opremi.

– Prostor ispod stepenica

spremište ispod stepenica

Vrlo često prazan i podcijenjen, ovaj poznati prostor ispod stepenica može se optimizirati! Napravite inventar predmeta koje često koristite i stvorite prilagođene odjeljke. Ako je vaš podrum već gotov, možete jednostavno dodati modularne police ili spremište ili čak sljedeću točku.

– Modularna pohrana

modularno spremište u podrumu

Pohrana se instalira pomoću šina pričvršćenih izravno na vaš zid. Ovisno o visini vaših stropova, možete prilagoditi duljinu tračnica i organizirati razne dodatke koji će se instalirati nakon toga. Police, ladica, perforirani panel, sve se može dogovoriti. Imajući na umu svoje potrebe, moći ćete dobro planirati svoju modularnu pohranu. Može se koristiti i za odjeću, alat ili čak sportsku robu.

– Stubovi za vješanje odjeće

stup za odlaganje odjeće

modularno spremište odjeće

Bilo da je riječ o spremanju sezonske odjeće ili jednostavno za sušenju, motke su vrlo praktične. Dodajte navlake kaputima za bolju zaštitu. Za svoju odjeću možete stvoriti ormar ili spremište.

– Kante za odlaganje

podrumska kanta za odlaganje

Spremnik za smeće klasičan je za sređivanje podruma, ALI! Budite oprezni kada ih koristite. Spremnici za pohranu trebaju se koristiti samo za pohranu određenih predmeta koje ne koristite često. Dekoracije, oprema za kampiranje itd. Za svakodnevne predmete, na primjer, držite ih pri ruci.

– Kuke na zidovima

kuka na zidu teretane

zidna kuka

Ako imate naprtnjače ili sportsku opremu poput skija, snowboarda ili bicikla, zidne kuke su savršene! Smješteni u blizini izvora topline, tamo možete čak i sušiti čizme i cipele.

Napokon, planirajte prazne prostore za smještaj novih predmeta ili sportske opreme. Planirajte unaprijed da vaš podrum bude uredan! Dobra organizacija vašeg podruma!

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *